تحقیق در مورد مقام و منزلت معلم 0525

تحقیق در مورد مقام و منزلت معلم 0525

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد صفحه : 20 صفحه


 قسمتی از متن .doc : 

 

مقدمه :

از روزي كه انسان بدنيا آمد خداوند تبارك و تعالي هزاران پيامبر و امام را بر انگيخته تا وسيله ي هدايتي براي انسان باشند و او را از مسير ضلالت و گمراهي و تاريكي به مسير نور، پاكي و هدايت الهي راهنمايي كنند.

معلمهايي كه براي بيان دستورات الهي سختي ها و مشكلات و... را به جان خريدند و همه سختي ها را متحمل شدند تا آخرين فرستاده ي الهي حضرت محمد (ص) از طرف خداوند متعال بر انگيخته شد زماني به ابلاغ رسالت خود پرداخت كه كعبه مركز بت های بزرگ و كوچك مردم حجاز بود و آداب جاهلي و رسوم خرافي در بين آنها وجود داشت و پيامبر اكرم (ص) با آنها به مبارزه كرد و به اصلاح جامعه پرداخت و هدف او فلاح و رستگاری و هدایتشان بود تا آنچه را كه نمي دانند به آنها آموزش و ياد دهد.

از همين جا نقش و جايگاه (معلم) مشخص مي شود كه وظيفه اي بس سنگين و خطير بر عهده دارد كه بايد بتواند از آن به خوبي بيرون بيايد و گرنه در پيشگاه خداوند مسئول است و بايد جواب پس بدهد.

براي يك معلم ديني ويژگيهاي زيادي را مي توان برشمارد كه بعضي از آنها عبارتند از:

مقام و منزلت معلم، امانتداري، رافت و مهرباني، اخلاص، عبادت، سعه صدر (صبوري) تقوا، وجدان اخلاقي، تخصص و تعهد، امر به معروف و نهي از منكر، آداب و رسوم اجتماعي و.... كه ما در اينجا مطالبي در اين زمينه ها بين مي كنيم:

مقام و منزلت معلم:

معلم بايد قدر خود را بداند و منزلت خويش را بشناسد يعني مواظب باشد و احساس مسئوليت كند. كه مسئوليت سنگين بر عهده ي او است.

از نظر خداوند متعال كار معلم كار خداست و نقش او در جامعه نقش پيامبر اكرم (ص) است.

اولين سوره اي كه بر پيغمبر اكرم (ص) نازل شده است سوره ي علق است.

(اقرا باسم ربك الذي خلق، خلق الانسن من علق، اقرا و ربك الاكرم، الذي علم بالقلم)

قرآن را به نام پروردگارت كه خداي آفريننده عالم است به خلق قرائت كن، آن خدائي كه آدمي را از خون بسته بيافريد، بخوان قرآن را و پروردگار كريم ترين عالم است، آن خدائي كه بشر را علم نوشتن به قلم آموخت.

اين آيات در همان ابتداي رسالت بر پيامبر اكرم (ص) نازل شد و در اين آيات پروردگار عالم خود را معلم بيان مي كند، معلم توانايي انجام كارهاي بزرگي را دارد و قادر است افراد صالح به اجتماع عرضه نمايد. تلاوت قرآن كريم و توسل و دعا بايد از سوي معلمين مورد توجه فراوان قرار گيرد.

نباید معلم درجه ي والا و مقام رفيع خود را با ماديات دنيوي عوض كنند و بلكه مقام او در پيش خداوند متعال بس رفيع و والا است كه خداوند متعال در قرآن كريم بالاترين درجات را براي معلم بيان نموده است.

معلم بايد قدر و منزلت خود را بداند با بچه ها خوب كار كند و از كلماتي نظير عزيزم، جانم و... با آنها سخن بگويد در عين اينكه ابهت معلمي حفظ شود و در كلاس جاذبه داشته باشد اگر يك كلاس ديني تشكيل شود در روايات مي خوانيم كه ملائكه مي آيند و بالهايشان را پهن مي كنند تا افراد روي آنها بنشينند بعد به آسمان مي روند و افتخار مي كنند كه بال آنها فرش جلسه تعليم و تعلم شده است.

معلم اگر بتواند آلوده اي را پاك كند و يك مسلمان متعهد تحويل جامعه بدهد مانند اين است كه جهان را زنده كرده است.

امانتداري:

معلم امانتي بزرگ و پر ارزش را در اختيار دارد و بايد امانتدار باشد. مانند پدر و مادر فقط با اين تفاوت كه پدر و مادر يك، دو امانت دار ولي يك معلم حداقل صد، صد و پنجاه امانت داشته باشد كه بعد از درس خواندن وارد اجتماع شوند كه امانتها از هر دري گرانبهاتر هستند. اسلام در مقابل مكاتب مغرب زمين براي انسان ارزش بسياري قائل است البته اگر انسان، انسان باشد.

اميرالمومنين (ع) در نهج البلاغه مي فرمايد: (مومن حرمتش از حرمت كعبه بيشتر و از ملائك مقرب بالاتر است) دنياي غرب ارزش انساني را تا پايين ترين درجات مادي آورده است. اگر به شما يك چيز گرانبها، الماسي را به امانت بسپارند تا از آن نگهداري كنيد شب خواب به چشم شما نمي آيد چون آن امانت بسيار گرانبها است كه مبادا از بين برود. الماس هر چند گرانبهاست ولي سنگي بيش نيست پس جوان و نوجوان هزاران برابر آن ارزش دارد. سعادت و شقاوت نسلهاي بعد بعهده ي معلم امانتدار است و اگر خدا ناخواسته امانتدار نباشد و در آن خيانت كند نسلي را به خطر افكنده است و اگر هم امانتدار باشد ثواب نسل هاي بعدي براي اوست.

امانتي كه در دست معلم است پر قيمت، ظريف و حساس است و بر ما معلمان ديني است كه بسيار، بسيار مواظب اين امانات باشيم و گرنه در پيشگاه خداوند مسئول هستيم. اگر يك چيز به امانت به شما بسپارند و در آن خيانت كنيد، تنها يك گناه خواهد بود اما خيانت در تربيت دانش آموزان گناهي مستمر است كه فرهنگ امروز نسل آينده را خواهد ساخت. سعادت و شقاوت نسلهاي بعد مرهون معلم است و اگر العياذ باالله امانتدار نباشد و در آن خيانت كند نسلي را به خطر افكنده است و اگر امانتدار باشد ثواب نسل هاي پياپي براي اوست.

عبادت:

در اسلام خدمت به خلق خدا برترين عبادت است. حتي جبهه و خط مقدم با آن همه نورانیت با آنكه معلم اخلاق است. كار معلم ثوابش بالاتر است حتي از حج و نماز شب هم بالاتر است.

امام موسي بن جعفر (ع) نيز فرمودند: (قاضي حاجت المومن يعدل سبعين حج المقبول) اگر گره از كار كسي گشودي، ثواب آن معادل هفتاد حج قبول است خدمت به مردم دو قسم است يكي مربوط به ماديات مانند دادن قرض به كسي كه مقروض است و ديگري مربوط به معنويات كه خدمت علمي و فرهنگي به نسل حال و آينده است و معنويات بالاتر از مادیات است.

يك معلم بايد آنچه براي فرزندان خود مي خواهد، براي ديگران هم آن را بخواهد و آنچه را براي فرزندان خود نمي پسندي براي فرزندان مردم هم نپسند. اگر دانش آموز يك سوال نمي داند بايد آن را با سعد صدر به او آموزش و


دریافت فایل


تحقیق در مورد مقام و منزلت معلم 0525

تحقیق در مورد مقام و منزلت معلم 0525 ,مقام و منزلت معلم 0525,دانلود تحقیق در مورد مقام و منزلت معلم 0525 ,مقام,و,منزلت,معلم,0525

عمومی و آزاد

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید