تحقیق در مورد نخود 13 ص

تحقیق در مورد نخود 13 ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد صفحه : 13 صفحه


 قسمتی از متن .doc : 

 

اصلاح براي كيفيت و بازار پسندي

كيفيت غذايي نخود به تفصيل در فصل 15(توسط ويليامز و سينگ)بحث خواهد شد.نخود به صورت دانه كامل ، لپه و آرد (كه به صورتهاي مختلف تهيه مي شوند)مصرف مي شود.جهت آماده سازي نخود درغذاهاي خانگي ، از عملياتي همچون خيساندن،روياندن گياهچه ها،خميركردن،جوشاندن،سرخ كردن،برشته كردن و بخاردادن استفاده مي شود.

از آنجا كه نخود به اشكال مختلف و با سليقه هاي بومي مصرف مي شود،پارامترهاي كيفي استانداردي به عنوان راهنما در برنامه هاي اصلاحي طراحي نشده است.در اكثر موارد پروتئين نخود بيشترين اهميت را دارد.هدف اغلب برنامه هاي اصلاحي ، نگهداري مقدار پروتئين نخود همسطح با پروتئين ارقام استاندارد قبلي است.مقدار پروتئين نخود معمولاً در لاينهاي هموزايگوس اميد بخش نسل f6 يا نسلهاي بعدي تعيين مي شود.آزمايش پروتئين معمولاً براي به دست آوردن معياري به منظور رد كردن ارقام با پروتئين كمتر،نسبت به رقم شاهد ، انجام مي گيرد.به هر حال مقدار پروتئين خام دانه از 17تا24% (170 تا 240 گرم در كيلوگرم)،با محدوده أي بين 4/12 تا 5/13%،متفاوت است(ويليامز و سينگ،1986)، وغلظت پروتئين در ارقام آزاد شده معمولاً بين 18تا 20 % مي باشد.در بين لگوم هاي غذايي ، نخود تقريباً كمترين مقدارپروتئين را داردولازم است كه علت آن بررسي شود.با اين حال غلظت كم پروتئين آن توسط قابليت هظم بالاي آن جبران شده و بنابرــــــ برابري مي كند.لاينهاي با پروتئين بالا وهمچنين عواملي كه باعث اختلاف در مقدار پروتئين نخود مي شود را محققين شناسايي كرده اند (سينگ وهمكاران ، 1984 b)

در كشورهاي گوناگون ، مردم ارجحيت خاصي براي اندازه بذر نخود قايل هستند :

الف. بذر كوچك (وزن صددانه كمتر از25گرم ):افغانستان ، بنگلادش ، برمه ، مصر ، اتيوپي ، هند ، ايران ، مالاوي ، نپال ، پاكستان ، سودان ، تانزانيا ، اوگاندا ، شوروي .

ب. بذر متوسط(وزن صددانه بين 25 تا 40گرم):الجزاير ، بلغارستان ، يونان ، ايران ، عراق ، ايتاليا ، اردن ، مراكش ، لبنان ، پرتغال ، سوريه ، تونس ، تركيه ، يوگسلاوي .

ج.بذر درشت (وزن صددانه بيش از 40گرم):آرژانتين،شيلي،كلمبيا،مكزيك،پرو،اسپانيا،آمريكا.

در اكثر ارقام آزاد شده تيپ دسي ، وزن صددانه بين 11 تا 18 گرم است ، ارقام اين تيپ تماماً دانه ريز هستند.با وجود اين ،لاينهايي كه وزن صد دانه آنها كمتر از 16گرم است به عنوان دانه ريز ، و لاينهايي كه وزن صددانه آنها بيش از 16گرم باشد،به عنوان دانه درشت تعيين شده اند.تنها در تيپ كابلي تفاوتهاي زيادي در اندازه دانه و بازار پسندي آن مشاهده شده است.به عنوان مثال ، نخودهايي باوزن صددانه كمتر از 66گرم در اسپانيا (جي،آي.سوبرو،مذاكرات شخصي )و با وزن صددانه كمتر از 52گرم در كانادا (اساينكارد مذاكرات شخصي ) بازار پسندي ندارند.

موضوع قابل توجه ديگر ، رنگ دانه نخود است.مصرف كنندگان تيپ كابلي تمايل بيشتري به دانه هايي با رنگ بژي يا كرم روشن دارند.در تيپ دسي ، رنگ دانه از يك كشور نسبت به كشور ديگر و حتي در داخل يك كشور متفاوت است.در اين تيپ مصرف كنندگان تمايل بيشتري به دانه هايي با رنگ زرد،قهوه اي،سياه،سبز،صورتي دارند.بنابراين محققين بايد در فعاليتهاي تحقيقاتي خود ، توجه زيادي به اندازه دانه ورنگ آن داشته باشند.

در ارتباط با كيفيت نخود ، موارد قابل توجه ديگري نيز وجود دارد كه قبل از آزادشدن يك رقم مي بايد به آن توجه داشت،ولي هيچگونه برنامه اصلاحي براي بهبود آنها وجودندارد.برخي از اين موارد مهم به طور مختصر عبارتند از :

الف.توليد لپه ، دركشورهاي آسيايي و آفريقايي توليد لپه (يا جدا كردن كوتيلدون ها از يكديگر)به طور گسترده أي انجام مي گيرد(سيگل و فاوكت ،1976)،توليد لپه فرايند صنعتي مهمي است.لپه تنها از ارقام تيپ دسي تهيه شده و متوسط درصد پوست دانه در نخود 12 تا 15 درصد با محدوده أي بين حداقل 6-5% وحداكثر 18-16% مي باشد.داشتن پوسته كمتر قابل توجه است(كورين ،1977).كورين همچنين مشاهده كرد كه توليد لپه بسته به رقم ،متفاوت بوده و ارقامي با درصد پوست كمتر وحصول لپه بيشتر ، ارجحيت بالاتري دارند.

ب.آرد نخود يا بسان ، در تعداد زيادي از كشورهاي آفريقايي و آسيايي آرد نخود به صورتهاي مختلف در تهيه شيريني وغذا استفاده مي شود.آردي كه از برخي از ارقام تهيه مي شود، از آرد برخي از ارقام ديگر بهتر است.در اين رابطه هيچ معيار استانداردي وجود ندارد ، ولي مردم خودشان در عمل مي توانند بين آرد خوب و بد تمايز قايل شوند.

به هر حال ايجاد استانداردي براي راهنمايي محققين لازم است.

ج.كنسرو ، در آمريكاي شمالي وخصوصاً آمريكا،استفاده از كنسرو نخودبه صورت سالاد در رستورانها بسيار متداول است.در اين صنعت نكات قابل توجه ،اندازه دانه(كه بايد وزن صد دانه حدوداً 50گرم باشد)و دونيمه شدن دانه ها ،هنگام توليد كنسرو،مي باشد(كارل توكر ،مذاكرات شخصي)

د.hommos – Bi – Tihineh : اين غذايك نوع خوراك بسيار متداول در غرب آسيا مي باشد.آزمايشات ارگانولپتيك بر اساس وضعيت ظاهري ، بو ، بافت ،رنگ و چشيدن آن مي باشد(تانوس وسينگ ، 1980)،از اين نظر نيز بين ارقام تفاوت وجود دارد.

و.زمان پخت ، زمان پخت نخود بسته به رقم ، از 55دقيقه تا بيش از 200 دقيقه،متفاوت است (ويليامز وهمكاران ، 1983).با خيساندن بذور به مدت يك شب ،اين مدت شديداً كاهش مي يابد.روش مذكور در پخت نخودهاي كابلي انجام ميگيرد.نخودهاي دسي معمولاً بدون خيساندن پخته مي شود.

ويليامز و همكارانش مشاهده كرئنئ كه بين اندازه بذور و زمان پخت همبستگي مثبت وجود دارد.متاسفانه مصرف كنندگان به دنبال ارقامي هستند كه دانه درشت بوده و زمان پخت كمي لازم داشته باشد.

حتي با وجود اينكه تغيير عمده أي در متوسط عملكرد نخود در سه دهه گذشته مشاهده نشده است ، تلاش محققين بيشتر در ارتباط با افزايش عملكرد نخود بوده است ، تا بهبود كيفيت آن. اگرچه يافته هاي اخير نشان مي دهد كه يك روند صعودي ممكن است وجود داشته باشد.در شرايطي كه تلاشها جهت افزايش پتانسيل ژنتيكي نخود و بهبود عملكرد ادامه دارد،به نظر مي آيد زمان آن رسيده باشد كه حداقل مطالعه پارامترهاي كيفي براي موارد مختلف مانند حصول تعداد بيشتري لپه ،آرد و ساير خصوصيات ،شروع شود ، علاوه بر آن بايد تلاشهايي جهت افزايش درصد پروتئين و كاهش زمان پخت انجام گيرد.درباره امكان تغيير ميزان اسيدهاي آمينه نخود در آينده نزديك ، شك وترديد وجود دارد.

كاهش حساسيت به فتوپريود

ژنوتيپ هايي كه حساسيت كمتري به فتوپريود دارند،سازگاري بيشتري نشان مي دهند.مركزتحقيقاتي سيميت سعي داشت با انتخاب گياهان كاشته شده در دو منطقه كاملاً متفاوت از نظر شرايط اقليمي،ارتفاع و عرض جغرافيايي،عدم حساسيت به فتوپريود را در ارقام ادغام نمايد.

لاينهايي كه با اين روش توليد شدند ، رشد خوبي در شرايط مختلف داشتند (راجام،مذاكرات شخصي).در پروژه مشترك نخود بين ايكريست و ايكاردا نيز كوششهاي مشابهي انجام مي شود.در ايستگاه مركزي تل حديه ، جايي كه نخود از اوايل دسامبر تا ژوئن ،يا اوايل مارس تا اوايل جولاي رشد مي كند ، انتخاب براي رسيدگي ، تحمل به سرما وكمبود آهن ومقاومت به برق زدگي و مقاومت در مقابل گونه هاي گل جاليز انجام ميگيرد و درخزانه خارج از فصل سارقيا تربول كه نخود از جولاي تا اكتبر رشد مي كند،انتخاب عمدتاً جهت رسيدگي انجام مي گيرد(لاينهاي ديررس به دانه نمي روند).

ارتفاع تل حديه از سطح دريا ، 72 متر بوده ونخود در شرايط افزايش طول روز رشد مي كند.سارقايا 1400 متر از سطح دريا بالاتر بوده و زماني كه طول روز كاهش مي يابد رشد ميكند.در دوره رشد گياه،درجه حرارت تل حديه كمتر و درجه حرارت سارقايا بيشتر است.با استفاده از اين سيكل چندين لاين ايجاد شده و هم اكنون جهت سازگاري ارزيابي مي شوند.

نر عقيمي

عقيمي در نخود براي اولين بار در سال1933 گزارش شد(آيار،1933.رائو وسوبرامانيم،1934).سينگ و شيام (1958)پس از شناسايي و مطالعه «نرعقيمي» گزارش كردند كه اين صنعت توسط يك ژن مغلوب كنترل مي شود.ستي (1979)در نسلF3 حاصل از تلاقي ، 2گياه نر عقيم را مشاهده كرد.او مطالعه خود را با اين اميد كه نرعقيمي را بتواند در بهبود گياه به كار برد،ادامه مي دهد،هرچند كه هنوز نتوانسته است تيپ نر عقيمي را تشخيص دهد و يا آن را تثبيت كند.در اين زمينه به فعاليتهاي بيشتري نياز است.از نر عقيمي حداقل در آينده نزديك نمي توان براي توليد ارقام هيبريد استفاده كرد،

با وجود اين ، اين صفت را مي توان در افزايش تعداد تلاقي ها جهت بهبود جمعيت استفاده كرد.در اين زمينه محققيني مانند دويك(1966)و بريم وـــــ گياهان خودگشن ديگر فعاليت داشته اند.

تلاقي هاي بين گونه أي

يكي از دلايل عمده پيشرفت كند اصلاح نخود اين است كه محققين درگذشته با زمينه ژنتيكي محدودي كار مي كردند.از دو دهه گذشته به اين سو ، اين وضعيت تغيير يافته و هم اكنون محققين به تعداد زيادي نمونه هاي ژرم


دریافت فایل


تحقیق در مورد نخود 13 ص

تحقیق در مورد نخود 13 ص ,نخود 13 ص,دانلود تحقیق در مورد نخود 13 ص ,نخود,13,ص

عمومی و آزاد

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید