تحقیق ماهیت كيفر ارتداد

تحقیق ماهیت كيفر ارتداد

تحقیق-ماهیت-كيفر-ارتداد

چکیده:
در این مقاله درباره مبانى معرفتى آزادى عقیده، اصول آزادى عقیده در غرب، آزادى ایمان و آزادى عقل، بررسى آزادى تغییر عقیده و ماهیت کیفر ارتداد مورد بررسى قرار گرفته است.
آزادى عقیده، در بخش تغییر عقیده، داراى ابعاد گوناگون و آثار مختلفى در جامعه است که هیچ آیینى نسبت به آن نمى‏تواند بى‏تفاوت باشد. آنچه در دین اسلام، موضوع را از اهمیت مضاعفى برخوردار مى‏سازد، آن است که دین، مبناى «هویت جمعى» و پیوندهاى اجتماعى مسلمانان است و در روابط خانوادگى، امور مالى، جزایى و جز آنها، تأثیر مستقیم دارد. در قوانین حقوقى اسلام، در زمینه طهارت، ارث، نکاح و طلاق، حدود و قصاص، و بسیارى ابواب دیگر، پیوسته دین عامل تعیین کننده به حساب مى‏آید و در جامعه دینى و حکومت دینى، «شهروندى» مقوله‏اى عادى از هویت دینى نیست. به علاوه که در مدیریت جامعه نیز «مذهب» به عنوان شرط اصلى دولتمردان و نیز به عنوان سمت‏دهنده به برنامه‏ها و فعالیتهاى آنان سهم تعیین‏کننده دارد. گذشته از آنکه اعتقاد دینى و اسلامى، منبع اصلى تربیت و معنویت در مسلمانان شمرده مى‏شود و «اخلاق» شاخه‏اى است که از «عقیده اسلامى» ارتزاق مى‏کند.
بر این اساس، ارتداد و روى‏گردانى از اسلام، صرفاً تغییر عقیده به حساب نمى‏آید، بلکه در اثر آن، کلیه ابعاد روحى و فکرى، همه پیوندهاى اجتماعى و سیاسى شخص دچار بحران مى‏شود. و این دگرگونى عمیق با تغییر هیچ عامل دیگرى در زندگى از قبیل ملیت یا جنسیت قابل مقایسه نیست.
اگر در اینجا عوامل بیرون از جامعه و دولت اسلامى را هم ضمیمه کنیم که با اهداف خاص سیاسى و به انگیزه توسعه‏طلبى و سلطه‏جویى بر مسلمانان، آنان را به بازگشت از آیین خود ترغیب و تحریک مى‏کنند، اهمیت موضوع افزون شده، و چشم‏پوشى در برابر آن هرگز معقول به نظر نمى‏رسد.
بنابراین ارتداد، به «تعدى به حقوق دیگران» تعبیر و تفسیر مى‏شود آثار زیانبار آن در «جامعه» مورد توجه قرار مى‏گیرد، زیرا ارتداد، محیط پاک عقیده و ایمان را آلوده مى‏سازد و از این نظر جامعه را در معرض تباهى قرار مى‏دهد. و با توجه به اینکه «ایمان» و عقیده، نقش بنیادین در رفتار و اخلاق انسانها دارد، از این‏رو مرتد نه تنها خود را به شقاوت مى‏افکند، بلکه با آشکار کردن انحراف خویش، دیگران را نیز در معرض سقوط فکرى و اخلاقى قرار مى‏دهد:

فهرست مطالب:
«تأملى بر ماهیت کیفر ارتداد»    
رویکرد انکار    
رویکرد تحلیل    
الف) گرایش سیاسى    
ب) گرایش اجتماعى    
ج) گرایش فردى    
رویکرد تقیید    
کیفر ارتداد، حکم حکومتى    
حکم حکومتى و شیوه بازشناسى آن    
بررسى ماهوى حکم مرتد    
الف) فضاى صدور حکم قتل مرتد    
ب) قواعد کلّى در باره مرتد    
ج) شرایط مختلف ارتداد    
ماهیّت تعزیرى حکم مرتد    
۱- به کار نگرفتن تعبیر «حدّ» در روایات:    
۲- تعبیرات فقها در باره کیفر مرتد    
۳- انعطاف‏پذیرى کیفر مرتد در قرآن:    
۴- انعطاف‏پذیرى کیفر مرتد در روایات:    
نگاه نهایى    
منابع:   

دانلود فایل


تحقیق ماهیت كيفر ارتداد

آزادى عقیده, اصول آزادى عقیده در غرب, کیفر ارتداد, رویکرد انکار, رویکرد تحلیل, رویکرد تقیید,تحقیق ماهیت كيفر ارتداد,ماهیت كيفر ارتداد ,مقاله ارتداد كيفر ,پروژه ارتداد كيفر ,تحقیق در مورد ارتداد كيفر ,دانلود تحقیق ارتداد كيفر ,پایان نامه پ

حقوق

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید