تحقیق بررسی مقایسه ابراء و عقد هبه و شرایط آنها در قانون مدنی ایران و بررسی مبانی فقهی

تحقیق بررسی مقایسه ابراء و عقد هبه و شرایط آنها در قانون مدنی ایران و بررسی مبانی فقهی

تحقیق-بررسی-مقایسه-ابراء-و-عقد-هبه-و-شرایط-آنها-در-قانون-مدنی-ایران-و-بررسی-مبانی-فقهی

تحقیق بررسی مقایسه ابراء و عقد هبه و شرایط آنها در قانون مدنی ایران و بررسی مبانی فقهی،
در قالب ورد و قابل ویرایش:


ابراء
اصطلاحی فقهی و حقوقی، به معنای اسقاط حق ثابت بر ذمّه ديگری و  ساقط کردن حقّی که انسان بر ذمّه ديگری دارد و قلمرو آن محدودتر از اسقاط است و از آن در باب‌های تجارت، رهن، حواله، ضمان، صلح، اجاره، کفالت، وصیّت، و نکاح سخن رفته است.
ابراء از ریشۀ بَرء و بُرء و بُروء گرفته شده و در معانی مختلفی از جمله درمان کردن و رهانیدن از دیْن به کار می‌رود.
در اصطلاح علم فقه ابراء عملی انشائی است که موجب سقوط تعهدات می‌شود و نتیجۀ آن برائت ذمۀ مدیون است.
این نتیجه در نظر بعضی از فقها معلول این است که حقیقت ابراء عبارت است از اسقاط دین از طرف داین، در حالی که به نظر برخی دیگر از فقها حقیقت ابراء تملیک دین به مدیون است و برائت ذمۀ مدیون ناشی از این مطلب است.
اگر طلبکاری به بدهکار خود بگوید تو را از دینی که به من داری بری کردم، ابراء به صورت اسقاط حق واقع شده است، و اگر بگوید آنچه را که به من بدهکاری به تو بخشیدم، ابراء ابراء به صورت تملیک دین به مدیون واقع شده است. ابراء گاه به صور دیگری نیز مانند اقرار یا وصیت بیان می‌گردد. چنانکه اگر کسی اقرار کند که فلان شخص به او مدیون نیست، یا وصیت کند که با مرگ او دین مدیون ساقط می‌شود و ذمۀ او بری، می‌گردد، ابراء واقع شده است. بر هر یک از دو نظریۀ اسقاط حق و یا تملیک دین آثار ویژه‌ای مترتب است.


هبه در قانون مدنی
هبه در لغت به معنای بخشیدن و دادن چیزی به کسی بدون عوض است و در اصطلاح حقوقی نیز بدان معنا است که واهب آن چیزی را که ملک خودش است، رایگان و بلاعوض به دیگری انتقال بدهد. به هبه عطیه و نحله نیز می‌گویند.

دانلود فایل


تحقیق بررسی مقایسه ابراء و عقد هبه و شرایط آنها در قانون مدنی ایران و بررسی مبانی فقهی

تحقیق بررسی مقایسه ابراء و عقد هبه و شرایط آنها در قانون مدنی ایران,پاورپوینت ابراء مهریه چیست,تحقیق بررسی ابراء دین,مقاله تلفظ ابراء,تحقیق بررسی شرایط ابراء,نمونه سند ابراء,ابراء ذمه میت چیست,ابراء معلق,وصیت به ابراء

حقوق

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید