دانلود مقاله تحقیق 10 صفحه ای درباره ی علت انبساط غير عادي آب درست

دانلود مقاله تحقیق 10 صفحه ای درباره ی علت انبساط غير عادي آب درست

برای شما بازدید کننده محترم این مقاله کامل را تهیه کرده ایم.

تحقیق 10 صفحه ای درباره ی علت انبساط غير عادي آب درست

قسمتی از متن :

 

 

1

‏ علت انبساط غير عادي آب

‏ علت انبساط غير عادي آب مربوط به وضع مولكولهاي آب در حالت جامد و مايع آن است ‏ ‏براي توضيح اين پديده لازم است كه ساختمان مولكولي آب و نيز اتمهاي سازنده آن بررسي شود.

‏ هر مولكول آب از يك اتم اكسيژن و دو اتم هيدروژن ( H2O‏) تركيب شده است هر اتم اكسيژن داراي8 ‏ ‏الكترون است. از اين تعداد 2 الكترون بر سطح انرژي k=1‏ و6 الكترون برسطح انرژي L=2‏ با آرايش زير قرار ‏ ‏دارند:

1S2 2S2 2PX2 2Py1 2Pz1

‏هر اتم هيدروژن داراي يك الكترون )‏ 1S1‏) و زماني كه يك اتم اكسيژن با دو اتم هيدروژن پيوند مي يابد مولكول قطبي آب را را ايجاد مي كنند كه وصع اتمها در آن به اين صورت است:

‏ ‏ ‏ O‏ ----H ‏

‏ ‏ ‏ ‏ ‏105

‏ ‏ ‏ H‏ ‏

‏زاويه پيوند در اين مولكول حدود 105 ( 41 ، 104(‏ و فاصله دو مركز اتمهاي اكسيژن و هيدروژن 99/0 آنگستروم است. در مولكولهاي آب علاوه بر آنكه هيدروژن و اكسيژن بر هم نيرو وارد مي كنند نيروهاي الكتروستاتيكي هم در اثر وجود هيدروژن موجود است كه سبب مي شود هر ملكول آب با چهار ملكول مجاور خود پيوند يابد

2

‏( پيوند هيدروژني ) و يك شبكه بلوري را ترتيب دهد. در يخ ملكولهاي آب كاملا با يكديگر پيوند يافته و حلقه هاي شش ضلعي به وجود مي آورند. اين شش ضلعيها همه به هم متصلند و ساختمان قفس مانند گسترده اي را در حجم يخ مي سازن. فاصله بين دو اكسيژن مجاور 22 / 76 A‏ است. وقتي يخ را حرارت دهيم در دماي ذوب، يخ به شبكه هاي كوچكتري شكسته مي شود ‏و اگر بتوان در لحظه كوتاهي از اين تبديل عكسبرداري كرد ، در عكس به نظر مي رسد كه يخي شكسته مي شود و هر قسمت ‏ مي تواند بر قسمت ديگر بلغزد. وقتي دما را به تدريج افزايش دهيم ، گرمايي كه آن مي گيرد ، سبب شكسته شدن پيوند بلوري و افزايش جنبش حرارتي مي گردد. جنبش حرارتي بيشتر ، سبب افزايش حجم ماده مي شود ، در صورتي كه مولكولهايي كه در شبكه بلوري در فاصله مشخصي از هم قرار داشتند ، در حالت مايع به هم نزديكترند و حجم كمتري را اشغال مي كنند.

‏بايد توجه داشت كه در دماي صفر درجه همه مولكولهاي يخ از شبكه بلوري خارج نمي شوند و در اثر افزايش دما ، به تدريج شبكه بلوري شكسته مي شود و مولكولها به هم نزديكتر مي شوند و همزمان ، جنبش مولكولي سبب افزايش حجم مايع مي شود. دو عامل كاهش و افزايش حجم سبب مي شود كه تا دماي 4 درجه ، حجم آب به كمترين مقدار خود برسد و از آن پس ، با زياد شدن جنبش مولكولي ، پديده عادي افزايش حجم آب مشاهده مي شود.

‏در هنگام سرد كردن آب تا دماي 4 درجه ، حجم كاهش مي يابد ولي در فاصله 4 درجه تا 0 درجه به سبب ‏ ‏تشكيل پيوندهاي هيدروژني بين مولكولها و تشكيل شبكه بلوري ، فاصله بين مولكولها زيادتر و در نتيجه حجم ‏ ‏افزايش مي يابد.

 

 


 

تصاویری از چند صفحه نخست فایل :

 

توجه فرمایید بدلیل تهیهی تصویر با نرم افزار های انگلیسی متن نمایش داده شده در تصاویر ممکن است دارای اشکالاتی باشد که در فایل اصلی این چنین نیست


دریافت فایل


دانلود مقاله تحقیق 10 صفحه ای درباره ی علت انبساط غير عادي آب درست

دانلود مقاله تحقیق 15 صفحه ای درباره ی علت انبساط غير عادي آب درست ,تحقیق 15 صفحه ای درباره ی علت انبساط غير عادي آب درست,دانلود دانلود مقاله تح?

عمومی و آزاد

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید