تحقیق درباره اكو و موانع همگرايي

تحقیق درباره اكو و موانع همگرايي

↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓

فرمت فایل: word 

 (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحات:24

 

 

قسمتی از متن فایل دانلودی:

فهرست

  • مقدمه
  • كليات
  • فصل اول: اكو و ساختار و احداث آن
  • فصل دوم: موانع همگرايي در اكو
  • فصل سوم: اصلي ترين علت عدم همگرايي
  • نتيجه‌گيري
  • منابع و ماخذها


مقدمه

با پايان يافتن قرن 20 و شدت گرفتن آهنگ جهاني شدن اقتصاد ملي براي بقا و مقابله در اين ميدان، به گروه‌بندي‌هاي منطقه‌اي روي آورده‌اند، از آنجا كه كشور ما به تنهايي همه عوامل توليد را در اختيار ندراند براي دستيابي به آرمانها و اهداف خود مي‌بايست به همكاري روي بياورند، آنها تلاش مي‌كنند كه با تشكيل سازمان‌هاي اقتصادي منطقه‌اي موجب رونق اقتصادي خود و تكميل چرخه توليد در يك منطقه شوند. لازم به ذكر است كه  جدا نمودن مسائل اجتماعي، سياسي، اقتصادي از يكديگر امري مشكل و است و يا به تعبيري ديگر محال از اين رو حتي همكاري‌هاي يكسره اقتصادي نيزبا مسائل سياسي، اجتماعي گرنه مي‌خورد و برعكس. سازمان اكو نيز يكي از اين موارد مي‌باشد كه در حقيقت خلف سازمان (آر،سي،دي است كه در دهه 1340 شمسي توسط 3 كشور ايران، پاكستان، تركيه بنيان‌گذارده شد ولي پس از مدتي بنا به دلايلي كه از جمله به بي‌تفاوتي اعضا در نسبت به سازمان و وقوع انقلاب اسلامي دچار يك دوره فترت گشت با وقوع جنگ ميان ايران و عراق و احتياجات كشور با تلاش ايران در دهه 80 ميلاد (1984) با اصلاحاتي كه در سند موسس ‌(آر. سي .ي) به عمل آمد سازمان اكو پديدار گشت. اين سازمان در دهه 90 ميلادي نيز شاهد يك تحول عظيم در آن بوده با فروپاشي اتحاد جماهير شوروي پيوستن جمهوري آسياي مركزي و آذربايجان در اين سازمان محلي گشت اكو و چاريك گسترش اعضا شورا و اعضا آن از 3 عضو ارتقا يافت و علاوه بر اين گزارش در بعد اعضا اكو در بعد نهادي و موضعي نيز دست به گسترش زد و نهادهاي جديد همانند بانك توسعه، نهاد ملي اكو، نهاد انتقال فناوري اكو و ... را تاسيس نمود.

با اين وجود مبادي از اين نهادها صورت علمي به خود نگرفته مانند سازمان كشتيراني اكو و سازمان هواپيمايي اكو  و ... با تمام اين موارد و با توجه به ظرفيت‌هاي اكو  ما هنوز شاهد يك سازمان منسجم و پيشرونده هستيم، علل و عوامل متعددي وجود دارند كه مانع از حركت اكو به سوي جلو و همگرايي اعضا مي‌شوند كه به طور خلاصه عبارتند:

1- سياسي 2- اجتماعي 3- اقتصادي 4- عوامل برون منطقه‌اي


كليات

به موازات تلاشهاي گسترده‌اي كه طي چند دهه اخير براي تشكيل سازمان‌هاي جهاني در چارچوب آنها صورت گرفته است شايد فعاليت‌هايي نيز براي همگرايي منطقه‌اي و تشكيل سازمان‌ و پيمان‌هاي منطقه‌اي خصوصا در سالهاي اخير مي‌باشيم. به طور مثال ايجاد پيمان منطقه‌اي نفتا، اتحاديه اروپا، آپك و اكو از آن جمله مي‌باشند.

سازمان‌ همكاري‌اي اقتصادي و اكو، نيز به عنوان يك سازمان منطقه‌اي طي مدت كوتاهي از تشكيل آن شاهد تحولات وسيعي بوده است. اكو كه شالوده اصيل آن را سازمان همكاري‌ منطقه‌اي براي توسعه آر. سي. دي تشكيل مي‌دهد، بعد از الحاق هفت عضو جديد (آذربايجان، قزاقستان، قرقيزستان‌و تركمنستان، ازبكستان، تاجيكستان و افغانستان) به اعضا موسس (ايران، تركيه، پاكستان) به دليل احرار بعضي از ويژگي‌ها طي مدت كوتاهي از اهميت بين‌المللي برخوردار گرديده است.

شايان ذكر است، سازمان اكو از بدو تاسيس تاكنون با موانعي بر سر راه گسترش مواجه بوده است.

در حقيقت مي‌توان گفت كه

سوال اصلي: موانع بر سر راه همگرايي در اكو كدامند؟

فرضيه: عدم تبادل فرهنگي،‌سياسي، اقتصادي، اجتماعي موجب عدم همگرايي در اكو گرديده است

سوال فرعي: اصلي‌ترين مانع بر سر راه همگرايي كدام است؟

فرضيه فرعي: توجه به حاكميت اصلي‌ترين مانع بر سر راه همگرايي مي‌باشد

متغير اصلي: عوامل فرهنگي،سياسي و اقتصادي

متغير وابسته: همگرايي

و...


دریافت فایل


تحقیق درباره اكو و موانع همگرايي

تحقیق درباره اکو و موانع همگرايي,تحقیق,درباره,اکو,و,موانع,همگرايي,سازمان همکاری اقتصادی اکو

علوم انسانی

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید