تحقیق در مورد راز نماز ۱۳ص

تحقیق در مورد راز نماز ۱۳ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد صفحه : 13 صفحه


 قسمتی از متن .doc : 

 

مقدمه

راز نماز

سيماي نماز

عبادت عنوان عامي است كه نمونه ها و مصداق هاي فراواني را در بر مي گيرد وتنها در «نماز» خلاصه نمي شود حج،روزه ، امر به معروف و نهي از منكر ،جهاد ، طلب روزي حلال ، خدمت به هم نوعان، درس خواندن و درس گفتن ؛ عزاداري براي شهيدان كربلا ، نيكي به پدر ومادر ، تيم نوازي ، پرداخت خمس و زكات و .. همه وهمه عبادت است ( البته به شرط خداي بودن نيت )

ولي در ميان اعمال عبادي «نماز برجستگي و درخشندگي خاص دارد و جلوه ي درخشان عبادت و پرستش خدا به حساب مي آيد. اوصاف نماز ، فلسفه وحكمتش ، فايده وآثارش ، شرايط وآدابش ،مكان وزمانش در آيات وروايات بسياري آمده كه پرداختن به آنها طولاني خواهد شد. اما سعي مي كنيم براساس قران و حديث ، قطره اي از درياي معارف اسلامي درباره ي نماز را باز گوييم.

نماز بزرگترين عبادت ومهمترين سفارش همه ي انبياست

لقمان پسرش رزا به نماز توصيه مي كند.حضرت عيسي درگهواره مي گويد : خدايم مرا به نماز و زكات توصيه كرده است.

رسول خدا صلي الله عليه و اله نماز را نور چشم خود مي داند .«قُرّةََُ عَيني في الصَّلاةََِ »

نماز ، فرضيه اي است كه خدا به ياد انسان مي آورد. و پيمان خدا با مردم است.

نماز، سيماي مكتب است .« الصِّلاةٌَ وَجهُ دينكٌُمْ »

نماز دواي تكبر است « و الصَّلاةٌ تَنزيهاً عَنِِ الكبِرِ »

نماز ، وسيله ي تشكر و سپاس از نعمت هاي الهي است ، عمود و پايه دين ، كليد بهشت، وسيله ي آزمايش و شناخت مردم و محو كننده ي گناهان ، پاك كننده ي دل و جان آدمي است.

روزي پنج نوبت ، با حفظ شرايط كامل نماز ، در پيشگاه خدا ايستادن ونعمتهاي او را يادكردن و از او حاجت ونياز خواستن ،همچون شست وشوي درنهر آب است كه آلودگي هاي مي زاديد . نماز اولين سئوال در قيامت است كه اگر پذيرفته نشود. كارهاي ديگر هم قبول نيست .

نماز اولين سئوال در قيامت است كه اگر پذيرفته نشود، كارهاي ديگر هم قبول نيست . نماز ، تنها عبادتي است كه در هيچ حال از انسان ساقط نمي شودحتي در ميدان جنگ و شرايط اضطراري ، بيماري و...

نماز اعلام بندگي در برابر خدا وزير بار در مقابل طاغوت ها و ستمگران است.

نماز زنده نگه داشتن ايين توحيدي حضرت ابراهيم،وسنت رسول الله ومكتب حسين بن علي عليها السلام است.

نماز براي عاشقات خدا ، شنيدن ولي براي منافقان ، تلخ و سنگين است : «وَ اِنَّتها لكَبيرةُ اِلاَّ عَليَ الخَشِعيِِنَ »

نماز، كوبنده ي شيطان و مايوس كننده ي اوست وحضور در برابر آفريدگاراست .

نماز هماهنگي با همه ذرّات عالم است جهان ،محراب و سعي است كه همه ي كائنات ، در آن به تسبيح و سجود در برابر خدا مشغول اند. به نماز ايستادن ، همراهمي با همه ي افريده ها وفرشتگان در پرستش و ذكر پرورگار است.

در اهميت نماز ، همين بس كه علي عليه السلام در ميدان نبرد صفين، وامام حسين عليه اسلام در ظهر عاشورا دست از جنگ كشيدند و به عشق الهي ، به نماز ايستادند . شخصي به حضرت عليه السلام ايراد گرفت: امام فرمود : مابراي همين جنگيم تا مردم ،اهل نماز باشند. به سيد الشهدا در زيارتنامه اش خطاب مي كنيم: گواهي مي دهيم كه تو نماز را بر پا داشتي . « اَشهَدُ اَنّك قَد اَقَمتُ الصَّلوةََ َ ...» در مشكلات و اضطراب ها ، ياد خداي بزرگ و استمداد از او ، آرام بخش دل ها وراه گشاي انسان در سختي ها است و تكيه گاهي است كه مؤمنان به خدا دارند از اين رو قرآن دستور مي دهد كه به وسيله اي « صبر » و «نماز» از خداوند يار ي بطلبيد. « وَ استَعينُؤا بِاالصَّبرِ والصَّلوةِ »

امام صادق عليه السلام در واپيسين دم زندگي خويش ، همه بستگان را جمع كرد و در وصيت خويش به آنان، اهميت نماز را ياد اور شد و فرمود:

هركه نماز را سبك بشماردو از شفاعت ما محروم است.

مرز ميان اسلام و كفر ترك عمدي نماز است. چگونه مسلماني است آن كه رابطه خودبا خدا را بريده و از نماز روي برتافته است.

رسول خدا فرمود : «مَن تَرَكَ الصَّلوةَ مُتَعمَداَ فَقَد كَفَرَ» هركه عمداً نماز را ترك كند ، كفر وزيده است . ودر كلام علوي ميخوانيم كه فرمود:

« مَن ضَيَّعَ الصَّلوةَ فَهُوَ لِضَرِها اَضيَعُ »كساني كه نماز را سبك شمارند و آن را تباه وضايع سازند، غير نماز را بيشتر ضايع خواهند ساخت.

نماز ، موقعيتي است كه بايد در ان به خدا توجه داشت نه ديگري ،هرچه را از نظر دور داشت مگر خدا را بايد رازنده وحاضر و ناظر بدانيم واحساس حضور در برابر آن خالق را در خويش ، زنده نگاهداريم .

پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله فرموده است:

همين كه انسان در نماز به غير خدا توجه مي كند. خداوند به او خطاب مي كند : به چه كسي توجه ميكني ؟ آيا پرورگاري جز من سراغ داري ؟

آيا جز من مراقب وناظري دركار است؟

آيا به بخشنده اي جز من دل بسته اي ...؟

اگر توجه به من داشته باشي ،ومن وفرشتگانم به تو توجه خواهيم كردو...

فصل اول :

چرا نماز ميخوانيم؟

آداب نمازي كه مورد قبول خدا باشد چيست؟

مقدمات نماز چيست؟

چرا نماز مي خوانيم ؟

نماز ، سپاس نعمت

انسان ؟، اسير محبت ديگران است و نعمت و نيكي ، انسان را به مقام سپاس وتشكر مي كشيند. اگر كسي به ما نعمتي بخشيد و احساني در حق ماكرد ، باز ؟؟ وعمل ، سپاسگزار ازاو مي شويم .

ما بنده خداييم و غرق در نعمت هاي او ، پس در هر نفسي ،نه يك نعمت بلكه صدها نعمت موجود است. و براين نعمت ها يك شكوه هزاران شكر لازم است . كافي است كه

اندكي چشم بصريت بگشائيم و ببينيم لطف و فضل خدا را درباره خودمان ، آنگاه خواهي نخواهي سپاس او خواهيم گفت:

نماز ،نوعي سپاس از نعمت هاي فراوان و برشمار اوست.

خداوند، به ما هستي بخشيد .آنچه براي زندگي مادي و معنوي لازم داشتيم ، عطا كرد وهوش و عقل و استعدامان داد .قطرات باران ، برگ درختان ،ماهيان دريا ، پرندگان آسمان ،نور خورشيد و هدايت عقل و ولايت پاكان وراهنمايي وجدان را جهت سعادت ما رازاني داشت.


دریافت فایل


تحقیق در مورد راز نماز ۱۳ص

تحقیق در مورد راز نماز 14ص ,راز نماز 14ص,دانلود تحقیق در مورد راز نماز 14ص ,راز,نماز,14ص

عمومی و آزاد

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید