تحقیق در مورد خصوصيات اخلاقي ۱۵ ص

تحقیق در مورد خصوصيات اخلاقي ۱۵ ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد صفحه : 15 صفحه


 قسمتی از متن .doc : 

 

خصوصيات اخلاقي

انسان يك موجود اخلاقي است و اخلاق به صفات و افعال زشت و زيبا اطلاق مي شود و گاهي صرفاً در مورد اخلاق و صفات نيك بكار مي رود. انسانها داراي يك جوهر قدسي هستند كه از آن اموري مطلوب و خواستني به نام ارزش تراوش مي شود او را به عنوان يك موجود اخلاقي نمودار مي سازد كه ساير جانداران از آن بي بهره اند.

توانايي

يكي از ابعاد وجود آدمي قدرت يا توانايي است قدرت به معناي عام يعني هر گونه نيرويي كه مي تواند مبدا و منشا كامل هر اثري شود و به معناي خاص قدرت عبارت از توانايي بر انجام كاري با آگاهي و آزادي مي باشد. همچنين قدرت يا توانايي شامل قدرت فيزيكي يا مادي است كه در همه موجودات انسان و غيره انسان وجود دارد. قدرت غيرمادي نظير قوا و كيفيات گوناگون نفساني مانند علم تمايل و غيره خاص انسان است.

تغيير پذيري شخصيت انسان

يكي ديگر از ويژگيهاي انسان قابليت شكل گيري گوناگون شخصيت است انسان به گونه اي آفريده شده است كه مي تواند با آگاهي و آزادي در محدوده اي نسبتاً گسترده راه خويش را برگزيند و در همان راه منتخب خود شخصيت و هويت فكري اخلاقي و فرهنگي خويش را شكل دهد.

تواناييهاي بالقوه و بالفعل

لغت sterngth به معناي توانائي، استبداد، قدرت، نيرو، قوه و دوام به كار برده مي شود و لغت potentiality به معناي عامل بالقوه ذخيره پنهان داراي استعداد نهاني مي باشد. قرآن انسان را موجودي مي داند كه هنگام زاده شدن داراي فطرتي است بالقوه او بالقوه داراي همه كمالات است كه مي تواند اگر خودش بخواهد بخواهد به آنها فعليت دهد و اين بستگي به شناخت خودش دارد.

تواناييهاي گوناگون انسان

قوه و نيروه عاملي كه اثري از آن ناشي مي شود. هر موجودي از موجودات جهان منشا يك چند خاصيت و اثر هستند انسان قادر است و توانايي دارد كه در برابر ميلهاي دروني خودايستادگي كند و فرمان آنها را اجرا نكند. اين توانايي را انسان به حكم يك نيروي ديگر دارد كه از آن به اراده تعبير مي شود. و به نوبه خود تحت فران عقل است يعني عقل تشخيص مي دهد و اراده انجام مي دهد. پس از آنچه گذشت روشن مي شود كه انسان از دو جهت يك سلسله توانايي ها دارد كه ساير جانداران ندارند: يكي از جهت اينكه در انسان يك سلسله ميلها و جاذبه هاي معنوي وجود دارد كه در ساير جانداران وجود ندارد. اين جاذبه ها به انسان امكان مي دهد كه دائره فعاليت خويش را از حدود ماديات توسعه دهد و تا افق عالي معنويات بكشاند ولي ساير جاندارها از زندان ماديات نمي توانند خارج شوند و ديگر از آن جهت كه انسان به نيروي عقل و اراده مجهز است و قادر است در مقابل ميلها مقاومت و ايستادگي كند.

انسان يك موجود آزاد، توانا و انتخابگر و صاحب اختيار است تاكيد قرآن در مورد انسان بر اين است كه انسان خويشتن را آنچنانكه هست بشناسد و مقام و موقع خود را در عالم وجود درك كند و هدف از اين شناختن و درك كردن اين است كه خود به مقاوم والايي كه شايسته آن است برساند تحقيق و جستجوي دقيق و علمي در مورد تواناييها اولين بار در آمريكا در سال 1960 در دانشگاه در دانشگاه يوتا انجام شد و كار نخستين بر اساس نظريه هاي افرادي چون مازلو، مورفي، فروم بنا نهاده شده بود آنها كار تحقيق را بر روي 18 گروه آزمايش كه افرادي سالم و طبيعي و در گروههاي سني مختلف بودند انجام دادند. آنها پس از اين تحقيقات به اين نتيجه رسيدند كه انسانها داراي توانايي هاي بالقوه زيادي هستند اما اين توانايي ها را نشناخته و به مرحله عمل در نمي آورند و بيشتر به ضعف ها و مشكلات خود آگاه هستند و هيچگونه كاوشي در مورد قدرتهاي خود نمي كنند انسان خود نمي داند كه داراي چه استعدادها و توانايي است. قدرت هاي نهفته و غير قابل استفاده در انسان زياد است كه تواناييهاي بالقوه او را تشكيل مي دهد و اغلب افراد از حداقل قدرتهاي موجود خود استفاده مي كنند. اگر بدانيم كه چه كارها مي توانيم انجام دهيم نگرش و اعتمادمان به خودمان تغيير مي كند در مورد بيماران اين امر نيز صحت دارد آگاهي بيمار از تواناييهاي خويش مي تواند براي او آينده ساز باشد.

شناخت و كشف تواناييها مي تواند: برخودپندار، خودانگاره و عزت نفس اثر بگذارد باعث گردد تا بيمار از ارزشها و لياقتهاي خودآگاه شده و در نتيجه ارزش از خود بالا رود و در نتيجه تمام اين عوامل باعث مي شود كه بيمار انرژي رواني و نيروي تازه در جهت بهبودي و سلامتي خود در حال آينده بيابد. هربرت اتو گروهي از تواناييهاي انسان را به شرح زير تقسيم بندي كرده است.

1- نمايشگر ورزشها و فعاليت هاي شبيه به آن

اگر فردي علاقمند به ديدن ورزشها و يا فعاليتهايي است كه قبلاً نيز در آن شركت كرده از آنها لذت مي برده است و با ديدن اين حالت شادي و لذت به او دست مي دهد و اين يكي از قدرتهاي انسان است كه مي تواند از اين طريق انرژي و نيروي خود را در راه صحيح بكار گيرد.

2- شركت در فعاليتها و ورزشها

در اين توانايي فرد انرژي خود را در جهت سلامتي و بهبودي خود بكار مي گيرد و قادر است در فعاليتهاي ورزشي، بدن سازي، فعاليتهاي توانبخشي و فيزيكي شركت كند. با شناخت اين توانايي مي توان برنامه هاي درماني بهتري براي آينده بيمار تدارك ديد.

3- مشغوليت هاي ذوقي و كارهاي دستي

شركت موثر در كارهاي دستي و انجام بعضي از فعاليتهاي ذوقي و ابتكار در كارها و به پايان رساندن آن از تواناييهاي ديگر انسان است.

4- ارائه هنرها

علايق فعلي با گذشته بيمار در زمينه نوشتن، نقاشي، مجسمه سازي و شعر گفتن، گوش دادن به موسيقي و لذت بردن از آن از جمله قدرتهاي ديگر انسان است كه با شناخت هر يك از اين تواناييها مي توان به بيمار در جهت بالا بردن اعتماد به نفس توانبخشي و كارهاي درماني استفاده كرد.

5- حفظ وضعيت سلامت بدن

علاقه و اهميت به حفظ سلامتي، تندرستي و بهداشت بدن و توانايي در برقراري رژيم هاي خاص و حتي اهميت به شركت در برنامه هاي درماني خود جهت بهبودي از تواناييهاي ديگر انسان است.

6- تعليم و تربيت و آموزش و پرورش

توانايي ياددهي و يادگيري در حرفه و يا كار خاص، لذت بردن از كار و يادگيري، توانايي خودآموزي، علاقه


دریافت فایل


تحقیق در مورد خصوصيات اخلاقي ۱۵ ص

تحقیق در مورد خصوصیات اخلاقی 13 ص ,خصوصیات اخلاقی 13 ص,دانلود تحقیق در مورد خصوصیات اخلاقی 13 ص ,خصوصیات,اخلاقی,13,ص

عمومی و آزاد

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید