تحقیق در مورد سيستم اعلام حريق و اطفاء حريق 12 ص

تحقیق در مورد سيستم اعلام حريق و اطفاء حريق 12 ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد صفحه : 12 صفحه


 قسمتی از متن .doc : 

 

سيستم اعلام حريق و اطفاء حريق

انواع سيستم‌هاي اعلام و اطفاء حريق

الف) سيستم اعلام و اطفا دستي: در اين سيستم از شاسي‌هاي اعلام حريق در ورودي و خروجي ساختمان استفاده مي‌شود كه با شكستن شيشه روي شاسي و فشار دادن دكمه، آژير به صدا در مي‌آيد. در اين سيستم همچنين بايد كپسولهاي آتش‌نشاني مناسب در محل موجود باشد.

ب) سيستم اعلام حريق اتوماتيك: براي بالا بردن سرعت عمل بجز كليدهاي دستي از حسگرهاي اتوماتيك (دتكتورها) نيز استفاده مي‌شود. اين سيستم در مكانهايي كه افراد در كليه ساعات شبانه‌روز در آن حضور دارند به كار مي‌رود.

ج) سيستم اعلام و اطفاء حريق اتوماتيك: در اين سيستم علاوه بر اعلام حريق از سيستم اطفاي اتوماتيك نيز استفاده مي‌شود. اين سيستم در مكانهايي كه رشد آتش سريع است يا امكان انفجار وجود دارد استفاده مي‌شود. انواع سيستم‌هاي اطفا حريق عبارتند از:

1ـ سيستم اطفاي آبپاش

2ـ سيستم اطفاي باگاز

3ـ سيستم اطفاي با كف خشك

4ـ سيستم اطفاي با گاز هالوژن.

همچنين بايد توجه داشت در سيستم‌هايي نظير اعلام و اطفاي حريق، ساعت مركزي، وسايل ارتباطي، سيستم‌هاي حفاظتي و روشنايي اضطراري از يكسو سازها يا باطري‌ها به عنوان منبع توليد نيرو استفاده مي‌شود.

انواع دتكتورها

در طراحي سيستم‌هاي اعلام حريق از انواع دتكتورها استفاده مي‌شود. در اين قسمت به معرفي چند نوع از اين دتكتورها مي‌پردازيم.

1ـ دتكتور دودي يونيزاسيون: (ISD)

اين نوع دتكتورها حساس به دودهاي مرئي و نامرئي ناشي از آتش‌سوزي هستند و وقتي واكنش نشان مي‌دهند كه دود وارده به سنسور آن باعث تغيير جريان يونيزاسيون در داخل دتكتور شود. اين دتكتورها به دودهاي حاصل از سوختن سريع شعلة آتش حساسيّت بيشتري دارند و براي مكانهايي كه حريق باعث دود رقيق مي‌شود. به كار مي‌رود. اين دتكتور از مواد راديواكتيو كه محيط اطراف خود را يونيزه مي‌كنند ساخته شده است و هرگونه تغيير در يونيزه شدن هواي اطراف باعث فعال شدن سيستم مي‌شود.

2ـ دتكتورهاي دودي فتوالكتريك يا نوري: (OSD)

اين دتكتورها حساس به نورهاي مرئي هستند و داراي پيل فتو الكتريك هستند كه در صورت جذب و يا پخش نور توسط ذرات دود واكنش نشان مي‌دهند. در يك طرف سنسور اين دتكتورها يك LED مادون قرمز قرار دارد و در طرف ديگر يك فتوسل قرار مي‌گيرد در اثر دود، نور LED شكسته شده و به فتوسل برخورد مي‌كند و سيستم اعلام حريق مي‌كند. اين دتكتور براي مكان‌هايي كه حريق باعث دود غليظ مي‌گردد به كار مي‌رود.

3ـ دتكتور دودي خطي

اين دتكتور براساس فرستادن و دريافت نور كار مي‌كند. يعني در يك بخش از محل، فرستندة نور دائماً در حال تابش نور است و در طرف ديگر يك گيرنده نور قرار دارد تا موقعي كه گيرنده سيگنال دريافت كند سيستم خاموش است و به محض اينكه دود باعث كاهش تابش شود سيستم، اعلام حريق مي‌كند، اين دتكتورها از دتكتورهاي بسيار مطلوبند.

4ـ دتكتورهاي حرارتي

اين نوع دتكتورها كلاً حساس به حرارت محيط هستند و در مقابل تغيير درجة حرارت محيط تحت پوشش واكنش نشان مي‌دهند كه خود به سه دسته تقسيم‌بندي مي‌شوند:

الف) دتكتور حرارتي دماسنجي: (RRD)

اين نوع دتكتور در مقابل بالا رفتن، ازدياد سريع دما واكنش نشان مي‌دهد و با توجه به حداكثر دماي تنظيم شده، حتي در صورت بالارفتن آهستة دما اين دتكتور واكنش نشان مي‌دهد.

ب) دتكتور حرارتي با دماي ثابت: (FHD)

اين نوع دتكتور فقط در دماي ثابتي كه از قبل تعيين شده و براساس آن تنظيم شده و معمولاً 60 تا 90 درجة سانتي‌گراد است واكنش نشان مي‌دهد.

ج) دتكتور حرارتي مركب:

اين دتكتور حرارتي تركيبي از دو نوع فوق است.

5ـ دتكتورهاي شعله

اين نوع دتكتورها طوري طراحي شده‌اند كه فقط وقتي كه شعله آتش به طور مستقيم با سنسور آنها در تماس باشد واكنش نشان مي‌دهند. براي اين منظور بايد از مقاومت در برابر حرارت بالايي برخوردار باشند.

اين نوع دتكتورها در جايي به كار مي‌روند كه دو نوع دتكتور قبلي (دودي ـ حرارتي) قابل استفاده نباشند مثل مكانهاي دودي و حرارتي مثلاً ديزل خانه. اين نوع دتكتور از انواع ديگر گرانتر است.

6ـ دتكتورهاي گازي

اين نوع دتكتورها يك عضو حساس به گازهاي حاصل از حريق دارند كه معمولاً يك عنصر نيمه هادي است و داراي انواع زير مي‌باشند:

الف) دتكتورهاي گاز مايع كه در جوار سيستم گاز نصب مي‌شوند.

ب) دتكتورهاي گاز شهري كه محل نصب آن در سقف مي‌باشد.

يك دتكتور در محل خاصي ممكن است باعث به صدا درآمدن بي‌مورد آژير و هشدارهاي ناخواسته شود لذا، استفاده از دتكتورهاي دودي در جايي كه احتمال وجود دود و بخار در شرايط معمولي محيط است عاقلانه نيست: مثلاً: آشپزخانه ـ اطاق ديگ بخار ـ پاركينگ ماشين و محل بارگيري كاميون و …

عليرغم اختلاف زيادي كه در نوع كاربرد دتكتورهاي دودي فتوالكتريك و يونيزاسيون است، ولي هر دو نوع با در نظر گرفتن شرايط، به طور مساوي جهت آشكارسازي معمولي كاربرد دارند. دتكتورهاي يونيزاسيون داراي دقت لازم در مورد جهت جريان هوا و مواد گازي نيستند و باعث هشدارهاي كاذب مي‌شوند.

دتكتورهاي فتوالكتريك يا نوري بيشتر براي خوابگاهها و همچنين براي آشكار سازي آتش حاصل از مواد P.V.C كاربرد دارند.

در موقع انتخاب دتكتور براي حفاظت از املاك، ارزش ملك و نيز تأثير اختلال در فعاليت تجاري در هنگام وقوع آتش‌سوزي بايد مورد بررسي قرار گيرد.

در صورت پايين بودن موارد ذكر شده مي‌توان از دتكتورهاي حرارتي استفاده كرد ولي از آنجا كه دتكتورهاي حرارتي از حساسيت بسيار كمتري نسبت به دتكتورهاي دودي برخوردار هستند، لذا در صورت با اهميت و با ارزش بودن ملك از دتكتورهاي دودي استفاده مي‌شود.

البته لازم به ذكر است كه اين مسئله بستگي به نوع محل مورد نظر دارد.


دریافت فایل


تحقیق در مورد سيستم اعلام حريق و اطفاء حريق 12 ص

تحقیق در مورد سیستم اعلام حریق و اطفا حریق 12 ص ,سیستم اعلام حریق و اطفا حریق 12 ص,دانلود تحقیق در مورد سیستم اعلام حریق و اطفا حریق 12 ص ,سیستم,اع

عمومی و آزاد

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید