تحقیق چالش هاي مديريت منابع خاک به عنوان سرمايه ملي با تأکيد بر راهکارهاي پيشگيري از اتلاف آن

تحقیق چالش هاي مديريت منابع خاک به عنوان سرمايه ملي با تأکيد بر راهکارهاي پيشگيري از اتلاف آن

تحقیق-چالش-هاي-مديريت-منابع-خاک-به-عنوان-سرمايه-ملي-با-تأکيد-بر-راهکارهاي-پيشگيري-از-اتلاف-آن

دانلود تحقیق چالش هاي مديريت منابع خاک به عنوان سرمايه ملي با تأکيد بر راهکارهاي پيشگيري از اتلاف آن،
فرمت فایل : Word قابل ویرایش.
تعداد صفحه: 15 

بخشی از این تحقیق :
خاک به عنوان منبع طبيعي تجديد ناپذير، سرمايه ملي و بستر حيات در معرض تخريب بسياري قرار گرفته است. سرعت رشد جمعيت جهان با نسبت 8/1 درصد در هرسال و متعاقب آن ناآگاهي و عدم مديريت مناسب با توجه به توزيع نامتعادل منابع خاک در کره زمين، تلاش انسان به منظور دستيابي به انواع مواد غذائي و محصولات کشاورزي، محدوديت موجود در منابع خاک و سرانه زمين و… اين تخريب و هدر رفت را تشديد نموده است. در کل دنيا، 562 ميليون هکتار از اراضي کشاورزي و 685 ميليون هکتار از زمين هاي مرتعي تحت تخريب شديد خاک قرار دارند. 75 درصد هدررفت خاک در جهان بر اثر فرسايش آبي، 83 درصد بر اثر فرسايش بادي، 90 درصد تخريب شيميائي و 60 درصد تخريب فيزيکي بوده که بيشترين تخريب خاک در کشورهاي در حال توسعه مي باشد. آلودگي خاک ناشي از دفن زائدات شهري – صنعتی، شور شدن خاک بر اثر مصرف نامعقول کود ها، شخم هاي نامناسب زراعي، از دست رفتن جنگل ها و پوشش هاي گياهي، نامناسب بودن سيستم هاي آبياري و… از عوامل عمده تخريب خاک به شمار مي روند. بيابان زائي در زمين هاي خشک و نيمه خشک که کشورمان نيز جزو آن ها محسوب مي شود به وقوع مي پيوندد و يکي از پيامدهاي هدر رفت خاک به شمار مي رود. ايران يکي از هفت کشور آسيائي است که بيشترين ميزان هدررفت خاک را دارد. 20 درصد کاهش قابليت توليد محصول نيز يکي ديگر از پيامدهاي اتلاف منابع خاک در کشور به شمار می آيد.
در راستاي دستيابي به مديريت پايدار منابع خاک و جلوگيری از اتلاف آن دو استراتژي عمده وجود دارد: 1- احياء خاک ها و اکوسيستم هاي تخريب شده 2- بکارگيري تکنولوژي هاي کشاورزي سازگار و بهسازي آن ها. به منظور نيل به اين استراتژي ها برخي راهکارهاي عملي عبارتند از: الف- جنگل کاري و مديريت پوشش هاي گياهي ب- احياء خاک هاي شور، فاقد مواد مغذي و آلوده ج-  توسعه روش ها و سيستم هاي مناسب  شخم  مثل  شخم حفاظتي، بکار گيري  مالچ ها و ديگر بقاياي گياهي د- مديريت تلفيقي کود ها, مواد مغذي و استفاده معقولانه از آن ها ذ- استفاده از روش هاي مناسب حفاظت آب شامل آبياري قطره اي، نيمه آبي، بازيابي آب و مديريت سفره آب زير زميني ر- بهبود سيستم هاي زراعي/ توليدي و ….
دانلود فایل


تحقیق چالش هاي مديريت منابع خاک به عنوان سرمايه ملي با تأکيد بر راهکارهاي پيشگيري از اتلاف آن

چالش هاي مديريت منابع خاک به عنوان سرمايه ملي با تأکيد بر راهکارهاي پيشگيري از اتلاف آن, دانلود تحقیق چالش هاي مديريت منابع خاک به عنوان سرمايه ملي با تأکيد بر راهکارهاي پيشگيري از اتلاف آن, تحقیق در مورد چالش هاي مديريت منابع خاک به عنوان سرمايه ملي,,,

عمران

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید