تحقیق درباره برخی مسائل خاورمیانه

تحقیق درباره برخی مسائل خاورمیانه

↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓

فرمت فایل: word 

 (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحات:36

 

 

قسمتی از متن فایل دانلودی:

چشم‌انداز دموكراسي و اصلاحات در خاورميانه

منطقه خاورميانه به دليل موقعيت ژئوپلتيك، ژئواستراتژيك و ژئواكونوميك خاص خود در طول تاريخ همواره مورد توجه قدرت‌هاي منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي بوده است.

بعد از پايان جنگ سرد و به‌خصوص پس از واقعه يازده سپتامبر، تأثيرپذيري منطقه خاورميانه از تحولات گسترده بين‌المللي در حوزه‌هاي امنيتي، اقتصادي و سياسي، بيش از گذشته مورد توجه آمريكا و قدرت‌هاي منطقه‌اي قرار گرفته است.

برخي از تحليلگران معتقدند گسترش ناامني و تروريسم، نتيجة اصرار آمريكا بر تداوم سياست‌هاي غلط يك‌جانبه در حمايت از اسرائيل و رويكردهاي تبعيض‌آميز و دوگانه در سال‌هاي گذشته در قبال مسائل مختلف منطقه‌اي است.

ايالات متحده و كشورهاي غربي براي سرپوش نهادن بر برخي ناكامي‌ها و تثبيت موقعيت خود و مديريت بحران‌هاي منطقه‌اي، دموكراسي‌سازي و اصلاحات در كشورهاي خاورميانه را طرح نموده‌اند. در زمينة دموكراسي‌سازي و اصلاحات در خاورميانه، بحث‌هاي زيادي وجود دارد كه به برخي از آن‌ها اشاره خواهد شد.

دموكراسي به عنوان يكي از دستاوردهاي بشر در ادارة سياسي جوامع بشري، بسيار ارزشمند است. ملل اروپايي و آمريكايي در يك فرايند زماني طولاني توانستند مشاركت مردم در تعيين سرنوشت حكومت‌ها را در كشورهاي خود نهادينه كنند. اما برخي از ملل خاورميانه از اين حقوق طبيعي و مشروع خود به دلايل مختلف كه طرح آن به زمان مناسب احتياج دارد، بي‌بهره بوده‌اند.

سؤالاتي در زمينه دموكراسي‌سازي و اصلاحات در خاورميانه مطرح است كه به بعضي از آن‌ها اشاره مي‌كنم. براي نمونه، آيا الگوي ليبرال دموكراسي اصلاحات به سبك كاملاً غربي، در خاورميانه عيناً قابل اجرا است؟

آيا ارزش‌ها و هنجارهاي غربي را مي‌توان به ملت‌هاي خاورميانه تحميل كرد؟ با توجه به اصرار غرب بر دموكراسي‌سازي و اصلاحات در خاورميانه چنانچه نتيجه آن در جهت منافع آمريكا و غرب نباشد، غرب كدام‌يك را ترجيح مي‌دهد؟ اساساً فرايند مطلوب دموكراسي‌سازي در خاورميانه چيست؟ شرايط مطلوب براي تحكيم دموكراسي در منطقه و تسريع در روند آن چيست؟

در اينجا در پاسخ به اين پرسش‌ها نكات زير مورد بررسي قرار مي‌گيرد:

فرايند دموكراسي‌سازي

دموكراسي فرايندي است كه ملت‌ها بايد با تلاش و آگاهي خود طي زمان لازم به آن نائل آيند و نمي‌توان به آن به عنوان يك پروژه نگاه كرد كه مي‌توان در زمان كوتاه به يك كشور صادر نمود. ريچارد‌ هاس1 در مقالة اخير خود در مجلة فارين افيرز، يكي از اشتباهات آمريكا را تكيه بر پديدآوردن دموكراسي2 در خاورميانه مي‌داند كه با شكست مواجه شده است.

براي مثال، مي‌توان به تحولات سال‌هاي اخير در عراق به‌ويژه پروژه دموكراسي‌سازي اشاره كرد كه به دلايل مختلف، از جمله بي‌توجهي به برخي از مسائل قومي و بومي، با مشكلاتي مواجه است. آمريكا در ابتدا اميدوار بود از حكومت عراق به عنوان يك حكومت نمونه در منطقه بهره‌برداري كند كه متأسفانه تاكنون حاصل آن، بي‌ثباتي و ناآرامي در عراق و منطقه بوده است.

و...


دریافت فایل


تحقیق درباره برخی مسائل خاورمیانه

تحقیق درباره برخی مسائل خاورمیانه,برخی مسائل خاورمیانه,برخی,مسائل,خاورمیانه

علوم انسانی

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید