تحقیق درباره نصيرالدين طوسي

تحقیق درباره نصيرالدين طوسي

این محصول در قالب ورد (WORD) و قابل ویرایش در 37 صفحه تهیه شده است. در بخش زیر برای اطلاع بیشتر از محتویات این فایل و اطمینان از خرید، مطالب چند صفحه آورده شده است. با مطالعه این بخش با اطمینان بیشتر خرید کنید.

لینک دانلود پایین صفحه

 

 

اسم او را محمد گذاشتند و كينة ابوجعفر و لقب نصيرالدين هم بعدها بر نام و نام پدر و جدش افزوده شد، و بدين جهت در كتب به نام ابوجعفر نصيرالدين محدبن محمدبن حسن طوسي، يا مختصراً خواجه نصيرالدين طوسي مذكور است.[1]

 دسته‎اي از دانشوران او را خاتم فلاسفه و گروهي او را عقل حادي عشر و گروهي ديگر او را استاد البشر نام نهاده‎اند.[2]

خانواده نصيرالدين طوسي، برحسب اقوال عده‎اي از مورخين اصلاً از جهرود بوده‎اند، كه آن زمان از توابع ساوه حسوب مي‎شد، اما امروزه جزء ناحية قم است. اين خانواده در طوس سكني گرفته بودند و نيرالدين در طوس بدنيا آمده و آنجا بزرگ شده و بدين سبب مشهور به طوسي[3] گرديده است.[4]


[1] - مجتبي مينوي، اخلاق ناصري، مقدمه چاپ، ص 15؛ ر.ك: الامين محسن، اعيان الشيعه، ج 10، ص 136، ر.ك: احمد جوادي ‎- كامران فاني‎- بهاءالدين خرمشاهي،‌ دايره‎المعارف تشيع، ج 10، ص 527. مدرس رضوي محمدتقي، احوال و آثار خواجه، ص 3؛ ابوالحسن شعراني، كشف‎المراد، مقدمه چاپ، ص 14. طوسي محمدبن حسن، جبر و اختيار،‌ مقدمه چاپ، ص 3.

[2] - ر.ك: سايت: ‏‎E:\Documents and settings R\Desktop\ ر.ك: صدرالدين مصطفي، رجال و مشاهير نامي ايران، ص 343، ‎Nasr.htm.

[3] - قبل از آنكه مشهد بوجود آيد و رونق و شهرتي حاصل كند، طوس مركز و شهري مهم بود. فاصله اين شهر از نيشابور ده فرسخ بود، از شهر طوس امروزه جز قدري از ديوار و چند برج جذاب و دو قرية كوچك چيزي بجا نمانده است؛ (مجتبي، مينوي، اخلاق ناصري، ص 15).

[4] - همان، ص 15؛ ر.ك: احوال و آثار خواجه، ص 4.

 


دریافت فایل


تحقیق درباره نصيرالدين طوسي

تحقیق درباره نصیرالدین طوسی, نصیرالدین طوسی, طوسی

علوم انسانی

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید