انتقال پس از 3 ثانیه
دانلود تحقیق درموردبسیج همگانی آموزش برای اصلاح الگوی مصرف روغن
نمایش شماره پشتیبانی 09394812277
انتقال پس از 3 ثانیه
دانلود تحقیق درموردبسیج همگانی آموزش برای اصلاح الگوی مصرف روغن
نمایش شماره پشتیبانی 09394812277
نام فایل : بسیج همگانی آموزش برای اصلاح الگوی مصرف روغن
فرمت : .ppt
تعداد صفحه/اسلاید : 17
حجم : 3 مگابایت
تامین انرژی
چربیها به غذا طعم و حالت می دهند و غذا را خوشمزه تر و خوشایند تر می کند .
تامین ویتامینها و اسید های چرب ضروری
تحریک اشتها
غذاهایی که حاوی چربی می باشند ما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارند .
حیوانی :
کره ، دنبه ، پیه ، لبنیات و.........
گیاهی ( نباتی ) :
روغن آفتابگردان ، سویا ، زیتون ، گردو ،........
مایع
مرئی : روغن زیتون ، آفتابگردان ، .......
نامرئی : روغن آجیل ، شکلات ،.......
جامد
مرئی : کره ، دنبه ، پیه ، لبنیات
نامرئی : چربی گوشت ، خامه ، سر شیر ، .........
روغنهای نباتی بیشتر به صورت مایع هستند . در کارخانه ها به دلیل سلیقه جامعه و تقاضای بازار آنها راطی فرایندی ( هیدروژناسیون یا جامد کردن ) تبدیل به روغن جامد می کنند .
متاسفانه در جریان فرایند جامد کردن روغنهای مایع ترکیباتی به وجود می آیند که برای سلامت مضر هستند ( اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس )
چربیها و روغنها اگر زیاده از حد مصرف شوند به خصوص
اگر روغنهای جامد نباتی یا روغنهای حیوانی باشند خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی را افزایش می دهند .
علت : اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس موجود در روغنهای جامد سبب افزایش کلسترول خون می شوند .
مطالعات نشان داده است که :
یک افزایش 2 درصدی دریافت انرژی از اسیدهای چرب ترانس به میزان 25 درصد خطر بروز امراض قلبی – عروقی و سکته های قلبی را افزایش می دهد .
خطر پیشرفت سرطان سینه در زنان یائسه با مصرف اسیدهای چرب ترانس گزارش شده است .
برای اینکه سالم بمانیم :
از مصرف بیش از اندازه روغن بپرهیزد و به اندازه نیاز بدن خود روغن مصرف کنید .
یک فرد بالغ با فعالیت بدنی متوسط می تواند حدود 36 گرم ( حدود 3 قاشق غذا خوری ) و حداکثر 70 گرم ( حدود 6 قاشق غذا خوری ) روغن مصرف کند .البته باید توجه داشت بخش عمده این چربی از غذاهایی که چربی نامرئی دارند مثل گوشت ، لبنیات پر چرب ، آجیل و.... به ما می رسد .
روغنهای نباتی مایع مثل روغن زیتون ، آفتابگردان، سویاو.... اسید چرب اشباع پایینی دارد و اسید چرب ترانس هم ندارد بنابراین مصرف آن نسبت به روغنهای نباتی جامد و روغنهای حیوانی ارجحیت دارد .
مصرف روغن ماهی ، روغن زیتون ، انواع آجیل و مغزها برای سلامتی مفید است .
اگر مجبور به استفاده از روغنهای جامد هستید حتی الامکان از روغنهای نیمه جامد که اسید چرب اشباع و ترانس کمتری دارند استفاده کنید .
حتی الامکان از غذاهای آب پز و کبابی استفاده شود و از سرخ کردن مواد غذایی اجتناب کنید.
در صورت نیاز به سرخ کردن باید از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی استفاده نمود . از این روغن می توان حد اکثر برای2 تا 3 بار سرخ کردن آن هم در فواصل کوتاه مثلا در طول یک روز استفاده کرد .
....