تحقیق در مورد مكه و قريش 20ص

تحقیق در مورد مكه و قريش 20ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد صفحه : 20 صفحه


 قسمتی از متن .doc : 

 

فهرست

عنوان صفحه

مكه و قريش 3

نظام سياسي و اجتماعي قريش 4

رقابت در ميان فرزندان قصي 5

شخصيت عبدالمطلب 5

تهاجم سپاه ابرهه 6

حفر زمزم 8

اداي نذر 10

ازدواج عبدا... و آمنه 11

درگذشت آمنه و عبدالمطلب 12

پيشه شباني پيامبر (ص) 13

تجربه سفر 14

جواني 14

تجارت 15

ازدواج 15

پيامبر و همسران متعدد 17

سيره پيامبر و كليد معاشرت با مردم 18

منابع 21

مقدمه :

در اين مقطع زماني ، ياد و نام مبارك پيامبر اعظم از هميشه زنده تر است و اين يكي از تدابير حكمت الهي است . امروز امت اسلام و ملت ما بيش از پيش به پيغمبر اعظم خود نيازمند است به هدايت ، بشارت و انذار او و به پيام و معنويت و به رحمتي كه او به انسانها درس و تعليم داد .

امروز درس پيغمبر اسلام براي امتش و براي همه بشريت ، درس عالم شدن ، قوي شدن ، درس اخلاق و كرامت ، درس رحمت ، جهاد ، عزت و درس مقاومت است پس نام امسال به طور طبيعي نام مبارك اعظم است . در سايه اين نام و ا ين ياد ملت ما درس هاي پيغمبر را بايد مرور كند و آنها را به درس هاي زندگي و برنامه اي جاري خود تبديل كند ملت ما به شاگردي مكتب نبوي و درس محمدي (ص) افتخار مي كند ما درس اخلاق و علم آموزي ، رحمت و كرامت و درس وحدتي را به ايشان به ما داد را بايد در برنامه اي زندگي خودمان قرار دهيم . روح خود و فرزندانمان را با قرآن كه معجزة پيامبر (ص) است گره بزنيم تا زنگارها را از قلوب بزدائيم و در عمل به اوامر قرآن و ترك خواهي آن سعادت دنيوي و اخروي را دريابيم .

مكه و قريش :

در وصف شهر مكه قبل از ظهور اسلام نقل آن است كه آن شهر در دره اي تنگ و هلالي شكل و ميان دو كوه قرار داشت هواي اين دره بسيار گرم و خشك و آب آن از چاههايي است كه از بارانهاي زمستان و بهار مايه مي گرفت . ته دره كه بطحاء ناميده مي شد خانة كعبه قرار داشت و پيرامون كعبه مسجدالحرام واقع بود و خانة اهالي تا دامنه كوهها قرار گرفته بود . اهميت اين شهر در قديم به واسطة آن بوده كه بر سر راه بازرگاني قرار داشته كه از يمن به شام و فلسطين و مصر مي رفته است . وجود خانة كعبه هم كه در زمان جاهليت مطاف و مزار مردم بوده براهميت آن شهرافزوده بود به همين خاطرطوائف مختلف عرب بر سر تصرف آن با هم كشاكش داشته اند قبيلة قريش از جمله اين قبايل بود كه در عصر ظهور اسلام متصرف خانه كعبه بود . سلطه قريش از زماان قصي بن كلاب آغاز مي شود قصي با كمك قريش ها امير و متولي كعبه شد . قصي طايفه خود ، قريش را كه تا آن زمان اكثر در دره ها و كوههاي اطراف شهر مي نشستند در محله مرغوب شهر يعني پيرامون كعبه جا داد و براي آنها دارالندوه را ساخت و مناصب كليد داري و پرچمداري و سقايت و رفادت را به دست گرفت .

نظام سياسي و اجتماعي قريش :

قريش در سايه كعبه داراي موقعيتي ممتاز و بي مانند بود كه همه ساله شمار زيادي از قوم عرب بويژه شهرهاي حجاز به زيارت كعبه مي آمدند و موسم حج زمينه ساز معارفه هايي بود كه در رونق اقتصادي بازار مكه نقش ارزشمند داشت . شش ماه از سال را قريش در دو كوچ تابستاني و زمستاني به سفرهاي تجارتي مي گذراندند ، به همين جهت قبيله هاي عرب مي كوشيدند روابط خوبي با قريش داشته باشند . موقعيت كعبه و جاذبه هاي زيارتي آن زمينه ساز تمدني برجسته در مكه بود كه باعث شد نظام پديد آمده در آن سرزمين در مقايسه با شهرهايي چون يثرب و طائف امتياز بيشتري داشته باشد به طور كلي پنج مسئوليت محوري در پيوند با كعبه موجب مشاركت تيره هاي قريش در اداره مكه بود كه شامل :

پرده داري حرم ( الحجابه )

آب نوشانيدن به زائران ( القايه )

پذيرايي مهمانان ( الرفاده )

رايزني ( دارالندوه )

امور نظامي و دفاعي ( اللواء )

رقابت در ميان فرزندان قصًي :


دریافت فایل


تحقیق در مورد مكه و قريش 20ص

تحقیق در مورد مکه و قریش 21 ص ,مکه و قریش 21 ص,دانلود تحقیق در مورد مکه و قریش 21 ص ,مکه,و,قریش,21,ص

عمومی و آزاد

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید
نظریه های عمومی مدیریت
عمومی و آزاد
عمومی و آزاد
عمومی و آزاد
گرافیک ، هنر دیجیتال ، طراحی
سوالات و پاسخ و منابع آزمون نظام مهندسی معدن پی جویی و استخراج
دینا فایل مرجعی برای پیدا کردن و دانلود فایل های مورد نیاز شما می باشد که از سیستم و سایت های مختلف این فایل ها با استفاده از ربات های پیشرفته استخراج و جمع آوری شده اند که می توانید با سرچ ساده در بالای همین باکس و یا مراجعه به صفحه اول سایت دینا فایل در کادر جستجو کلمات کلیدی خودتان را وارد نمایید تا تمامی فایل های موجود را جمع آوری و نمایش دهد . به راحتی به سایت اصلی مراجعه فرمایید و نسبت به پرداخت و دانلود اقدام نمایید