تحقیق درباره امـواج (منشأ و چگونگی تشکيل امـواج)

تحقیق درباره امـواج (منشأ و چگونگی تشکيل امـواج)

↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓

فرمت فایل: word 

 (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحات:11

 

 

قسمتی از متن فایل دانلودی:

  منشأ و چگونگی تشکيل امـواج

بنا به تعريف موج هرگاه در يک محيط آشفتگی وبی نظمی ايجاد کنيم موج ايجاد می شود.مثلاً با يک عمل ساده وانداختن يک سنگ داخل آب باعث ايجاد موج در آن محيط مايع شده ايم که به صورت دايره های متحدالمرکز از نقطة افتادن سنگ به طرف اطراف پراکنده شده و منتشر ميشوند يا با ايجاد صوت و سروصدا موج صوتی توليد کرده ايم. علت پيدايش و انتشار امواج تغيير نيرو و يا فشاری است که بر اثر انرژی چشمة موج (مرکز شروع فعاليت امواج) در ذرات محيط بوجود می آيد.

عملکرد امـوج

به طور گسترده ما می توانيم محيط قابل ارتعاش را مجموعه ای از ذرات فرض کنيم که توسط فنرهايي بهم وصل هستند.

 

 

هرگاه ذرة شمارة1 را با صرف انرژی به جلو بکشيم وآن را از وضع تعادل دور کنيم بر ذرة شمارة2 نيرويي وارد مي کند که اين نيرو ضمن آنکه اين ذره را از وضعيت تعادل دور می کند واکنشی بر ذرة اولی وارد می آورد و قصد دارد آن را به حالت اوليه باز گرداند و اين چنين می شود که ذرة1 می استد و ذرة 2  کار ذرة 1  را انجام می دهد ودومی می ايستد و 3 نوسان می کند و اين گونه سبب تغيير شکل در ابتدای ذره به انتهای جسم منتقل می شود.

انواع موجـها

موجها از لحاظ فيزيکی به دو دسته عمده تقسيم می شوند:

1)امواج ميکانيکی

2)امواج الکترومغناطيسی

امواج ميکانيکی: امواجی هستند که فقط در محيطهای مادی انتشار می يابند واين محيط مادی می تواند يک بعدی,دو بعدی يا چند بعدی باشد.موجهای ميکانيکی در محيطهای کشسان توليد و منتشر می شوند.محيط کشسان محيطي است که اگر تغيير شکلی در آن روی دهد آنرا به حالت اوليه خود باز می گرداند. 

مثل فشردگی فنر,صوت,زلزله و امواج ايجاد شده در سطح آب نمونه هايي از اين امواج هستند.

امواج ميکانيکی از لحاظ طريقة انتشار به دو گروه تقسيم می شوند:

1)امواج عرضی:جابجايي اجزای محيط عمود بر راستای انتشار است اين امواج را می توان با قله ها و دره هايي که در هنگام انتشار ايجاد می کند تشخيص داد.

در موج عرضی فنر,آشفتگی در هر جا بوجود می آيد کنش و واکنش هايي در اجزای مجاور ايجاد مي شود که سبب انتقال آشفتگی به ذرات مجاور می شود.

2)امواج طولی:جابجايي محيط در راستای انتشار موج است مثل موج ايجاد شده در فنر که به صورت انقباض يا انبساط آن صورت می گيرد يا بر اثر فشار پيستون بر هوا, حرکت اتومبيل در جاده و برخورد با مولکولهای.

 

مشخصات ظاهری امواج

حرکت عمودی موجها از اين نکته ناشی می شود که می تواند پس از گذراندن مسيری باطول ثابت به پيمان نقطه اوليه خود باز گردد (از لحاظ فيزيکی و جابجايي) و دوباره نوسان کند مثل آونگ ساده و حرکت رفت وبرگشتی داشته باشد.

و...


دریافت فایل


تحقیق درباره امـواج (منشأ و چگونگی تشکيل امـواج)

تحقیق درباره امـواج,تحقیق,درباره,امـواج,منشأ و چگونگی تشکيل امـواج,منشأ,و,چگونگی,تشکيل,امـواج

فنی و مهندسی

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید