تحقیق در مورد نساجی

تحقیق در مورد نساجی

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد صفحه : 11 صفحه


 قسمتی از متن .doc : 

 

معرفی مختصری از این صنعت و رشته ی دانشگاهی:

صنعت نساجی قدیمی ترین صنعت تمدن بشری به شمار میرود زیرا پس از نیاز انسان به غذا ، پوشاک دومین نیاز اساسی بشر می باشد که او را از سرما و گرما مصون نگهداشته و نشان دهنده شخصیت اجتماعی وی نیز می باشد . بشر از 9000 سال پیش از پارچه استفاده می کرد.

با پیدایش نیروی بخار و آغاز انقلاب صنعتی در اروپا صنعت نساجی دچار تحول اساسی شد. ماشین های بافندگی ، ریسندگی ، رنگرزی ، چاپ و تکمیل از حالت دستی خارج شده و از انرژی مکانیکی و بعد ها انرژی الکتریکی استفاده کردند و افزایش چشمگیر در تولید پارچه حاصل شد.

در ایران نیز از اوایل قرن چهاردهم هجری شمسی تا حدود 5 الی 10 سال پیش این صنعت به صورت ماشینی و جدید رشد چشمگیری داشته و به عنوان یکی از بزرگترین صنایع کشور به شمار می رفت.

به طور کلی ، صنعت نساجی به صنایع تولید الیاف (طبیعی و مصنوعی) ، تبدیل الیاف به نخ ، تبدیل نخ به پارچه و فرآیند های تکمیلی پارچه مانند : رنگرزی و چاپ گفته میشود.

فکر کنم همین 10 خط برای یک معرفی مختصر از این صنعت کافی باشه (البته گفتنی های زیادی وجود داره که تمومی نداره)

حالا میریم سراغ این رشته که مثل رشته های فنی حرفه ای دیگه از هنرستان شروع میشه (البته یه تعداد هم که هیچی از نساجی سرشون نمیشه از رشته ی ریاضی پا میشن میان تو این رشته اونم دانشگاه صنعتی امیر کبیر با بهترین امکانات دو سال تو هنرستان بعد هم کنکور (دولتی)برای دانشگاه (فوق دیپلم)، البته آموزش عالی ، که تو تهران فقط یکی هست به نام مرکز آموزش عالی انقلاب اسلامی و بعد از فوق دیپلم دوباره یه کنکور دیگه برای لیسانس و مهندسی که متاستفانه برای لیسانس و مهندسی فقط دانشگاه آزاد پذیرش داره و دانشگاه دولتی وجود نداره البته تا 5 سال پیش وجود داشت .

دروس تخصصی هنرستان شامل : رسیندگی ، کارگاه ریسندگی ، بافندگی ، کارگاه بافندگی ، رنگرزی ، آزمایشگاه رنگرزی ، علوم الیاف 1و2 ، آزمایشگاه علوم الیاف 1و2 ، چاپ و تکمیل ، گارگاه چاپ و تکمیل ، فیزیک نساجی و آزمایشگاه ، شیم آلی ، طراحی و تجزیه پارچه و در آخر تاسیسات نساجی.

دروس تخصصی در دانشگاه (فوق دیپلم) هم مشابه دروس تخصصی هنرستان هست (به جز تاسیسات نساجی) البته با زیاد شدن محاسبات و مسایل کلیشه ای هر درس و اضافه شدن دروسی مثل شیمی رنگ و کنترل مواد رنگزا (شیمی و فیزیک رنگ) و شیمی مواد نساجی و کاربرد رایانه در صنعت نساجی دروس تخصصی در دانشگاه آزاد (لیسانس و مهندسی) بستگی به گرایش های آن دارد که شامل تکنولوژی نساجی(ماشین آلات نساجی) و شیمی (شیمی رنگ - ساخت و سنتز مواد رنگزا) و علوم الیاف مدارک فوق لیسانس و دکترا و پرفوسورا نیز شامل آن میشود که در ایران میتوان تا مدرک دکترا را گرفت.

رده بندی الیاف در صنعت نساجی

در صنعت نساجی الیاف به سه دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

الیاف طبیعی "Natural fibers" الیاف طبیعی شامل دو بخش الیاف نباتی و الیاف حیوانی می‌باشند.

الیاف نباتی مانند: پنبه، کتان، کنف، رامی و الیاف حیوانی مانند: پشم و ابریشم

الیاف کانی "Mineral fibres": الیاف کانی الیافی هستند که مواد اولیه آنها از کانیها بدست می‌آیند مانند الیاف شیشه‌ای و الیاف فلزی.

الیاف مصنوعی که شامل دو دسته می‌باشند: یکی الیافی که منشا طبیعی دارند ولی توسط انسان دوباره تهیه می شوند مانند ویسکوز ، استات و تری استات که هر یک ریشه سلولزی دارند. و دیگری الیاف سینتتیک یا مصنوعی که از مشتقات نفتی تولید می‌شوند مانند: نایلون ، داکرون ، ارلون یا بطور کلی پلی آمیدها ، پلی استرها ، پلی اورتانها ، پلی اکریلونیتریل ، پلی وینیل کلراید و ... .

مقدمات تکمیل کالای نساجی

تمام پارچه‌های نساجی پس از خروج از سالن بافندگی کم و بیش دارای مقادیری ناخالصی و عیوب می‌باشند. لذا لازم است به منظور آماده کردن پارچه برای عملیات تکمیل اصلی آنرا تحت عملیات مقدمات تکمیل قرار داد. مانند توزین و متراژ پارچه ، کنترل عیوب پارچه ، گره گیری ، رفوگری و گرفتن ناخالصیها بخصوص در مورد پارچه‌های پشمی که دارای ناخالصیهای سلولزی و خرده چوب و ... می‌باشد.

روشهای تکمیل کالای نساجی

عملیات و کارهای تکمیل در نساجی برای افزایش نرمی زیر دست ، درخشندگی و بطور کلی افزایش مرغوبیت پارچه می‌باشد. عملیات تکمیل بستگی به چند عامل مهم دارد که عبارتند از: نوع الیاف ، ویژگی فیزیکی الیاف ، ابلیت جذب مواد گوناگون شیمیایی ، حساسیت الیاف نسبت به مواد تکمیل. عملیات تکمیل در مجاورت رطوبت ، دما و فشار معمولا به سه روش انجام می‌گیرد:

روشهای مکانیکی: مانند تراش پارچه ، خار زدن ، اطو کردن ، پرس کردن و ... .

روشهای شیمیایی: مانند تکمیل رزین ، سفید کردن و مقاوم کردن پارچه در برابر آتش و غیره. در این روش معمولا در اثر فعل و انفعالات شیمیایی حاصل بین لیف و ماده شیمیایی مصرف شده عمل تکمیل بدست می‌آید و یا اینکه


دریافت فایل


تحقیق در مورد نساجی

تحقیق در مورد نساجی ,نساجی,دانلود تحقیق در مورد نساجی ,نساجی

عمومی و آزاد

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید
نظریه های عمومی مدیریت
عمومی و آزاد
عمومی و آزاد
عمومی و آزاد
گرافیک ، هنر دیجیتال ، طراحی
سوالات و پاسخ و منابع آزمون نظام مهندسی معدن پی جویی و استخراج
دینا فایل مرجعی برای پیدا کردن و دانلود فایل های مورد نیاز شما می باشد که از سیستم و سایت های مختلف این فایل ها با استفاده از ربات های پیشرفته استخراج و جمع آوری شده اند که می توانید با سرچ ساده در بالای همین باکس و یا مراجعه به صفحه اول سایت دینا فایل در کادر جستجو کلمات کلیدی خودتان را وارد نمایید تا تمامی فایل های موجود را جمع آوری و نمایش دهد . به راحتی به سایت اصلی مراجعه فرمایید و نسبت به پرداخت و دانلود اقدام نمایید