تحقیق در مورد قوانين عربي

تحقیق در مورد قوانين عربي

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد صفحه : 13 صفحه


 قسمتی از متن .doc : 

 

تعريف

کلمه ادغام در لغت به معني «ادخال _ داخل نمودن» مي باشد و در تجويد، عبارتست از «حذف يک حرف ساکن و مشدّد نمودن حرف بعدي». به سخن ساده تر اينکه حرف اول در داخل حرف دوم ناپديد و موجب فشرده شدن (تشديد) حرف دوم شده است. مانند مِنْ مَا که بايد نون ساکنه را حذف و به جاي آن ميم مَا را مشدد کنيم، به اين عمل ادغام مي گويند (مِمَّا). پس هميشه ادغام موجب مشدد شدن حرف مي شود. حرف حذف شده را مُدغَمْ و حرف بعدي را مُدغَمٌ فِيهِ مي گويند. در مثال وَجَدْتُمْ که دال در تاء ادغام مي شود، حرف دال را مدغم و حرف تاء را مدغم فيه گويند.

فايده ادغام

فايده ادغام، سهولت در کلام است يعني اگر قرار باشد حرفي يکبار تلفظ و بلافاصله همان حرف يا حرفي همجنس آن تکرار شود، اين حالت براي دستگاه تکلم ثقيل و سنگين خواهد بود. لذا با بهره گيري از قواعد ادغام، اين سنگيني در کلام رفع مي شود.

رابطه دو حرف با يکديگر

همچنان که ذکر شد، معمولاً ادغام زماني پيش مي آيد که دو حرف (مدغم و مدغم فيه) از نظر تلفظ يکسان و يا نزديک به هم باشند (يعني ارتباطي از لحاظ مخرج و صفات با يکديگر داشته باشند). براي شناخت بهتر انواع ادغام، بايد«روابط دو حرف با يکديگر» را خوب بشناسيم. دو حرف از لحاظ رابطه با يکديگر چهار حالت زير را دارند:

حروف مُتَماثِلَينْ

متماثلين (دو حرف مثل هم): دو حرفي را گويند که در مخرج و صفات کاملاً مشترک باشند و اين حالت فقط در هر حرف نسبت به خودش وجود دارد. مانند: (د- د)، (س-س)، (ج- ج)، (ق- ق) و ...

حروف مُتَجانِسَينْ

متجانسين (دو حرف همجنس): دو حرفي را گويند که در مخرج مشترک ولي در صفات متفاوت باشند. حروف متجانس را در مخارج حروف بحث کرده ايم؛ مانند: (ح- ع)، (ت- د- ط)، (ص- س- ز)، (ث- ذ- ظ)، (ب- م- و)، (ج- ش- ي).

حروف مُتَقارِبَينْ

متقاربين (دو حرف نزديک به): دو حرفي را گويند که در مخرج و يا صفات نزديک به هم باشند. متفاوت بودن در صفات آن است که دو حرف در اکثر صفات مشترک باشند. متقارب بودن در مخرج آن است که بين مخارج دو حرف مخرج ديگري نباشد. مانند: (د- ج) که در صفات متقاربند. همچنين حروف ديگر متقارب مانند: (ق- ک) – (ذ- ت) – (ل- ن- ر- دو بدو نسبت بهم).

حروف مُتَباعِدَينْ

متباعدين (دو حرف دور از هم): دو حرفي را گويند که مخارجشان از يکديگر دور باشند. در توضيح بيشتر بايد گفت: دو حرف يا از دو موضع مختلف خارج مي شوند و يا از يک موضع. دو حرف را متباعدين گويند که مخارج آنها يا در دو موضع مختلف باشند، مثلاً يکي در موضع حلق و ديگري در لسان قرار داشته باشد، مانند (ح- ي) يا در لسان و شفتين مانند (ک- ب). و اگر در يک موضع بودند ميانشان حداقل يک مخرج فاصله باشد، مثلاً يکي از اقصي الحلق و ديگري در ادني الحلق مانند (ه- خ) و يا در موضع لسان که بين شان مخارج ديگري وجود دارد.

انواع ادغام

ادغام از نظر مدغم و مدغم فيه، در روايت حفص از عاصم بر سه قسم است:

ادغام متامثلين

دو حرف مثل هم (متماثل) بلا استثناء در يکديگر ادغام مي شوند و کافي است که حرف اول ساکن


دریافت فایل


تحقیق در مورد قوانين عربي

تحقیق در مورد قوانین عربی ,قوانین عربی,دانلود تحقیق در مورد قوانین عربی ,قوانین,عربی

عمومی و آزاد

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید
نظریه های عمومی مدیریت
عمومی و آزاد
عمومی و آزاد
عمومی و آزاد
گرافیک ، هنر دیجیتال ، طراحی
سوالات و پاسخ و منابع آزمون نظام مهندسی معدن پی جویی و استخراج
دینا فایل مرجعی برای پیدا کردن و دانلود فایل های مورد نیاز شما می باشد که از سیستم و سایت های مختلف این فایل ها با استفاده از ربات های پیشرفته استخراج و جمع آوری شده اند که می توانید با سرچ ساده در بالای همین باکس و یا مراجعه به صفحه اول سایت دینا فایل در کادر جستجو کلمات کلیدی خودتان را وارد نمایید تا تمامی فایل های موجود را جمع آوری و نمایش دهد . به راحتی به سایت اصلی مراجعه فرمایید و نسبت به پرداخت و دانلود اقدام نمایید