تحقیق در مورد جنگ عراق با ايران که در ايران با نام

تحقیق در مورد جنگ عراق با ايران که در ايران با نام

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .docx ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد صفحه : 17 صفحه


 قسمتی از متن .docx : 

 

‏2

‏به نام خدا

‏جنگ عراق با ايران‏ که در ‏ايران‏ با نام‌هاي ‏دفاع مقدس‏ و ‏جنگ تحميلي‏ و در عراق با نام‌ ‏قادسيه صدام‏ ‏(به عربي:قادسية صدّام)‏[۱]‏ شناخته مي‌شود، جنگي است که از شهريور ۱۳۵۹ تا مرداد ۱۳۶۷ بين نيروهاي مسلح دو کشور ‏ايران‏ و ‏عراق‏ جريان داشت. جنگ هشت ساله ايران و عراق يکي از فاجعه‌هاي تاريخ بشري در قرن بيستم است. جنگي که پس از جنگ ويتنام، طولاني‌ترين جنگ تاريخِ جهانِ قرن بيستم بوده‌است.

‏۱ ‏علل شروع جنگ

‏۱.۱ ‏اشغال سفارت آمريکا و گروگان ‏گيري

‏۱.۲ ‏انديشه‏ٔ‏ جداسازي خوزستان و الحاق ‏آن به خاک عراق

‏۱.۳ ‏تضعيف ساختار ارتش

‏۱.۴ ‏سياست صدور انقلاب ‏اسلامي

‏۱.۴.۱ ‏مقابله دولت عراق

‏۲ ‏حمله‏ٔ‏ ارتش عراق به خاک ‏ايران

‏۳ ‏ميانجي‌گري بين‌المللي

‏۴ ‏پس از آزادسازي خرمشهر

‏۵ ‏فرماندهان ارتش و فرماندهان سپاه ‏پاسداران

‏۵.۱ ‏اسامي فرماندهان

‏۶ ‏عمليات بعدي در جنگ ايران و ‏عراق

‏۷ ‏علل دوباره قدرت گرفتن ‏عراق

‏۸ ‏قطعنامه ۵۹۸

‏۹ ‏پذيرش قطعنامه ۵۹۸

‏۱۰ ‏پس از آتش‌بس

‏۱۱ ‏مقايسه قدرت نظامي ايران و ‏عراق

‏۱۲ ‏حاميان عراق

‏۱۳ ‏حاميان ايران

‏۱۴ ‏جنايات جنگي

‏۱۴.۱ ‏استفاده از سلاح‌هاي شيميايي توسط ‏عراق

‏۱۴.۲ ‏شکنجه و قتل عام اسراي ‏ايراني

‏۱۵ ‏جستارهاي وابسته

‏۱۶ ‏منابع

‏2

‏۱۷ ‏اسناد

‏۱۸ ‏کتاب شناسي

‏۱۹ ‏پيوند به بيرون

‏علل شروع جنگ

‏به نظر مي‌رسد تحولات بعد از ‏انقلاب ۵۷‏ در ايران منجر به تصميم عراق در حمله به ايران شد. ضعيف شدن ارتش بعد از انقلاب در ايران، ‏اشغال سفارت آمريکا‏ و گروگان‌گيري اعضاي آن که باعث منزوي شدن ايران در صحنه بين‌المللي شد و سياست «‏صدور انقلاب‏» که از سوي ‏آيت‌الله خميني‏ و رهبران ايران پيگيري مي‌شد، و نيز تضعيف ارتش ايران پس از انقلاب و انديشه‏ٔ‏ جداسازي خوزستان و الحاق آن به خاک عراق، ‏صدام حسين‏ را به انديشه سرکوب نظامي حکومت جديد ايران انداخت.

‏اشغال سفارت آمريکا و گروگان گيري

‏نوشتار اصلي: ‏تصرف سفارت آمريکا

‏زمينه ديگري که در وقوع جنگ و حمله گسترده نظامي رژيم عراق به خاک ايران به سهم خود تأثير داشت، جريان اشغال سفارت آمريکا و گروگان گيري بود.‏[‏نيازمند منبع، تا آبان۸۷‏]‏ اين عملي بود بر خلاف قوانين و عرف بين المللي که موجب محکوميت ايران در مجامع بين المللي گرديد. ‏شوراي امنيت‏ ‏سازمان ملل متحد‏ به اتفاق آراء اين اقدام ايران را محکوم کرد و با تأکيد به لزوم آزاد کردن فوري گروگان‌ها، دو ‏قطعنامه‏ صادر کرد.‏[۲]‏ ‏ديوان بين المللي دادگستري‏ و ‏جامعه مشترک اروپايي‏، گروگان گيري را محکوم کردند.‏[۲]‏ آمريکا در ۱۸ فروردين ۱۳۵۹ رابطه سياسي خود را با ايران قطع کرد. گروگانگيري که آيت الله خميني آنرا انقلاب دوم ناميد، ۴۴۴ روز به طول انجاميد.

‏انديشه‏ٔ‏ جداسازي خوزستان و الحاق آن به خاک عراق

‏همچنين انديشه جداسازي استان ‏خوزستان‏ و الحاق آن به خاک عراق يکي از دلايل مهم اين جنگ بود به ويژه اينکه شورش عرب‌هاي بعثي مخالف انقلاب در خوزستان با شکست رو به رو شده بود. پس دولت ‏عربگراي‏ ‏حزب بعث عراق‏ خود دست به کار شد و در اين راستا جنگ خود را نيز ‏قادسيه‏ دوم گذارده بود. قابل ذکر است که بيشتر کشورهاي ‏عرب‏ -به جز چندي چون ‏سوريه‏ و ‏ليبي‏-از رژيم ‏صدام‏ در اين جنگ پشتيباني کردند. ‏[۳]

‏4

‏ايران و عراق در سال ۱۹۷۵ در ‏الجزاير‏، معاهده‌هايي در زمينه تعيين خطوط مرزي، بويژه در مورد ‏اروندرود‏ که مرز مشترک دو کشور را تشکيل مي‌دهد امضا کردند. صدام حسين پس از پيروزي ‏انقلاب ۵۷‏ در ايران و به نشانه بي اعتبار دانستن اين معاهده، متن آن را در مقابل دوربين تلويزيون عراق پاره کرد و دستور ‏حمله به ايران را صادر کرد. با نقض صريح ‏معاهده الجزاير‏ توسط عراق و حمله آن کشور به خاک ايران، جنگ هشت ساله ايران و عراق آغاز شد.

‏تضعيف ساختار ارتش

‏پس از ‏انقلاب ايران‏ و در پي فرار يا اعدام سران ارتش شاهنشاهي و هرج و مرج ناشي از عدم وجود نيروي کارآزموده و مستقل و همچنين ‏ترور‏ شخصيت‌هاي وفادار به انقلاب (همچون سرلشکر ‏قره‌ني‏) که توسط گروه‌هاي مخالف ‏انقلاب‏ انجام مي‌شد، ساختار ‏ارتش‏ عملاً از هم پاشيد‏[۴]‏.

‏در طول ۱۴-۱۵ ماه بعد از ‏انقلاب‏ و تا مقطع حمله ‏ارتش‏ ‏عراق‏ به ‏ايران‏، به طور متوسط در فاصله هر ۴-۵ ماه يک فرمانده در مقام رئيس ‏ستاد کل ارتش‏ و يا فرمانده يکي از نيروهاي سه گانه به اشکال مختلف تعويض شدند يا کناره گيري کردند. بعد از ترور سرلشکر ‏قره‌ني‏ توسط ‏گروه فرقان‏ در طول مدت ۱۷ ماه رؤساي ‏ستاد کل ارتش‏ يکي پس از ديگري استعفا دادند. اين فرماندهان ستاد کل به ترتيب عبارت بودند از: ‏سرلشکر فربد‏، ‏سرلشکر شادمهر‏، ‏سرتيپ شاد‏ و بالاخره ‏سرتيپ فلاحي‏ که پنجمين رئيس ستاد کل ارتش به هنگام شروع جنگ بود.

‏در ‏نيروي هوايي‏، در طول ۱۴-۱۵ ماه بعد از ‏انقلاب‏، تعويض بالاترين رده در موقعيت فرماندهي آن نيرو بدين ترتيب بود: ‏سپهبد مهديون‏، ‏سرتيپ ايمانيان‏، ‏سرهنگ معين پور‏، ‏سرلشکر باقري‏، و بالاخره ‏سرهنگ فکوري‏ که پنجمين فرمانده نيروي هوايي به هنگام شروع جنگ بود.

‏در ‏نيروي دريايي‏ نيز اين تغييرات در طول يک سال و نيم بدين ترتيب بوده‌است: ‏دريادار دکتر مدني‏، ‏دريادار علوي‏، ‏دريادار طباطبايي‏ و بالاخره دريادار ‏بهرام افضلي‏ که چهارمين فرمانده نيروي دريايي به هنگام شروع جنگ بود.

‏از ميان فرماندهان نيروي هوايي در آن دوره زماني، يک نفر اعدام (‏سپهبد مهديون‏ به علت شرکت در ‏کودتاي نوژه‏) و يک نفر زنداني (‏سرلشکر باقري‏) شد.

‏از ۱۳ تن بالاترين رده فرماندهان نيروهاي مسلح ارتش ايران، ۸ نفر به اشکالي چون اعدام، زندان، تبعيد و فرار حذف شدند‏[۴]‏.

‏در طول يک سال و نيم بعد از انقلاب تا مقطع شروع جنگ، وضعيت در رده‌هاي پايين تر نيروهاي مسلح ارتش به اشکالي چون پاکسازي، بازخريد، استعفا و بازنشستگي، حدود ۳۰ تا ۳۵ ‏درصد‏[‏نيازمند منبع‏]‏ از افسران نيروي هوايي عمدتاً افسران ارشد به يکي از اشکال ياد شده از نيروي هوايي خارج شدند. اين وضعيت آماري عمدتاً از افسران ارشد در نيروي دريايي بين ۲۵ تا ۳۰ درصد بوده‌است.


دریافت فایل


تحقیق در مورد جنگ عراق با ايران که در ايران با نام

تحقیق در مورد جنگ عراق با ايران که در ايران با نام ,جنگ عراق با ايران که در ايران با نام,دانلود تحقیق در مورد جنگ عراق با ايران که در ايران با ن

عمومی و آزاد

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید