دینا فایل / تحقیق درباره بوم شناسي
تحقیق درباره بوم شناسي
↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓
فرمت فایل: word
(قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات:14
قسمتی از متن فایل دانلودی:
بوم شناسی
در فرايند فتوسنتز با كمك انرژي نوراني، دي اكسيدكربن وآب كه موادي غيرآلي هستند، به مواد آلي تبديل ميشوند.مواد آلي بين گياهان و جانوران ونيز بين جانوران مختلف منتقل ميشود وسرانجام به شكل گرما وكارهاي زيستي موجودات زنده به مصرف ميرسد. بنابراين هر موجود زندهاي بايد پيوسته با موجودات زندة ديگر و نيز با موجودات غيرزندة اطراف خود،در ارتباط باشد.تحقيق در بارة روابط بين موجودات زنده با يكديگر و با محيط زندگي آنها، موضوع علم بوم شناسي (اكولوژي) است.
اكوسيستم: در يك محيط آبي علاوه بر موجودات زنده، موجودات غير زنده هم يافت ميشود: آب، گلهاي بستر، سنگ، گازها، و حتي نمكهاي حل شده درآب، همگي بر زندگي موجوداتزندة اين محيط اثر دارند. به مجموعة موجودات زنده وغير زنده كه با هم در ارتباطاند، اكوسيستم ميگويند.
انرژي در اكوسيستم
انرژي آفتاب نخست به گياهان ميرسد وسپس مقداري از آن به صورت مواد غذايي به بدن جانوران مصرف كننده وارد ميشود. بنابراين درون هر اكوسيستم،رابطهاي غذايي بين موجودات زنده برقرار ميشود.به رابطة غذايي كه بين موجودات زندة مختلف وجود دارد زنجيرة غذايي ميگويند.
شبكة غذايي: اگر چند زنجيرة غذايي را بررسي كنيم، متوجه ميشويم كه يك يا چند موجود زنده در آنها مشترك است. يعني بين زنجيرههاي غذايي رابطهاي وجود دارد، مثلاً خرگوش وملخ ممكن است هر دو از يك نوع گياه تغذيه كنند، يا آنكه شاهين نيز مانند روباه، خرگوش را صيد كند و پرندگان كوچك از سوسك وپروانه تغذيه كند و خود نيز نصيب جانوران ديگر مثل شاهين يا روباه شوند.پس، مطالعة زنجيرههاي غذايي نشان ميدهد كه نه تنها موجودات زندة آنها با يكديگر رابطهاي دارند، بلكه بين حلقههاي يك زنجيره با زنجيرة ديگر نيز ارتباط غذايي موجود است.
هرم انرژي: مقدار كمي از انرژي نوراني خورشيد درمواد آلي كه توسط گياه سبز (توليد كننده)ساخته ميشود، به دام ميافتد. همة اين مواد آلي به اولين مصرفكنندهها نميرسد.زيرابخشي ازاين مواد آلي در ضمن فعاليتهاي زيستي گياه سبز مصرف ميشود و انرژي آن از دسترس اولين مصرفكنندهها خارج ميشود. بخشهاي مردة گياه نيز بوسيلة موجودات تجزيهكننده مصرف ميشود.
اولين مصرفكنندهها نيز همة انرژي موجود در موادي را كه به دست ميآورند، دربافتهاي خود ذخيره نميكنند،زيرا بخشي از آنها از طريق فعاليتهاي مختلف بدن (مانند تنفس وگرما) وقسمتي نيز از طريق ادرار و مدفوع تلف ميشود. . اين موضوع در مورد دومين و سومين مصرفكننده نيز صادق است. كاهش تدريجي مقدار انرژي از توليدكنندهها به مصرفكنندهها در يك زنجيرة غذايي را به صورت هرمي نشان ميدهند كه هرم انرژي نام دارد.بررسيها نشان داده كه در كرة زمين، سالانه فقط 2/0 درصد از انرژي نور خورشيد براي مادهسازي در گياهان سبز بهكار ميرود و بقية آن به صورتهاي مختلف هدر ميرود.
زيستشناساني كه به كشاورزي علاقهمند هستند، در فكر يافتن گياهاني هستند كه بيشتر از گياهان ديگر انرژي نور خورشيد را براي مادهسازي بهكار ميبرند و در نتيجه، مقدار مادةآلي كه به وسيلة آنها توليد ميشود، بيشتر است. اين نوع بررسيها از نظر تأمين غذاي كافي براي جمعيت روزافزون مصرفكنندهها، به ويژه آدمي، اهميت فراوان دارد.
هرم ماده و هرم تعداد: هرم انرژي، هرم انرژي نيز بهشمار ميرود، زيرا موجودات زنده براي بهدست آوردن انرژي، ماده (غذا ) مصرف ميكنند، اما اگر هرم انرژي را از نظر تعداد موجودات زنده مورد بررسي قرار دهيم، چگونگي انتقال انرژي از طريق مواد آلي، بهخوبي معلوم ميشود. مثلاً براي تأمين غذاي يك مصرفكننده كه در قلة هرم قرار دارد وجود تعداد زيادي توليدكننده لازم است.
و...
تحقیق درباره بوم شناسي,بوم شناسي,بوم,شناسي,زیست