تحقیق استقلال یا تفکیک قوا (SeparationofPowers)

تحقیق استقلال یا تفکیک قوا (SeparationofPowers)

تحقیق-استقلال-یا-تفکیک-قوا-(separationofpowers)

تحقیق با موضوع استقلال یا تفکیک قوا (SeparationofPowers)،
در قالب ورد، در 41 صفحه، قابل ویرایش


قسمتی از متن:

چکیده
استقلال یا تفکیک قوا (SeparationofPowers) از جمله مفاهیم بنیادین پذیرفته شده و پیاده‏سازی‏شده در سازماندهی کلان بسیاری از نظام‏های حکومتی دنیای امروزاست.
امروزه کمتر در مورد ضرورت این نظریه تردیدی ابراز می‏شود، بلکه مباحث بیشتر در مورد چگونگی پیاده‏سازی آن برای جلوگیری از تمرکز قدرت و افزایش کارآمدی نظام‏های حکومتی است.

به همین دلیل اگرچه نظریه تفکیک قوا را می‏توان در ابعاد تاریخی و فلسفی آن مورد مطالعه قرار داد، اما آنچه برای نظام حکومتی جمهوری اسلامی ایران اهمیت ویژه‏ای دارد تبیین ابعاد حقوقی و مدیریتی نظریه تفکیک قوا مندرج در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است.
بدین ترتیب شفاف‏سازی و عملیاتی کردن این نظریه ذاتاً پیچیده و مبهم و جلب وفاق صاحب‏نظران و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران می‏تواند حصول کارآمدی حداکثری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را شتاب بیشتری بخشد.این مقاله نظریه استقلال یا تفکیک قوا را در چارچوب قانون اساسی مورد مطالعه قرار می‏دهد و با بررسی انواع الگوهای ممکن، الگوی متناسب با قانون اساس جمهوری اسلامی ایران را مطرح و در معرض ارزیابی صاحب‏نظران حقوق، علوم سیاسی و مدیریت می‏گذارد

مقدمه
استقلال سیاسی و اقتصادی و حفظ تمامیت ارضی و نظام اسلامی (وحدت ملی و اساس جمهوری اسلامی) در زمره مفاهیم اساسی به‏کار گرفته شده در اصول متعددی از قانون اساسی‏(۲)، اما مفهوم دومی از استقلال در قانون اساسی وجود دارد که در اصل ۵۷ بروز یافته‏است:
قوای حاکم در جمهوری اسلامی ایران عبارتند از: قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضاییه که زیر نظر ولایت مطلقه امر و امامت امت بر طبق اصول آینده این قانون اعمال می‏گردند. این قوا مستقل از یکدیگرند.


دانلود فایل


تحقیق استقلال یا تفکیک قوا (SeparationofPowers)

تحقیق استقلال یا تفکیک قوا (SeparationofPowers),نظریه جان لاک درباره تفکیک قوا,تفکیک قوا در اسلام,تفکیک قوا در افغانستان,انواع تفکیک قوا,نظریه جان لاک در مورد تفکیک قوا,مقاله تفکیک قوا,نظریه جان لاک تفکیک قوا

حسابداری

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید