دینا فایل / رژیم غذایی ضد کرونا
رژیم غذایی ضد کرونا
پیش گفتار
بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹ یک بیماری همه گیر است که توسط ویروس کرونا با علائم تنفسی خفیف تا شدید ایجاد میشود [1-3]. تا ۲۰ آگوست۲۰۲۰ بیماری COVID-19 در ۲۲۲۱۳۸۶۹ نفر در سراسر جهان تایید شده است که دارای میزان مرگ و میر ۳.۷٪ در مقایسه با آمار مرگ و میر یک درصدی آنفولانزا میباشد که همین امر باعث شده که نیاز فوری به درمان موثر وجود داشته باشد [4]. کورونا ویروسها، یک خانواده بزرگ از ویروسها هستند که در انسان و بسیاری از گونههای مختلف حیوانات از جمله شتر، گاو، گربه و خفاشها شایع میباشند [5]. علائم بارز COVID-19 تب، گلودرد، خستگی، سرفه یا تنگی نفس میباشد [6]. سیستم ایمنی بدن انسان یک سیستم دفاعی پیچیده و کارآمد است که از مجموعهای از سلولها، واسطههای شیمیایی و یک سری عوامل دفاعی "مدولار" برای تعدیل پاسخ ایمنی و محافظت از بدن در برابر عوامل خارجی تشکیل شده است [5]. چالش هایی در مورد چگونگی حمایت بهینه از سیستم ایمنی بدن در مقابل ویروس کرونا در جامعه عمومی وجود دارد. پاسخ ایمنی مطلوب بستگی به کفایت رژیم غذایی و دریافت کافی مواد مغذی خاص دارد. به عنوان مثال، مصرف کافی پروتئین برای تولید بهینه آنتی بادی بسیار مهم است. وضعیت ریز مغذیها مانند ویتامین A یا روی با افزایش خطر عفونت همراه میباشد. غالباً، وضعیت نامطلوب مواد مغذی با التهاب و استرس اکسیداتیو همراه است، که به نوبه خود میتواند سیستم ایمنی بدن را تحت تأثیر قرار دهد [7]. ارائه رژیم غذايي مناسب و تصحيح کمبود مواد مغذي مرتبط با سيستم ايمني ممکن است براي پيشگيري و درمان عفونتهاي ويروسي ضروري باشد [5]. این کتاب با هدف مروری بر آخرین یافتهها در زمینه توصیههای عملی موثر تغذیهای برای پیشگیری، درمان و مدیریت کووید ۱۹تهیه شده است.
کرونا,ویروس کرونا,رژیم ضدکرونا,سعید دعایی,مریم غلامعلی زاده,فاطمه بوربور