تحقیق درمورد ابرها

تحقیق درمورد ابرها

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                           بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

قسمتی از متن تحقیق:

 

 

ابر یکی از زیبا ترین جلوه های طبیعت است که گاهی به صورت رشته های ظریف ، گاهی به صورت لکه لکه در آسمان و گاهی اوقات به شکل گنبدهای بزرگ سر به آسمان کشیده ظاهر می شوند .

 

از دیدگاه هواشناسی ، ابر یکی از جنبه های مهم هواشناسی هوا در هر محل می باشد .

 

تمام ابرها از قطرات ریز آب ، یا بلورهای کوچک یخ که در جو به حالت معلق وجود دارند تشکیل گردیده و در فواصل مختلف در بالای سطح زمین واقع می شوند . این ذرات آن قدر ریزند که باد ملایمی می تواند آنها را به راحتی جابجا کند .

 

ابر می تواند وضعیت گذشته ، حال و آینده جو را نشان دهد . برای پیش بینی های کوتاه مدت با استفاده از مشاهدات محلی شاید ابرها یکی از دو معیار مهم قابل دسترس باشند . معیار دیگر ، سمت باد است .

 

 

 

مقدار ابرناکی : (( Cloudiness

 

 

 

مقدار ابری بودن آسمان یا بر حسب دهم سقف آسمان ( دهک ) که توسط ابر پوشیده شده است بیان می شود و یا این که به صورت تشریحی توصیف می گردد .

 

اگر کسی به آسمان نگاه کند و فرض نماید تمام سقف آسمان به ده قسمت شده باشد و تشخیص دهد که مثلا ً هفت قسمت از این ده قسمت از ابر پوشیده است ، در این صورت گفته می شود که درجه ابرناکی هفت دهم است و فقط با عدد ۷ نوشته می شود . این مقیاس را یک دهم یا ده یک(Tenth) می گویند.

 

در یک نوع مقیاس دیگر ، سقف آسمان به هشت قسمت تقسیم می شود و مشخص می کنند که از این هشت قسمت چند قسمت آن پوشیده ازابر است . این مقیاس را یک هشتم یا هشت یک (Octa) می گویند .

 

وضعیت ابرناکی آسمان به صورت توصیفی نیز بیان می گردد که نمونه ای از آن در جدول زیر دیده می شود.

 

 

 

سقف ابر ( ارتفاع پایه ابر از زمین ) :

 

 

 

در هواشناسی ، سقف ابر یعنی ارتفاعی که در آن پوشش ابر شکسته ( حداقل پوشش ۶/۰ ) یا ابر کامل ( حداقل پوشش ۹/۰ ) است . چنانچه درجه ابرناکی آسمان از ۶/۰ کمتر باشد بدون توجه به ارتفاع ابرها ، سقف نا محدود گزارش می شود .

 

ابرهایی که در افق قرار دارند نسبت به ابرهای بالای سر ، تیره تر ، ضخیمتر و نزدیک به هم مشاهده می شوند ، اما این فقط یک توهم است . مثلا ً اگر ابرها از هم فاصله داشته باشند و از دور به آنها نظاره شود فاصله بین آنها، همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، کوچکتر دیده می شود.

 

 

 

اندازه گیری سقف ابر :

 

 

 

اطلاع از ارتفاع سقف ابر در پیش بینی های هواشناسی بسیار مفید است . این پارامتر به سادگی قابل اندازه گیری است :

 

در طول روز با فرستادن یک بالون که طوری باد می شود تا در هنگام رها شدن و اوج گرفتن سرعت مشخصی داشته باشد انجام می گردد . سرعت بالونها معمولا ً ۱۲۰ متر در دقیقه است . پس از رها کردن ، به بالون توجه می شود تا صعود نموده و در میان ابرها ناپدید شود . فاصله زمانی رها گردیدن تا ناپدید شدن ( بر حسب دقیقه ) ضرب در ۱۲۰ ارتفاع لبه پایین ابرها را بر حسب متر می دهد .

 

 

 

مشخصات فایل:

فرمت:word

تعداد صفحات:17

 

 

قسمت های بالا فقط قسمتی از متن تحقیق بود. شما می توانید برای دسترسی به اطلات بیشتر فایل را دانلود کنید

 

 


دریافت فایل


تحقیق درمورد ابرها

تحقیق درمورد ابر,تحقیق درمورد ابرها,مقاله درمورد ابرها,پاورپوینت درمورد ابرها

کتاب ، جزوه

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید