تحقیق درباره تفكر خلاق

تحقیق درباره تفكر خلاق

↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓

فرمت فایل: word 

 (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحات:15

 

 

قسمتی از متن فایل دانلودی:

شايد عمده ترين تفكر ويژه آدمي «تفكر خلاق» باشد كه نوع و سطح عالي تفكر و خالق فلسفه،‌علم، هنر و صنعت است.

تفكر خلاق نوعي از تفكّر است كه در آن ذهن به طوري عميق با يك مسأله درگير مي شود؛ به تجسم و واضح سازي آن مي پردازد و به منظور تنظيم كردن نتيجه تفكّر يا دريافت مفاهيم جديد، مبادرت به جرح و تعديل آن مي كند.

آن چه تفكّر خلّاق را از تفكّر عادي جدا مي كند، مربوط به اصالت و تازگي نظر يا فرضيه اي است كه فرد مبتكر عرضه مي دارد. در تفكّر عادي، فرد معمولاً از تجربيات قبلي خود استفاده مي كند؛ آن ها را در زمينه و طرح جديدي قرار مي دهد و با تغيير شكل و سازمان آن ها در حل مسائل، از آن ها استفاده مي كند.

در تفكّر خلّاق، راه هاي غير عادي و معمولي،‌نظر فرد را به خود طلب مي كند. ممكن است فرد، مسأله تازه اي را مطرح كند يا فرضيه هاي كاملاً غير عادي كه بالنسبه مورد قبول ديگران است ارائه نمايد.

معمولاً افرادي كه در رشته هاي مختلف دانش بشري، مسأله تازه اي طرح مي كنند و فكر و انديشه تازه اي به وجود مي آورند يا طريق جديدي براي حل مسأله  آن رشته ارائه مي شوند. ممكن است يا آهنگ ساز آهنگ جديدي اخترع كند.يك نويسنده، سبك خاصي به وجود آورد. و يا يك رياضي دان يا فيزيك دان در رشته خود كشف تازه اي بنمايد. هر كدام اين ها در رشته خود خلّاق و مبتكر هستند، اگر چه تأثير اختراع آن ها در پيشرفت بشري متفاوت باشد.

 

 

تفاوت خلّاقيت، نوآوري و كارآفريني

خلّاقيت، نوآوري و كارآفريني ضمن اين كه در ارتباط نزديك با هم هستند در عين حال تفاوتهايي نيز دارند. افراد خلّاق افرادي افرادي هستند كه مي توانند پديده هاي جديدي را كشف يا خلق كنند،‌ اما نمي توانند يا علاقه ندارند اكتشافات يا اختراعات خود را به محصول يا خدمتي تبديل كنند؛ در حالي كه افراد نوآور علاوه بر اين كه قادرند پديده هاي نويي را خلق يا كشف كنند،‌ توانايي آن را دارند كه اختراعات يا اكتشافات خود را به محصول يا خدمت تبديل و آن را بازار عرضه كنند تا در ازاي آن سودي به سمت به دست آورند؛ اما افراد كارآفرين افرادي هستند كه قادرند هم ايده ها،‌ اختراعات يا اكتشافات خود را به كالا يا خدمات و سپس آن ها را به ارزش تبديل كنند و هم ايده ها يا اختراعات و اكتشافات و حتي نوآوري هاي ديگران را به ارزش مبدل كنند.

يك مخترع با ايده ها و مفاهيم كار مي كند و مي كوشد آن ها را به نمونه واقعي تبديل كند. نوآور با روش ها و برنامه ها و سيستم ها كار مي كند و مي كوشد نمونه را به محصول يا خدمتي تجارتي تبديل كند. كارآفرين نيز با فرصت ها،‌ ريسك ها و ارزش ها كار مي كند و مي كوشد بازار بالقوه اي براي ايده ها يا محصولات شناسايي، كشف يا خلق كند (احمد پور دارياني و عزيزي،‌1383). جدول زير بيانگر تفاوت افراد ايده پرداز، مخترع، نوآور و كارآفرين است.

مؤلفه هاي خلّاقيت

وقتي از مؤلفه هاي خلّاقيت سخن به ميان مي آيد، منظور عناصري است كه خلّاقيت را مي سازد. خلّاقيت داراي عناصر و اجزايي است كه با هم خلّاقيت را مي سازند و بين آن ها تعامل و ارتباط برقرار است.

و....


دریافت فایل


تحقیق درباره تفكر خلاق

تحقیق,درباره,تفکر,خلاق,تحقیق درباره تفکر خلاق

علوم انسانی

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید