تحقیق درباره عامل‌هاي جامعه ‏شناسان‏ي خشونت و پرخاشگري تماشاگران

تحقیق درباره عامل‌هاي جامعه ‏شناسان‏ي خشونت و پرخاشگري تماشاگران

این محصول در قالب ورد (WORD) و قابل ویرایش در 38 صفحه تهیه شده است. در بخش زیر برای اطلاع بیشتر از محتویات این فایل و اطمینان از خرید، مطالب چند صفحه آورده شده است. با مطالعه این بخش با اطمینان بیشتر خرید کنید.

لینک دانلود پایین صفحه

 

 

 

در بين فعاليّت‏هاي گوناگون ورزشي كه در سراسر دنيا انجام مي‏شوند، بي‏ترديد ورزش فوتبال پُرطرفدارترين، پُرمشاركت‏ترين و پُربيننده‏ترين فعاليت و رشته‏ي ورزشي است. گسترش روزافزون ورزش سبب شده است كه مرزهاي جغرافيايي، نژادي، قومي، سياسي و عقيدتي را در نوردد. تحليل‌گران اجتماعي و فرهنگي در دهه‏هاي اخير به پژوهش درباره‏ي انواع آداب، مناسك، ارزش‏ها و الگوهاي اجتماعي رايج در ورزش فوتبال مبادرت ورزيده‌اند. از جمله مسائل مهمي كه به ويژه در دو دهه‏ي اخير مورد توجه انديشمندان اجتماعي و جامعه شناسان قرار گرفته، بررسي و تبيين رويدادها و حوادث خشونت بار مربوط به فوتبال است. ”خشونت ورزشي“ چيست و چه عامل‌هايي در بروز آن مؤثر هستند. بسياري از ‌انديشمندان با استفاده از چارچوب‏هاي نظري متفاوت براي ‌پاسخ دادن به اين پُرسش تلاش‌كرده‏اند. مقاله‏ي پژوهشي حاضر به واكاوي نمونه‏اي از فراگردهاي اجتماعي حايز اهميّت در ورزش فوتبال، يعني خشونت و پرخاشگري تاكيد دارد. در اين پژوهش، رفتارهاي پرخاشجويانه و بعضاً خشونت‏آميز تماشاگران مسابقات فوتبال جام قهرماني باشگاه‏هاي ايران در شهر تهران، سال 1379-1380، مورد مطالعه‏ي جامعه‏شناسانه قرار گرفته‏اند.

 

.

 هدف اين مطالعه سبب‏شناسي خشونت و پرخاشگري تماشاگران ورزش فوتبال در ورزشگاه‏هاست تا با تحليل كاركرد اجزاي‌ تشكيل دهنده‏ي ساختار رفتار تماشاگران طرفدار فوتبال، مشخص شود اختلال در كدام يك از آنها سبب بروز ”سوءكاركرد“ مي‏گردد.

نتيجه‏ي پژوهش حاضر در مورد 404 نمونه‏ي تصادفي تماشاگران و طرفداران پرسپوليس و استقلال است كه ‌ضمن اذعان به بحراني نبودن رفتار طرفداران فوتبال در شهر تهران نشان مي‏دهد، متغيّرهاي اهميّت و حساسيت نتيجه‏ي بازي از نظر كسب امتياز و تعيين جايگاه تيم‏هاي مورد علاقه در رده‏بندي مسابقات قهرماني،حركات خشونت‏آميز و پرخاشجويانه بازيكنان در هنگام بازي و كيفيت داوري‌، عمدتاً بر بروز پرخاشگري كلامي طرفداران فوتبال تأثير مي‏گذارند. متغيّرهاي سن، ميزان كنترل و نظارت خانواده، پايگاه اقتصادي و اجتماعي تأثير منفي برگرايش طرفداران تيم‏هاي فوتبال مورد مطالعه به انجام رفتارهاي پرخاشجويانه و خشونت‏آميز دارند. متغيّرهاي سابقه‏ي دعوا و نزاع، سابقه‏ي تنش و ناكامي در فعاليّت‏هاي تحصيلي و آموزشي، مصرف سيگار، سابقه‏ي تنش در محيط خانواده، سابقه‏ي رفتار مجرمانه، داشتن دوستان و همالان داراي سابقه‏ي جنايي، ارتباط با خويشاوندان داراي سابقه‏ي جنايي، عزيمت جمعي و گروهي به ورزشگاه‌ و ناسازگاري انتظارات ورزشي و راه‏هاي تحقق آنها، داراي تأثير مستقيمي برگرايش به ارتكاب رفتارهاي پرخاشجويانه و خشونت‏آميز ورزشي طرفداران تيم‏هاي پرسپوليس و استقلال دارند.

واژه‌هاي كليدي: جامعه‏شناسي، ورزش، خشونت، اوباشگري، پرخاشگري، ونداليسم، سوءكاركرد، تحليل كاركردي-ساختي


دریافت فایل


تحقیق درباره عامل‌هاي جامعه ‏شناسان‏ي خشونت و پرخاشگري تماشاگران

پرخاشگری تماشاگران,جامعه ‌شناسان‌ی,تحقیق درباره عامل‌های جامعه ‌شناسان‌ی خشونت و پرخاشگری تماشاگران

علوم انسانی

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید