جزوه گیاهان علوفه اي و صنعتی

جزوه گیاهان علوفه اي و صنعتی

جزوه-گیاهان-علوفه-اي-و-صنعتی

 جزوه گیاهان علوفه اي و صنعتی 

توضیحات محصول:

زراعت نباتات صنعتی
 GYPIUM ABBAUM : پنبه
مشخصات گیاه شناسی: پنبه گیاهی گلدار (دو لپه) از تیره مالواسه (MALVACEAE) زیر طایفه HIBISCAE و از
جنس COSSYPIUM پنبه داراي یک ریشه اصلی و به صورت عمودي در خاك نفوذ میکند، سـاقه اصـلی در امتـداد  ریشه اصلی قرار دارد و رنگ ساقه قهوهاي متمایل به زرد است و هر چه سن نبات زیادتر شود رنگ ساقه سـبز مایـل بـه
قرمز شده
از ساقه اصلی پنبه دو نوع شاخه فرعی تولید میشوند که عبارتند از
1- شاخه هاي رشد کننده که حامل برگ هستند و به تعداد 3 تا 4 شاخه از روي شاخه به وجود میآیند
2- شاخههاي تولید کننده میوه که خیلی نازکند و معمولاً بصورت افقی هستند و در روي هر شاخه مولد میوه یک گل و
گاهی اوقات دو گل به وجود میآید.
 داراي تعداد زیادي روزنه هستند که تعداد آنها در قسمت زیرین برگ زیادتربرگهاي پنبه است. حدود 8 تا 11 هفته پس
از کاشت بذر دوران گلدهی نبات شروع میشود که بین 45 تا 60 روز نیز طول میکشد، مادگی داراي 3 تا 5 برچه و بـر چه ها حدود 10 عدد است که گره آنها (پلن) زرد رنگ است و به شکل لولهاي مادگی را احاطه کـرده اسـت. میـوه پنبـه
قوزه یا کپسول نام دارد. در داخل میوه یا قوزه پنبه، الیاف و دانههاي پنبه وجود دارند
به مجموع الیاف و دانه هاي هر قوزه را وش گویند. وزن هزار دانه پنبه بین 70-170 گرم متغیر است. سطح خارجی دانـه  اغلب واریتهها از کرکهاي ریزي پوشید ه شده که آنها را لنیتر یا FUZZ گویند.

طـول الیـاف پنبـه از 15-45 میلـیمتـر متغیر بوده و قطر آنها بین 20 تا 30 میکرون میباشد. روي ساقه و دمبرگ و میوه اکثر واریتههاي پنبه نقاط سـیاهرنگی
وجود دارد که اصطلاحاً به آنها گلاند گویند
مبداء الیاف پنبه: الیاف پنبه از توسعه و رشد سلولهاي اپیدرم تخمدان به وجود میآمد و تک سلولی است
خصوصـیات گیـاهی: ارقـام مـورد کشـت پنبـه دو گونـه دیپلوئیـد G.ARBOREHUM, COSSYPIUM HER
BACUM از دنیــاي قــدم و دو گونــه تتراپلوئیــد G. BARBADENSE و G.HIRSUTUM تعلــق دارد کــه
G.HIRSUTUM گونه زراعی میباشد.

گیاهی ذاتاً چند ساله اما به صورت یکساله مورد زراعت قرار میگیرد و گیـاهی است غیر گل انتهایی و گیاهی خودگشن و عملکرد محصول بستگی با تعداد غوزه بسیار زیاد و با اندازه کم غوزه است.  گیاهان علوفه اي و صنعتی « 9» 
 
به نسبت الیاف پنبه به دانه پنبه راکیل و به مجموع الیاف و دانه وش گویند
سازگاري پنبه: گیاهی است گرما دوست و به آفتاب فراوان نیاز دارد و کمبود نور سبب افزایش رشد سـبزینهاي و نقصـان  تولید غوزه میشود، انواع وحشی گیاهی روز کوتاه ولی انواع اصلاح شده بیتفاوت است و در PH=OI7/2 رشد میکند و
گیاهی مقاوم به شوري است.

حداقل درجه حرارت براي جوانه زنی باید حدود 13-15 درجه سانتیگراد باشد و در مواقـع  تولید جوانه و گل دادن و رسیدن و باز شدن کپسول به آفتاب و نور فراوان نیاز دارد
خاك مناسب باید داراي عمق کافی تا 20 سانتیمتر و تحت الارض سفت و غیر قابل نفوذ نباشد. مقاومـت ایـن گیـاه بـه  شوري از سایر گیاهان بیشتر و فقط از یونجه کمتر است.

در تناوب زراعی پس از علوفه، اولین گیاه وجینی است که قـرار میگردد و عمق کاشت بذر نیز 3 تا 6 سانتیمتر در نظر میگیرند.

حساسترین مرحله رشد گیاه از نظر کمبود آب حـدود سه هفته بعد از باز شدن اولین گل است.

وجود ازت در پنبه موجب تشکیل رنگ سبزنبات شده و سرعت رشد را افـزایش میدهد ولی فسفر در رشد میوه و الیاف و دانه ها خیلی موثر بوده و سبب زودرسی میگردد
برداشت پنبه
هر قوزه هنگامی میرسد که کاملاً شکفته و دیواره هاي تخمدان به زردي گراییده باشد غالباً فاصله زمانی بـین رسـیدگی  اولین غوزه تاآخرین غوزه 2 تا 3 ماه میباشد
در برداشت مکانیزه پنبه براي حرکت بهتر دستگاه وچینش بهتر پنبه از موادي که سبب ریـزش برگهـا مـیشـود بـا نـام  اختصاري DEF استفاده میکنند به این عمل یعنی از بین بردن و ریزش برگهاي پنبه را DEFOLIATION گویند و
هنگام مصرف زمانی است که 50-80 درصد قوزهها رسیده باشد
 

سوالات چهار گزینه اي 
 
1- به مجموع الیاف و دانههاي داخل هر قوزه پنبه را..........گفته میشود؟ 
الف- پنبه ب- تخم پنبه ج- کیل د- وش 
 
2- دلیل عدم استقبال کشت پنبه در گیلان را بنویسید؟ 
الف- آسمان گیلان را قسمت عمدهاي از سال ابر پوشانده است
ب- عدم حرفه اقتصادي 
ج- نامساعد بودن زمین زراعی 
د- موارد 1 و 2 
 
3- عواملی که باعث دیررسی پنبه میشود را نام ببرید؟ 
الف- گرما ب- خشکی 
ج- رطوبت د- هیچکدام 
 
4- از کدام علف کش در مزارع پنبه استفاده نمیشود؟ 
الف- آفالن ب- پیرامین 
ج- گزاگارد د- آرازین 
 
5- گوسیپول غدهاي است......... 
الف- پروتئینی ب- چربی 
ج- نشاستهاي د- مترشحه 
  گیاهان علوفه اي و صنعتی « 11» 
 
6- غوزه کدامیک از پنبههاي زیر شکل کروي دارند؟ 
الف- نژادهاي متشکله از G.HIRSTUM ب- نژادهاي متشکله از C. BARBADENSE 
ج- هیچکدام از نژادهاي فوق غوزه کروي ندارند د- موارد 1 و 2 
 
7- از تولید جوانه تا تولید گل در پنبه مناسبترین درجه حرارت چقدر است؟
الف- 15-18 درجه سانتیگراد ب- 20-25 درجه سانتیگراد 
ج- 22-28 درجه سانتیگراد د20-22 0 درجه سانتیگراد 
8- لنیتر چیست؟ 
الف- در پنبه به مجموع الیاف و دانه را لنیتر گویند 
ب- در پنبه به نسبت الیاف به دانه را لنیتر گویند 
ج- منظور از لنیتر همان ماده سمی است که در پنبه وجود دارد 
د- الیاف زیر روي سطح دانه پنبه را لنیتر گویند
 
9- در گرگان براي کاشت مکانیزه پنبه میزان بذر بیشتري نسبت به سایر نقاط به کار میبرند علت چیست؟
الف- رطوبت زیاد ب- طغیان آفت کارا درینا 
ج- ابري بودن هوا د- هیچکدام 
 
10- میزان حرارت مورد نیاز براي جوانه زدن پنبه چند درجه سانتیگراد است؟ 
الف- 8-10 درجه سانتیگراد ب- 10-12 درجه سانتیگراد 
ج- 12-15 درجه سانتیگراد د- 15-18 درجه سانتیگراد

پاسخ تشریحی تستها

1- د) کیل به نسبت الیاف به دانه را گویند
2- د) تولید اندامهاي زایشی گیاه احتیاج به نور دارد و مقدار نور در گیلان بسیار کم است و تولید غوزه نمیکند.
3- ج)
4- ب) سایر گزینهها اختصاصاً براي مزراع پنبه کاربرد دارند.
5- ب)
6- الف) G. BARBADENSE غوزههاي تخم مرغی یا دوکی شکل دارند.
7- د)
8- د) گزینه الف = وش گزینه ب- کیل گزینه ج= گوسیپول است.
9- ب) براي زراعت خطی و مکانیزه معمولاً 20-30 کیلوگرم اما در گرگان به خاطر خسارت این آفت حدود 40 کیلوگرم
مصرف میشود.
10- ج)

دانلود فایل


جزوه گیاهان علوفه اي و صنعتی

دانلود گیاهان علوفه اي و صنعتی رشته زراعت , دانلود , گیاهان علوفه اي و صنعتی , رشته زراعت , دانلود گیاهان علوفه اي و صنعتی , رشته زراعت

کشاورزی و زراعت

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید