دینا فایل / تحقیق درباره بيماري پوسيدگي طوقه برنج
تحقیق درباره بيماري پوسيدگي طوقه برنج
↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓
فرمت فایل: word
(قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات:10
قسمتی از متن فایل دانلودی:
تاريخچه :
اين بيماري از سال 1828 در ژاپن بوسيله 1931 Ito و kimuro و شناخته شده و بوسيله Hori (1898) شرح داده شده است.
وي اشتباها عامل آن را قارچ Fusaxium heterosporum Nees دانست Fujikuro مرحله كامل قارچ را Lisea fujikuroi بوسيله Sawada, 1917 ناميد كه بعداً جزو گرانر Gibberella به نام (sawada) Ito G. fujikuroi و (Ito & kimuro) 1931 آورده شد.
Kurosawa (1926) هيپرتروفي يا bakanae ميزبان را در اثر قارچ شرع داد كه مربوط به عمل بيوشيمياي و فيزيولوژي گياه و ترشح gibberellin و ساير تركيبات تنظيم كننده رشد ميباشد (Yabuta, sumiki & Hayashi) ژيبرلين باعث طويل شدن بوتههاي تعداد زيادي از گياهان از جمله برنج شده و fuaric acid سبب كوتاهي آنها ميشود اپتيمم PH براي توليد ژيبرلين 4/3 است در حاليكه براي فوزاريك اسيد 9 ميباشد. مقدار اين مواد با نوع ايزوله قارچ متفاوت است. فوزاريك اسيد و ساير تركيبات در حرارت 33 درجه سانتيگراد به مقدار زيادي توليد ميشوند.
اين بيماري در سطح وسيعي از نواحي برنج خيز دنيا انتشار داشته و ميزان خسارت آن در منطقهاي از ژاپن تا 20% محصول Ito & kimura, (1931) در هند 15% (Pavgi et al 1964) و نواحي شمالي و مركزي تايلند (kanianasoon . 1965) 7/14% - 7/3% ميباشد.
در مناطق جنوب شرقي آسيا ميزان خسارت آن معمولا كم است. در ايران ابتدا اين بيماري بوسيله ابراهيم نسبت (1343) در دهستان شالگوراب از توابع شهرستان فومن مشاهده و سپس در ساير شاليزارهاي استان گيلان خاصه در فومن، طوالش، لاهيجان و آستارا جلب توجه نمود و در استان مازندران نيز ملاحظه ميشود.
علائم:
مشخصترين علائم بيماري طويل شدن غير طبيعي بوتههاي برنج بوده كه در خزانه و مزرعه بخوبي مشهود است. گياهچههاي آلوده حدود چندين سانتيمتر طويلتر از گياهچههاي سالم شده، نازكتر و سبز روشن ميباشد. اين زردي از انتهاي بوته شروع ميشود، عدهاي از اين گياهچهها در خزانه و تعدادي پس از جابجايي ميميرند.
همه گياهچههاي آلوده چنين نشانهاي نداشته و حتي عدهاي كوتاهتر و گاهي احتمالاً بطور طبيعي مينمايند كه ارتباط با نژاد عامل بيماري و شرايط آب و هوايي مانند حرارت و رطوبت دارد. نشاءهاي بظاهر سالم كه به مزرعه منتقل ميشوند بتدريج به رنگ سبز روشن گراييده و سريعاً رشد نموده، بوتههاي باريك و دراز توليد مينمايند.
و...
تحقیق درباره بيماري پوسيدگي طوقه برنج,پوسيدگي طوقه برنج,پوسيدگي,طوقه,برنج