مقاله بررسی دیدگاه ها و نظریات روانشناسان در خصوص افسردگی

مقاله بررسی دیدگاه ها و نظریات روانشناسان در خصوص افسردگی

فرمت ورد و قابل ویرایش


تعداد صفحات : 10 صفحه

بررسی دیدگاه ها و نظریات روانشناسان در خصوص افسردگی
افسردگی اختلال هیجانی پیچیده است که مانند اضطراب نوع خفیف و میانه آن را اغلب در بعضی از شرایط زندگی تجربه کرده اند. افسردگی جزء هیجان های اصلی چون عشق و غم نیست، بلکه شامل موقعیت های کلی تری است که خود هیجان های مختلفی را در بر می گیرد. در واقع افسردگی شامل غمگینی، هیجان های خود منعکس کننده چون شرمساری است. افسردگی غالباً با در نظر گرفتن پنج دسته خصیصه تعریف می شود:
1- غمگینی و خلق بی عاطفه
2- خود پنداشت منفی شامل سرزنش گری و خود شرمنده سازی
3- تمایل اجتناب از دیگران
4- کاهش خواب، اشتها و تمایل جنسی
5- تغییر در میزان فعالیت، معمولا همراه با خواب آلودگی و گاه آشفتگی
تحت این ویژگی ها معمولاً بین افسردگی روان آزرده وار (neurotic depression) و افسردگی روان گسسته وار (psychotic depression) تمایز قائل می شوند. بدین ترتیب که افسردگی روان گسسته وار در تمام جنبه ها از افسردگی روان آزرده وار شدیدتر و وخیم تر است و همراه با ویژگی های هذیان نیز تجربه می شود. نظریه های افسردگی به موازات نظریه هایی که در مورد اضطراب توضیح داده شد قرار دارند.
الف) روان تحلیل گری
همان طور که انتظار می رود نظریه فروید بهترین مثال برای رویکرد روان تحلیل گری به افسردگی است. وی مطرح می کند که افراط و تفریط در ارضای نیازهای مرحله دهانی باعث می شود که در فرد یک خودپنداشت بی نهایت وابسته شکل بگیرد. سپس اگر موضوع عشق از دست برود، فرد از دست رفته تماماً درون فکنی می شود و بدین ترتیب احساس های منفی که فرد نسبت به موضوع عشق پیدا کرده به خود بر می گردد و موجب شکل گیری یک خود نفرت انگیز و پرخاشگر می شود. همزمان فرد به دلیل از دست دادن موضوع عشق دچار احساس گناه می شود، سپس کودک در فرایند سوگواری، خود را از موضوع عشق جدا می کند. در کسانی که بیش از اندازه وابسته اند (شخصیت وابسته دهانی دارند) این فرایند به خود سرزنش گری و خودتنبیهی و در نتیجه افسردگی منجر می گردد. در واقع فروید افسردگی را بازگشت پرخاشگری به خود قلمداد می کند.
منتقدان این دیدگاه مطرح می کنند که در این نظریه علت افسردگی در کسانی که موضوع عشق خود را از دست نداده اند، مشخص نیست، چرا چرا عشق مانند پرخاشگری به خود بر نمی گردد و همچنین میزان بهینه و یا افراط و تفریط در ارضای مرحله دهانی به وضوح شرح داده نشده است.
ب) یادگیری
نظریه های مختلف یادگیری غالباً در مورد افسردگی این گونه نظریه پردازی می کنند که افسردگی بر اثر فقدان یا کاهش تقویت به وجود می آید یعنی کاهش تقویت به کاهش فعالیت منجر می شود. هنگامی که برای اولین بار افسردگی بروز می یابد، توجه و همدردی دیگران نیز ممکن است در آن تقویت کند.
با نفوذترین نظریه در این حوزه مربوط به سلیگمن (1975) است. هسته اصلی نظریه وی درماندگی آموخته شده است. وی متعتقد است پاسخ اصلی فرد به موقعیت تنیدگی زا، اضطراب است، اما اگر فرد به این باور برسد که موقعیت غیر قابل مهار است، افسردگی جای اضطراب را می گیرد. الگوی سلیگمن از پژوهش هی میدانی سرچشمه می گیرد، اما به نظر می رسد شباهت قابل توجهی بین این داده ها و داده های انسانی وجود دارد.
ج) فیزیولوژیک
دو نظریه اصلی درباره افسردگی در این

دریافت فایل


مقاله بررسی دیدگاه ها و نظریات روانشناسان در خصوص افسردگی

دانلود تحقیق, دانلود مقاله, فایل سنتر, فروشگاه فایل سنتر بررسی دیدگاه ها و نظریات روانشناسان در خصوص افسردگی

کتاب ، جزوه

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید
کتاب ، جزوه
برق، الکترونیک، مخابرات
برق، الکترونیک، مخابرات
( دامپ ، DUMP ) ویژه تعمیرکاران
( ناند ، NAND ) ویژه تعمیرکاران
گرافیک ، هنر دیجیتال ، طراحی
جزوه های روانشناسی آمادگی دکترا و ارشد
کتاب ، جزوه
گرافیک ، هنر دیجیتال ، طراحی
سوالات و پاسخ و منابع آزمون نظام مهندسی معدن پی جویی و استخراج
دینا فایل مرجعی برای پیدا کردن و دانلود فایل های مورد نیاز شما می باشد که از سیستم و سایت های مختلف این فایل ها با استفاده از ربات های پیشرفته استخراج و جمع آوری شده اند که می توانید با سرچ ساده در بالای همین باکس و یا مراجعه به صفحه اول سایت دینا فایل در کادر جستجو کلمات کلیدی خودتان را وارد نمایید تا تمامی فایل های موجود را جمع آوری و نمایش دهد . به راحتی به سایت اصلی مراجعه فرمایید و نسبت به پرداخت و دانلود اقدام نمایید