مقاله اضطراب و منشأ و علل اضطراب و انگيزه هاي آن

مقاله اضطراب و منشأ و علل اضطراب و انگيزه هاي آن

فرمت ورد و قابل ویرایش


تعداد صفحات : 12 صفحه

اضطراب و منشأ و علل اضطراب و انگيزه هاي آن

مقدمه :
نگراني يا اضطراب عادي واكنشي است طبيعي و لازم كه در حقيقت جزيي از زندگي است وباعث يادگيري و رشد شخصيت و بالا بردن ميزان كارآيي و هوشياري و حتي تحريك فرد مي شود . اضطراب وقتي حالت مرضي پيدا مي كند كه از حد طبيعي بگذرد و با شدتي غير عادي تعادل رواني فرد را مختل و باعث نقصان كارايي و پيدايش يك سلسله اختلالات جسماني و رواني شود .
از مشكلات و اختلالات اساسي جوانان و نوجوانان پيدايش ترس و اضطراب در آنان است . كه سبب بروز دشواري هايي در كار تربيت و هدايت آنهاست . اين اختلال بويژه در آغاز بلوغ بسيار به چشم مي خورد . و وضع آنچنان پيچيده و درهم است كه خود آنان نيز از اين حالت خود در شگفت هستند بيماري و آشفتگي آنان را در مواردي از پاي در مي آورد . و سبب پيدايش ركود و شكست هايي در كار و رفتارشان مي شود . ترس آنها اغلب بي حساب و نگرانيشان از آينده اي است كه به نظرشان مبهم مي آيد . تأسف و تأثر از گذشته عمر و از اينكه نتوانستند امادگي لازم براي آينده فراهم كنند سبب آن مي شود كه از عمر خويش نتوانند استفاده نمايند اضطراب غالباً واكنشي است خودآگاه يا ناخود آگاه به ناراحتيهايي كه در خانواده رخ مي دهد . عقيده بر اين است كه ما در مضطرب تقريباً هميشه كودك مضطرب خواهد داشت . اضطراب در بسياري از بيماري هاي رواني گاهي در برخي موارد اضطراب بيمار غالباً از ناراحتي هاي جسماني متعددي شكايت مي كند . گاهي در برخي موارد اضطراب فرد نوجوان با حالات افسردگي توام است . ليك بايد متذكر شد كه فرد مضطرب حتماً يك فرد افسرده نيست ولي يك فرد افسرده مي تواند يك فرد مضطرب باشد . اختلالات اضطراب و افسردگي در طبقه بندي بيماري هاي رواني جزء اختلالات نوروتيك يا نوروزها هستند كه لازم است قبل از اين تعريف اين دو واژه «اضطراب ـ افسردگي» اختلالات نوروتيك را شرح دهيم .

1ـ اختلالات نوروتيك يا نوروزها و حالات عصبي
نوروزها با حالات عصبي به آن دسته از اختلالات عاطفي ـ رواني اطلاق مي شود كه علت عضوي نداشته و در آن بيمار نسبت به وضع خود آگاهي دارد . و تجربيات ذهني و خيالي پردازي هاي خود را با واقعيات محيط اطراف در نمي آميزد . رفتار فرد نوروتيك ممكن است شديداً مختل شود . ولي از هم گسيختگي شخصيت وجود ندارد. نوروزها را بايد از بيماري هاي رواني جدا كرد .
جدول زير علائم تشخيص اين دو را از يكديگر بيان مي كند .

نوروز يا حالات عصبي
بيماري هاي رواني يا سايكوز

1ـ علائم شعور
شعور بيمار سالم و درك محيط كامل است
شعور بيمار مختل و درك محيط مشكل است

2ـ بينش
بيمار تا حدي نسبت به خودبينش دارد
به ندرت در مورد چگونگي بيماري خود بينش دارد

3ـ جنبه هاي اجتماعي
رفتار بيمار به ندرت براي خود و ديگران خطرناك است
رفتار بيمار براي خود يا ديگران خطرناك مي باشد

4ـ چگونگي علائم
امكان متعدد جسماني و عدم وجود اوهام و تصورات واهي عدم وجود رفتار ضد اجتماعي سازگاري كم و بيش مناسب با محيط
وجود اوهام و تصورات واهي ـ اختلالات تكلم عدم توانايي براي داد و ستد اجتماعي و سازگاري با محيط

5ـ شدت علائم
علائم محدود به

دریافت فایل


مقاله اضطراب و منشأ و علل اضطراب و انگيزه هاي آن

دانلود تحقیق, دانلود مقاله, فایل سنتر, فروشگاه فایل سنتر اضطراب و منشأ و علل اضطراب و انگیزه های آن

کتاب ، جزوه

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید