تحقیق بررسی کاربرد و عملکرد ابزار تکمیل هوشمند در کنترل جریان و بهبودی بازیابی نفت

تحقیق بررسی کاربرد و عملکرد ابزار تکمیل هوشمند در کنترل جریان و بهبودی بازیابی نفت

تحقیق-بررسی-کاربرد-و-عملکرد-ابزار-تکمیل-هوشمند-در-کنترل-جریان-و-بهبودی-بازیابی-نفت

تحقیق بررسی کاربرد و عملکرد ابزار تکمیل هوشمند در کنترل جریان و بهبودی بازیابی نفت،
در قالب ورد و قابل ویرایش:

مقدمه:
نیاز روز افزون به نفت و کاهش تولید مخازن و مشکلاتی که در حفاری چاه ها در مناطق سخت و جود دارد از یک طرف و همچنین مشکلات تولید از مخازن نازک ، دارای شکستگی و یا کم تراوا از طرف دیگر باعث شده که نیاز به روش های ازدیاد برداشت بیش از پیش شود . البته در این مسیر پیشرفت های زیادی نیز بوجود آمده. جدید ترین این روش ها چاه های هوشمند است. چاه هایی که با وسایل اندازه گیری درون چاهی و یا سنسور های ثبت اطلاعات و پکرهای جدا ساز تجهیز شده اند را چاه هوشمند می نامند. اولین مورد استفاده این چاه ها یا این روش تکمیل چاه در سال 1997 و در دریای شمال بوده است. سیستم این چاه ها به گونه ای است که خیلی دقیق تر از روش های چاه نگاری اطلاعات مخزن را به دست می دهند. از طرف دیگر این سیستمها می توانند به طور پیوسته و سریع و بدون توقف عملیات اطلاعات را به دست آورده و خیلی سریع تر و راحت تر آن ها  رابه سطح برسانند  مهمتر اینکه می توان  بعد از مانیتور کردن اطلاعات و آنالیز آن ها به راحتی تصمیم گیری کرد و اقدامات لازم را برای بهبودی عملکرد چاه انجام داد بدون آنکه نیاز به راندن وسایل دیگری در چاه باشد و یا اینکه عملیات را متوقف ساخت و بدین ترتیب هزینه و وقت زیادی صرفه جویی می شود و با عملکرد سریع بازیابی نفت نیز بیشتر می شود.نخستین سیستم چاه هوشمند SCRAMS یک گونه مدیریت مخزن بود که با آنالیز اطلاعاتی چون دما و فشار از مخزن اجازه کنترل از راه دور را برای حفار ایجاد می کرد و با تغییر دادن در مقدار جریان ورودی یا خروجی چاه کارایی تولید افزایش می یافت.  بعد از آن سیستم MINI HYDRULIC به منظور کنترل جریان انتخابی از راه دور و بدون استفاده از کابل الکتریکی ، به کار رفت. مخصوصا در چاه های چند گانه و چند لایه انحرافی و افقی بیشترین کاربرد را داشت.
 متداول ترین نوع تکمیل هوشمند چاه  INFORCE نام دارد که تجهیزاتش هیدرولیکی بوده و همراه با پکرها و سنسورهای دائمی ته چاهی به کار می روند و بدین ترتیب می توان همواره از وضعیت ته چاهی مطلع بود و سریعاً تصمیم گیری کرد.   پیشرفته ترین نوع تکمیل IN CHARGE است که در آن کنترل شیرها به صورت الکتریکی از سطح زمین و به کمک یک کابل انجام می شود و بدین صورت امکان کنترل چندین چاه و چندین زون وجود دارد.
روش های تولید نفت از میادین نفتی عمدتا به سه دسته تولید اولیه (Primary recovery)، تولید ثانویه (Secondary recovery) و ازدیاد برداشت (Tertiary recovery or EOR) تقسیم بندی می شوند. روش های ازدیاد برداشت نیز خود به پنج دسته کلی کنترل تحریک پذیری (Mobility control)، حرارتی (Thermal)، شیمیایی (Chemical)، امتزاجی (Miscible) و میکروبی تقسیم می شوند. هر کدام از روش های یاد شده ازدیاد برداشت نفت، برای برخی میادین با خصوصیات خاص مناسب می باشد. افزون بر این برخی روش های ازدیاد برداشت همراه با مسائل زیست محیطی نیز هستند. به عنوان مثال در روش تزریق بخار به مخازن نفتی، مشکلاتی همچون آلودگی های حاصله از تولید بخار در سطح و نیز دفع میعانات آبی همراه نفت در چاه تولیدی وجود دارد.


دانلود فایل


تحقیق بررسی کاربرد و عملکرد ابزار تکمیل هوشمند در کنترل جریان و بهبودی بازیابی نفت

تحقیق بررسی کاربرد و عملکرد ابزار تکمیل هوشمند در کنترل جریان و بهبودی بازیابی نفت,Ior نفت,تفاوت eor با ior,IOR چیست,Eor چیست,آشنایی با روش‌های بهبود بازیابی نفت

صنایع نفت و گاز

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید