تحقیق درباره مفهوم شوراياري (محله محوري)

تحقیق درباره مفهوم شوراياري (محله محوري)

↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓

فرمت فایل: word 

 (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحات:13

 

 

قسمتی از متن فایل دانلودی:

مقدمه

با تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا، براساس اصول ششم، هفتم، یکصدم، یکصدویکم، یکصدوسوم، یکصدوپنجم و ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، گسترش فکر و عمل شورایی به ضرورتی تاریخی و اجتناب ناپذیر تبدیل شده است. به استناد ماده هفتاد و یک قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخابات شهرداران مصوب 1/3/1385 و با عنایت به حجم عظیم و گسترده مسایل و مشکلات مختلف شهری در ابعاد کمی و کیفی و خصوصا در کلان شهر تهران، رفع این مشکلات و بهبود شرایط مستلزم تمرکز زدایی و بهره گیری از نظرات و دیدگاه های آحاد مردم و مشارکت واقعی، پایدار، دایمی و نهادینه، تشکیل انجمن ها و سازمان ها و نهادهای مدنی داوطلبانه و مردمی است. در راستای تحقق اهداف فوق و خصوصا اجرای بندهای ششم و هفتم ماده 71 قانون فوق الذکر، شورای اسلامی تهران به موجب این طرح اقدام به تاسیس انجمن های شورایاری در محلات تهران می کند.

انگیزه تشكیل شورای محلات و شورایاری ها:  
شوراها یك نهاد مردمی هستند كه عملاً نقش نظارتی در محلات و مناطق را دارند و انگیزه تشكیل آنها بستر سازی مشاركت مردم در اداره امور شهر و پل ارتباطی شهرداری با مردم هستند.

با گذشت دو دوره از تشکيل شوراياري ها، حالا بيشتر شهروندان به اهميت اين نهاد در رفع مشکلات محله شان واقف شده اند. شوراياري ها موفق شدند در اين مدت پلي باشند ميان مردم و دست اندرکان اجرايي شهر. تجربه شوراياري در محله هاي شهر ما، اتفاقات خوبي به دنبال داشت، شناسايي مشکلات محله از نگاه مردم و اولويت بندي براي اقدام از سوي شهرداري، سبب شده محله ها از آباداني، سرسبزي و رفاه بيشتري برخوردار شوند.
يکي از دلايل و ضرورت هاي تشکيل نهادهاي داوطلبانه مردمي و محله اي ايجاد بستري براي شکل گيري ارتباط و تعامل سازنده و فراگير بين ساکنين محدوده هاي محلي با يکديگر از يک سو و با تشکل ها و نهادهاي مردمي از سوي ديگر است. در صورت برقراري ارتباط و تعامل ضلع سومي نيز تشکيل خواهد شد که آن ارتباط با نهادها و دستگاه هاي دولتي مسوول محله اي يا فرا محله اي است.
بنابراين از اهداف مهم تشکيل انجمن معتمدين محلات (شوراياري ها)، سازمان هاي اجتماع محور و ساير نهادهاي مرتبط، شکل گيري شبکه گسترده اي از روابط اجتماعي و فرهنگي، ايجاد همدلي و اعتماد، ايجاد حس تعلق شهروندي، ايجاد فضاي مشارکت فعال و درگيرانه و در نهايت تشکيل و افزايش سرمايه اجتماعي است. براي حفظ و گسترش  اين  سرمايه  لازم است وظايف، تکاليف و حقوق متقابل شهروندان و انجمن هاي معتمدين محلات رعايت شود. با توجه به اينکه شوراياران خدمتي صادقانه و داوطلبانه ارائه مي کنند و هزينه اي براي دولت و مديريت شهري ندارند در صف اول خدمت با تمامي مشکلات خاص قرار دارند، پس بايد به آنها دست مريزاد گفت.
با توجه به نو بودن تجربه شوراياري ها در کشور ما اين امر طبيعي به نظر مي رسد که در مسير تجربه، معايب طرح مشخص شود اما مطلب مهم اين است که مسوولان محترم و اعضاي شوراياري ها به اين مساله توجه داشته و سعي در برطرف کردن نقاط ضعف آن کند.
نکته قابل تامل اين است که هنوز دولت و نهادهاي مختلف از توانايي پتانسيل شوراياري ها به طور کامل استفاده نکرده اند و اين سرمايه اجتماعي را تا حدودي ناديده انگاشته اند. شوراياري ها با توجه به نقش ارزنده اي که در پيشبرد اهداف شهري دارند، مي توانند بيش از پيش مورد توجه مديران شهري قرار گيرند.
چنانچه در چند سالي که از عمر شوراياري ها گذشته کمتر مي توان اين نقش را در فعاليت هاي آنها مورد توجه قرار داد. لذا شهرداري بايد با توجه به حجم مشکلات پيش رو در کلانشهر تهران براي استفاده از ظرفيت ها و توانايي هاي شوراياران برنامه ريزي مدوني را طرح ريزي کند تا علاوه بر ايجاد يک پارلمان شهري قدرتمند در تهران اين پارلمان داراي قدرت اجرايي نيز باشد.
در راستاي اين هدف شهرداران مناطق مي توانند از شوراياري ها براي انتخاب شهرداران نواحي کمک بگيريد البته اين موضوع به معناي دخالت شوراياران در عزل و نصب شهرداران نواحي نيست ولي آنان نيز مي توانند نقش داشته و پيشنهادات خود را در اين رابطه ارائه دهند.

و....


دریافت فایل


تحقیق درباره مفهوم شوراياري (محله محوري)

تحقیق درباره مفهوم شوراياري,مفهوم,شوراياري,محله,محوري

عمومی و آزاد

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید