تحقیق در مورد قارچهاي خوراكي صدفي

تحقیق در مورد قارچهاي خوراكي صدفي

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد صفحه : 61 صفحه


 قسمتی از متن .doc : 

 

1

‏مقدمه : ‏قارچهاي خوراكي صدفي‏ Oyster Mushrooms

‏وجو‏د‏گرما و هواي مرطوب در مناطق گرمسيري و نيمه گرمسيري محدوديت هاي عمده اي در امر ‏كشت و پرورش ب‏سياري از قارچ هاي خوراكي متداول، مانند قارچ دكمه اي Agaricus bisporus‏ و شي تا كه Lentinula‏ ايجاد مي كند. ‏قارچ چيني با رشد برروي كاه برنج، قارچي مناسب براي مناطق گرمسيري بوده و در این مناطق از اهميت زيادي برخوردار است. ‏كشت و پرورش قارچ هاي صدفي، نسبت به ساير قارچهاي خوراكي، بسيار ارزان و كم هزينه است. ‏انتخاب و پرورش این قارچ در صنايع توليد غذايي براي كشاورزاني با درآمدهاي محدود مي تواند منبع درآمدي مناسب باشد. ‏گونه هاي پلوروتوس از جمله قارچ هاي خوراكي مي باشند كه در مناطق گرمسيري و نيمه گرمسيري از رشد مطلوبي برخوردارند. ‏در حال حاضر گونه هاي متعددي از قارچ پلوروتوس شناخته شدند ‏كه با برخورداري از قدرت توليد بالا و كيفيت مناسب، در شرايط حرارتي بالا نيز ‏رشد مطلوبي دارند بسياري از گونه هاي پلوروتوس برروي چوب هاي پوسيده يا در حال پوسيدن و نيز در سطح تمام چوب هاي ‏سخت و بقاياي چوبي از جمله خاك اره و ضايعات كاغذ و ‏بقاياي قهوه (تفاله قهوه، پوست ها، ‏ساقه ها و برگر ها) ساقه هاي سبز موز، پوست غوزه پنبه، كنجاله پنبه، بقاياي آگاو، ‏كنجاله سويا و بسياري از مواد ليگنوسلولزي ديگر رشد كنند. ‏كشت پلوروتوس در كشورهاي جنوب شرقي آسيا، ‏اروپا و آمريكا بسيار رايج است و در طول فصول رشد، ‏مي توان آنرا پرورش داد اغلب گونه هاي آن رشد ميسليومي بالايي داشته و براحتي مواد سلولزي را كلونيزه مي كنند به گونه اي كه قادرند این مواد را قبل از تخمير، (كمپوست شدن) ‏تجزيه نموده و مورد استفاده قرار دهند. لذا قدرت ساپروفيتي بالايي دارند‏. از نظر تغذيه ورفع گرسنگي و نيز احياي اقتصاد كشاورزي، در كشورهاي در حال توسعه پرورش

2

‏ ‏ ‏گونه هاي پلوروتوس نسبت به ساير قارچ هاي خوراكي، ‏از اهميت و امتياز بالايي برخوردار است.

‏در سالهاي اخير ميزان توليد قارچ قارچ صدفي از 169000‏ متر يك تن در سال 1987، به 909000 متر يك تن در سال 1990 ‏افزايش يافته است.

‏آنچه در مورد قارچ هاي صدفي مهم و قابل توجه است، ‏تبديل توده سابستريت بستر به اندام هاي باردهي ‏قارچ و راندمان بيولوژيكي آن ‏–‏ اغلب با بيش از 100 درصد است كه از نظر توليد قارچ در دنيا، حداكثر ميزان توليد محسوب مي گردد. ‏در مراحل تجزيه و تخريب كاه خشك، حدود 50 درصد توده به صورت گاز دي اكسيد كربن، ‏20درصد به صورت آب، 20درصد به صورت كمپوست مصرف شده، 10 درصد نيز تبديل به ماده خشك اندام باردهي قارچ مي شود. ‏به طوري كه این مقدار ماده خشك، معادل تبديل 25درصد توده ‏تر سوبستراي بستر به قارچ تازه است. این امر كاملاً به مرحله و زمان برداشت قارچ نيز بس‏ت‏گي دارد. قارچ هاي صدفي حاوي پروتئين هاي اصلي و ضروري بوده ‏كه بر اساس وزن خشك قارچ مقدار آن برابر 35-15 درصد در منابع علمي گزارش شده است. ‏این قارچ ها همچنين ‏حاوي مقادير قابل توجهي از اسيدهاي آمينه آزاد است.

‏به علاوه این قارچ ها مملو از ويتامين هاي ‏مفيد از جمله ويتامين C‏ (gr‏ 100/gr‏ 144-30 ) و ويتامين B‏، نياسين gr‏100/ mg‏109 مي باشند. تفاوت هاي موجود در گونه هاي قارچ صدفي از نظر ميزان مواد غذايي، به چند عامل بستگي دارد. ‏از جمله مقدار پروتئين قارچ تحت تأثير نوع ‏ماده مصرفي دربستر وميزان سوبسترا مي باشد. تفاوت ميزان تركيب غذايي وعملكرد قارچ هاي نژاد پلوروتوس بسيار محرز است. براي اطلاعات بيشتربه مقالاتي كه دررابطه با خواص غذايي‏

3

‏ قارچ هاي صدفي ايل كاتان (1991) راي وهمكاران (1988) وبانو وراجاراتنام (1988) مراجعه كنيد.درخصوص مشكلات موجود در زمينه پرورش قارچ هاي صدفي ،بطور اهم به سه نكته بايد توجه كرد:

‏1- این قارچ ها خيلي سريع وزود فاسد مي شود. به نحوي كه فقط به مدت چند روز درفروشگاه مواد غذايي قابل نگهداري است.

‏2- به علت پخش گسترده اسپورهاي قارچ در سالنهاي پرورش ، سلامت كارگران حساس باخطر جدي مواجه است. نژادهاي اسپور يا كم اسپور قارچ كه زوايد كوتاه وگوشت ضخيمتري دارند، مدت زمان بيشتري هم قابل نگهداري مي باشند. همچنين پرورش دهندگان قارچ هاي صدفي ، این ارقام را بيشتر مورد توجه قرارمي دهند.

‏3- حشرات زيادي وارد محل پرورش قارچ هاي صدفي مي شوند كه اقدامات لازم براي پيشگيري ومبارزه با آنها، امري ضروري است كه پرورش دهندگان بايد مورد توجه خاص قرار دهند.

‏درمقايسه با ساير قارچ هاي خوراكي كه دراين كتاب ذ‏ك‏ر شد، قارچ صدفي بسيار مورد توجه حشراتي چون Sciarid , phorid‏ مي باشد. این حشرات باحركت سريع وچرخشي خود درفضا ومحيط اطراف قارچ هاي مزبور وقارچ هاي بالغ موجب پراكندگي وانتشار اسپور آنها درهوا‏ ‏ مي شوند. توليد نژادهاي جديد قارچ هاي صدفي از طريق همسانه سازي ارقام وحشي آن ، به سهولت امكان پذير است‏.


دریافت فایل


تحقیق در مورد قارچهاي خوراكي صدفي

تحقیق در مورد قارچهاي خوراكي صدفي60ص ,قارچهاي خوراكي صدفي60ص,دانلود تحقیق در مورد قارچهاي خوراكي صدفي60ص ,قارچهاي,خوراكي,صدفي60ص

عمومی و آزاد

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید