تحقیق بررسی رابطه بین کمرویی و احساس تنهایی

تحقیق بررسی رابطه بین کمرویی و احساس تنهایی

تحقیق-بررسی-رابطه-بین-کمرویی-و-احساس-تنهایی

تحقیق با موضوع بررسی رابطه بین کمرویی و احساس تنهایی،
درقالب ورد، در 27 صفحه، قابل ویرایش


قسمتی از متن:

فقدان اطلاعات مبني و مبتني بر گزارش شخصي، پيرامون احساسات و عواطف دانش آموزان نوجوان بويژه از لحاظ روابط اجتماعي، ضرورت پرداختن به مساله سنجش و اندازه گيري جنبه هاي مختلف روابط را آشكار مي سازد. نبودن آگاهي از احساسات و عواطف دانش آموزان نوجوان بويژه از لحاظ روابط اجتماعي و جدي نگرفتن نوجوانان در شبكه هاي ارتباطي اجتماعي، آنها را با بحرانهاي نظير احساس تنهايي و اختلالات رفتاري به مانند كمرويي مواجه مي کند.
(زيمباردو و هندرسون ، 2002) كمرويي را اينگونه تعريف مي كنند:  كمرويي يك توجه افراطي به خود، اشتغال ذهني افكار، احساسات و واكنشهاي فيزيكي است كه مي تواند حداقل شامل يك ناراحتي اجتماعي ضعيف تا يك ترس اجتماعي بازدارنده و شديد باشد.به طور کلی کمرویی یک سازه روان شناختی  و در عین حال یک عارضه اجتماعی است،که در جمع بروز میکند.در پژوهشي غريب رضا يزدي در سال 1380، علل و عوامل كمرويي را مورد بررسي قرار داد. اين عوامل شامل شيوههاي تنبيهي خانواده، نقص و عيب ظاهری، ميزان تحصيلات والدين، بيماري جسمي و رواني والدين و مقررات خشك در خانه بود.
(چيك و باس  ، 2006) ثابت كردند كه كمرويي با مردم آميزي پائين يكسان است در حالي كه مردم آميزي با ديگران به صورت يك برتري در مقابل تنهايي است.  چيك و باس كمرويي را برابر خودآگاهي از تنش در حضور ديگران مي دانند كه يكي از مهم ترين علائم تشخيص كمرويي مي تواند اضطراب ذهني و اجتناب از رفتار اجتماعي باشند.  اين باور نادرست كه كودك كمرو مودب است، دردسر ايجاد نمي كند و تربيت او راحت تر است، موجب متقاعد شدن والدين شده كه كمرويي و گوشه گيري اجتماعي را به عنوان يك مشكل ندانسته و به اين ترتيب از مشكلاتي كه كودك در آينده با آن مواجه خواهند شد غافلند. (افروز، 1383)
به عبارت دیگر، کمرویی یک مشکل روانی-اجتماعی است که فرد را ازار میدهد و به صورت یک ناتوانی و معلولیت اجتماعی ظاهر میشود.کمرویی به عنوان واکنش بازداری فرد در مواجهه با غریبه ها و آشنایان دور نیز تعریف شده است. (چیک و باس، 1981)
)آیزنک ،1985) به متمایز کردن ویژگیهای شخصیتی افراد کمرو در دو مقوله کمرویی روان ازرده وار و کمرویی درون نگر ،نخستین بار کمرویی را در متون علمی مطرح کرد. به نظر وی، در حالی که کمرویان روان ازرده در تعاملهای اجتماعی دچار خود توجهی  ،احساس ناایمنی و اضطراب میشوند،کمرویان درون نگر بیشتر میل به تنهایی دارند،اگر چه میتوانند در تعاملهای اجتماعی هم شرکت کنند و مشارکت فعالانه ای داشته باشند.
با وجود این پژوهش علمی در زمینه کمرویی، اولین بار بررسیهای زیمباردو در سال 1977 رونق گرفت. (شیومی و ماتوسا ، 2000)، زیمباردو عقیده داشت که دو گروه افراد کمرو وجود دارند:
1-درون نگرهای کمرو که بیشتر ترجیح میدهند تنها باشند و فاقد مهارتهای اجتماعی هستند.
2-برون نگرهای کمرو که به رغم تمایل به تعامل با دیگران،فاقد مهارتهای اجتماعی هستند،آزردگی درونی را تجربه و موقعیتهای اجتماعی را تحریف میکنند.
(هندرسون و زیمباردو ، 1999)کمرویی را تجربه ای میدانند که در آن افراد بیش از اندازه به خود توجه میکنند و همواره ارزیابیهای منفی از خود به عمل میاورند تا حدی که این حالتها برای فرد کمرو، باعث ایجاد ناراحتی،جلوگیری از بروز احساسها در موقعیتهای اجتماعی و مانع از پیگیریهای هدفهای بین فردی و شغلی میشود (اشمیت ، 2005)همچنین رفتار اجتماعی افراد کمرو بازداری کننده است(پل اس وتراینل ، 1998)ودر موقعیتهای اجتماعی، گوشه گیر و فعل پذیر هستند، ساکت هستندو مشکلاتی در برقراری چشمها با دیگران دارند(الم و لیندبرگ ، 1999) و چون افزون بر احساس کمرویی، رفتار کمرویی را نشان میدهند،کمرویی برای انها به یک مشکل مضاعف تبدیل میشود.از این رو (لیری ، 1986)عقیده دارد که  یکی از مولفه¬های کمرویی میتواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم، مولفه دیگر را فرا خوانده یا تشدید کند و یک چرخه اضطراب بازداری به وجود بیاورد.



دانلود فایل


تحقیق بررسی رابطه بین کمرویی و احساس تنهایی

تحقیق بررسی رابطه بین کمرویی و احساس تنهایی,پروژه بررسی کمرویی در نوجوانان,تحقیق احساس تنهایی در دانش آموزان,پاورپوینت کمرویی,مقاله احساس تنهایی

روانشناسی و علوم تربیتی

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید