مقیاس طرحواره های هیجانی لیهی (LESS II)

مقیاس طرحواره های هیجانی لیهی (LESS II)

مقیاس طرحواره های هیجانی لیهی

الف) معرفی پرسشنامه: لیهی (1390 )درتلاش برای سنجش طرحواره های هیجانی افراد اقدام به ساختن مقیاس طرحواره های هیجانی کرد.در این مقیاس ما می توانیم میزان طرحواره های هیجانی را در افراد مختلف مورد سنجش قرار دهیم.فرم28 سوالی آن در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است.مفاهیمی که توسط این مقیاس سنجیده می شوند،اختصاص به سن،گروه،یا بیماری خاصی ندارند. به علاوه، اگر چه این مدل با ترکیب مولفه هاي شناختی و هیجانی، مدلی جدید به نظر می رسد اما این مدل صرفاً حاصل ترکیب دو مدل شناختی بک- فریمن وطرحواره های شناختی یانگ است که با مدل هاي تنظیم هیجانی مارشا لینهان درآمیخته شده است.در این مقیاس ما می توانیم 14 نوع طرحواره هیجانی را بسنجیم.این پرسشنامه تا کنون در کشورهای زیادی مورد استفاده قرار گرفته است ومقبولیت فراوانی یافته است.

ج- شواهد مربوط به اعتبار وپایایی: اعتبار وپایایی آن  در گروه های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است که به شرح زیر است.

لیهی(1390)در پژوهش خود، روایی مقیاس طرحواره هاي هیجانی را با استفاده از تحلیل همبستگی گویه ها با یکدیگر و همبستگی با سیاهه هاي چند محوري بالینی میلون، ویراست سوم، اضطراب بک وافسردگی بک وپرسشنامه فراشناختی کارترایت-هاتون وولز(1997) بر روي 53 بیمار روانپزشکی مورد بررسی قرار داد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اکثریت ابعاد 14 گانه این مقیاس همبستگی هاي معنی داري با اضطراب و افسردگی دارند. هم چنین نتایج حاصل از همبستگی بین ابعاد نیز حاکی از روایی قابل قبول این مقیاس بود. همچنین، لیهی پایایی این مقیاس با استفاده از ضریب آلفاي کرونباخ را81/0گزارش کرده است. به علاوه، نتایج دیگر پژوهشها در زمینه بررسی اعتبار مدل لیهی و بررسی روایی و پایایی پرسشنامه طرحواره های هیجانی لیهی نیز امیدبخش بوده است ).براي مرور بیشتر نگاه کنید به: لیهی، ناپولیتانو وترچ،2011).

همچنین نتایج یک پژوهش دیگر با نمونه اي 1293 نفري از افراد بهنجار نیز نشان داد که هر کدام از عوامل غیرشناختی در مدل ولز(ولز،2002) به طور معناداري با هر یک از باورهاي منفی درباره هیجان(خلاصه ای از ابعادLESS)،همبستگی دارد.که این موضوع خود شاهدي بر وجود روایی سازه براي این مقیاساست(لیهی و همکاران، 2011).

خانزاده،ادریسی،محمدخانی،سعیدیان(1392) به بررسی ساختار عاملی و مشخصات روانسنجی مقیاس طرحواره هاي هیجانی بر روي یک نمونه بهنجار از دانشجویان ایرانی پرداختند. به منظور بررسی روایی همگراي مقیاس طرحواره های هیجانی لیهی از ضرایب همبستگی این مقیاس با سیاهه هاي اضطراب وافسردگی بک و مقیاس مشکلات در نظم بخشی هیجانی استفاده گردید. براي بررسی روایی سازه این مقیاس نیز از روشهاي همبستگی هاي درونی و تحلیل عامل اکتشافی استفاده گردید. همچنین به منظور بررسی پایاییLESS روش هاي بازآزمایی پس از دو هفته بازآزمون و ضریب آلفاي کرونباخ مورد استفاده قرار گرفت. همبستگی بالاي این مقیاس با مؤید روایی همگرا و همبستگی درونی بالاي گویه ها موید روایی سازه این مقیاس است.به علاوه نتایج حاصل از بررسی پایایی این مقیاس نیز نشان دهنده پایایی مطلوب این مقیاس است.

همچنین در تحقیق مرادی(1393) ضریب الفای کرانباخ89/0به دست آمده است.

درتحقیق حاضرپایایی این مقیاس بااستفاده ازضریب الفای کرونباخ 84/0 به دست امده است.

 

نوع فایل:

قابل ویرایش

فرمت فایل:

doc

تعداد صفحات :

8 صفحه

 


دریافت فایل


مقیاس طرحواره های هیجانی لیهی (LESS II)

مقیاس ,طرحواره های هیجانی ,لیهی,مولفه هاي شناختی,مولفه هاي هیجانی,شناختی بک,طرحواره های شناختی یانگ,تنظیم هیجانی مارشا لینهان,لیکرت,پایایی,س

علوم انسانی

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید