تحقیق عوامل و راهكارهاي موءثر در رفع نيازهاي اطلاعاتي محققين علوم زلزله

تحقیق عوامل و راهكارهاي موءثر در رفع نيازهاي اطلاعاتي محققين علوم زلزله

تحقیق-عوامل-و-راهكارهاي-موءثر-در-رفع-نيازهاي-اطلاعاتي-محققين-علوم-زلزله

دانلود تحقیق عوامل و راهكارهاي موءثر در رفع نيازهاي اطلاعاتي محققين علوم زلزله،
فرمت فایل : Word قابل ویرایش.
تعداد صفحه: 31 

بخشی از این تحقیق :
چكيده
هدف اصلي اين پژوهش، بررسي عوامل و راهكارهاي موءثر در رفع نيازهاي اطلاعاتي محققين علوم زلزله در دو حوزهء پژوهشي مي‌باشد.
در اين مطالعه ارتباط بين متغيرهاي نوع كار، مدرك تحصيلي، و تجربهء محققين با ميزان استفادهء آنها از منابع اطلاعاتي مورد بررسي قرار مي‌گيرد و با تجزيه و تحليل اطلاعات به‌دست آمده، ابتدا با منابع و روش‌هاي كسب اطلاع در جامعهء فوق آشنا مي‌شويم و سپس مسائل و مشكلات آن‌ها در راه تأمين نيازهاي اطلاعاتي تعيين مي‌گردد.
سابقه بررسي نيازها و كاربردهاي اطلاعات به دههء 1920 ميلادي برمي‌گردد، ولي كار عملي در اين زمينه براي اولين بار در سال 1950 در آمريكا شروع گرديد. اولين دورهء تحقيقات مربوط به نيازهاي اطلاعاتي و كاربران آن‌ها به اطلاعات علمي و فني اختصاص دارد. بعد از مطالعات بر روي استفاده‌كنندگان از اطلاعات علمي و فني، نوبت به تحقيق در مورد كاربران علوم اجتماعي رسيد و ادامه يافت.
در سال 1970 ميلادي تلاش كشورهاي ديگر براي بررسي نيازهاي اطلاعاتي و استفاده از منابع اطلاعاتي و علوم و فن‌آوري را شاهد هستيم. در اين راستا تحقيقات دربارهء نيازها و مصارف اطلاعاتي به‌صورت يك پديده جهاني درآمد و به كشورهاي ديگر سرايت كرد.
مروري بر تحقيقات در زمينهء "نيازهاي اطلاعاتي" تا سال 1985 نشان مي‌دهد كه اين پژوهش‌ها عمدتاً بر روي گروه‌ها يا سيستم‌هايي مانند مهندسان و دانشمندان علوم و فن‌آوري متمركز بوده است. اما در سال‌هاي اخير بررسي نيازهاي اطلاعاتي در رشته‌هاي تخصصي انجام مي‌شود كه سهم گروه‌هاي پزشكي به‌ويژه زيست پزشكي بيش‌تر از ديگران است.
در سال 1988، پژوهشي دربارهء رفتار اطلاع‌يابي دانشمندان رشته زمين‌شناسي، توسط "بيكتلر" و "وارد" انجام گرفت. اطلاعات لازم از طريق مصاحبه و پرسشنامه جمع‌آوري شد. نتايج تحقيق نشان داد كه نشريات ادواري و تماس‌هاي شخصي از اهميت بسيار بالايي برخوردارند. ولي زمين‌شناسان علاقه كم‌تري به جستجوي شخصي اطلاعات دارند. به گفتهء برخي از آن‌ها، نياز مبرمي به آموزش خدمات اطلاع‌رساني و منابع و روش‌هاي جستجوي اطلاعات احساس مي‌شود. الگوي جستجوي آن‌ها بسته به حرفه، فرصت و محدودهء زماني و مسائل ناشي از فشار كار متفاوت است. از جمله دلايلي كه براي شكست اين گروه در تهيهء منابع ذكر شده، به موارد زير مي‌توان اشاره نمود:
1- كمبود زمان كافي براي جستجوي اطلاعات،
2- مشكل دسترسي به مواد به علت ديركرد منابع،
3- كيفيت اطلاعات منتشر شده،
4- مشكل بازيابي مفاهيم زمين‌شناسي،
5- مشكلات مربوط به اشاعه اطلاعات،
6- زبان غيرانگليسي برخي از متون (10).

دانلود فایل


تحقیق عوامل و راهكارهاي موءثر در رفع نيازهاي اطلاعاتي محققين علوم زلزله

عوامل و راهكارهاي موءثر در رفع نيازهاي اطلاعاتي محققين علوم زلزله, دانلود تحقیق عوامل و راهكارهاي موءثر در رفع نيازهاي اطلاعاتي محققين علوم زلزله, تحقیق در مورد عوامل و راهكارهاي موءثر در رفع نيازهاي اطلاعاتي محققين علوم زلزله, تحقیق عوامل و راهكارها,,,

مبانی نظری

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید