تحقیق درباره اقتصاد در ايل بختياري

تحقیق درباره اقتصاد در ايل بختياري

↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓

فرمت فایل: word 

 (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحات:17

 

 

قسمتی از متن فایل دانلودی:

اقتصاد درايل بختياري

درشهريورماه 1320 عشاير بختياري كوچ بزرگ و جمعي خود را ‎آغاز كردند و روستاهائي كه طي اين سالها بوجود آمده بودند بدست فراموشي سپرده شدند و اكنون ازبعضي اطاقهاي آن‌ها فقط براي انبار استفاده ميشود. با اين كوچ جمعي تمام افراد خانواده در امر دامپروري شركت جستند و توصعه دامپروري افزون شد. و تقويم كار سالانه و فصل ييلاق و قشلاق ايل بصورت منظم درآمد.

درحال حاضر ييلاق طوايف بختياري در غرب استان اصفهان و قشلاق آنها درشرق استان خوزستان است و درة بازفت و كوه زردكوه حدفاصل آن. طوايف بختياري از گرمسير به سردسير و بالعكس را بايد از راههاي طولاني و صعب‌العبور بگذرند. بعنوان مثال مسيري كه طايفه باباهاي از گرمسير تا سردسير و يا بالعكس همراه با دام طي ميكند 170 كيلومتر است، و دامها در منطقه سردسير براي تعليف درحدود 30 كيلومتر ـ يعني از كوهرنگ تا دامنه‌هاي زردكوه ـ و در گرمسير در حدود 120 كيلومتر ـ يعني از لالي (نزديك مسجد سليمان) تا شعبيه (نزديك اهواز) ـ نقل مكان ميكنند. تقويم زماني اين نقل مكانها بشرح زير است:  از پانزدهم آذرماه تا اول فروردين‌ماه درشعبيه (اهواز) هستند.

از اول فروردين‌ماه تا اول ارديبهشت‌ماه در راه هستند تا به كوهرنگ برسند. از پانزدهم تيرماه تا اول مهرماه در دامنه‌هاي زردكوه هستند. از اول مهر تا پانزدهم آبان‌ماه در راه هستند تا به گرمسير برسند. از پانزدهم آبان‌ماه تا 15 آذرماه در لامردان و لالي هستند. طبق مقرراتي كه درايل بختياري وجود دارد و بصورت يك سنت پايدار باقيمانده است درطول مسير كوچ حدامثر زمان توقف عادي در منزلگاههاي مسير كوچ كه مراتع ديگران است 24 ساعت ميباشد. اگر گرفتاري از نوع دزدي اموال و دام پيش آيد ميتوانند 48 ساعت توقف كنندو اگر مريض داشته باشند ميتوانند يك هفته دريك جا بمانند و در تمام اين مدت توقف، دامها از مراتع همين منزلگاهها بهره خواهند برد. البته ايل درطول مسير توقف‌هاي كوتاه مدت يك يا دو ساعته نيز دارد كه به وارسي گله‌ها ميپردازند كه دامي مفقود نشده ويا به گله‌اي ديگر نرفته باشد.

 گفتيم كه اساس اقتصاد در ايل، دام و توليدات دامي است، مالياتي نيز كه چرخ رهبري ايل را در گذشته‌ها ميگردانده است از فرآورده‌هاي دامي گرفته ميشده تا حدي كه در بافت اجتماعي و سياسي ايل نيز اثر گذاشته است. كمااينكه طريقه گرفتن ماليات از فردفرد ايل موجب پيدايش دو گروه جدا ازهم بنامهاي هفت‌لنگ و چهارلنگ شده است.

ايل بختياري را خوانين وقت براساس ميزان توليد فرآورده هاي دامي و بهتر و بدتر بودن مراتع و وسعت آن و كم و زيادبودن تعداد دام و همچنين تعداد نفراتي كه درايل قدرت كارآئي در امر توليد دامي و پرورش آن داشته‌اند،‌براي گرفتن ماليات آن را به دو بخش تقسيم كرده‌اند. از يك بخش كه دام زيادتر ومراتع بهتر داشته ماليات بيشتري ميگرفته‌اند و ازبخش ديگر ماليات كمتر.

و....


دریافت فایل


تحقیق درباره اقتصاد در ايل بختياري

تحقیق درباره اقتصاد در ايل بختياري,اقتصاد در ايل بختياري,اقتصاد,در,ايل,بختياري

علوم انسانی

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید
روانشناسی و علوم تربیتی
کتب علوم جفر و رمل
کتب علوم جفر و رمل
کتب علوم جفر و رمل
علوم انسانی
سایر رشته های علوم انسانی
سایر رشته های علوم انسانی
گرافیک ، هنر دیجیتال ، طراحی
سوالات و پاسخ و منابع آزمون نظام مهندسی معدن پی جویی و استخراج
دینا فایل مرجعی برای پیدا کردن و دانلود فایل های مورد نیاز شما می باشد که از سیستم و سایت های مختلف این فایل ها با استفاده از ربات های پیشرفته استخراج و جمع آوری شده اند که می توانید با سرچ ساده در بالای همین باکس و یا مراجعه به صفحه اول سایت دینا فایل در کادر جستجو کلمات کلیدی خودتان را وارد نمایید تا تمامی فایل های موجود را جمع آوری و نمایش دهد . به راحتی به سایت اصلی مراجعه فرمایید و نسبت به پرداخت و دانلود اقدام نمایید