تحقیق درباره بيماري پلي كيستيك كليه

تحقیق درباره بيماري پلي كيستيك كليه

↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓

فرمت فایل: word 

 (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحات:10

 

 

قسمتی از متن فایل دانلودی:

مقدمه

از همان زمانی که بشر روی زمین زندگی می‌کرد،‌ بیماری هم وجود داشت و او با آن دست و پنجه نرم می‌کرد. گاهی بر آن غلبه می‌کرد و زمانی مغلوب آن می‌شد و از پای در می‌آمد. اما همیشه در این فکر بود که چگونه با بیماریها و مشکلات ناشی از آن مقابله کند و طول عمر خود را افزایش دهد. در 600 تا 700 سال پیش، بیشتر مردم در جوانی فوت می‌کردند و از بین می‌رفتند. در آن زمان، بیشترین علت مرگ و میر را بیماریها تشکیل می‌داد و گاهی هم پرت شدن از ارتفاعات، مار گزیدگی یا غرق شدن در رودخانه باعث مرگ انسانها می‌شد. تاریخ نویسان عقیده دارند که ویروس آبله از دوران کشاورزی بین انسانها وجود داشته است. با این حساب بیماری آبله از ده هزار سال پیش از میلاد مسیح وجود داشته است.

انسان همیشه در فکر مهارکردن و مقابله با بیماری بود و در هر زمان، با توجه به علم و دانش خود راههایی برای مبارزه با بیماری انتخاب می‌کرد. ابتدا انسان برگ و ریشه‌ گیاهان را به صورت جوشانده یا دم کرده یا خشک شده مصرف می‌کرد و یا روی زخمها قرار می‌داد و گاهی با افزودن روغنهای طبیعی مثل پیه،‌ دنبه یا کره به آنها، مرهمی درست می‌کرد و روی زخمها یا محل آسیب دیده می‌گذاشت. هنوز هم در بعضی جاها این درمانها مورد استفاده قرار می‌گیرد و مواردی از آنها از نظر علمی تأئید شده است. در سیصد سال پیش از میلاد مسیح، دانشمندان فهمیده بودند افرادی که از بیماری آبله شفا می‌یابند، برای بار دیگر به آن مبتلا نمی‌شوند. در نتیجه تلاش می‌کردند که بیماری را به طور سبک در افراد ایجاد کنند تا هم خیلی زود بهبود یابند و هم از هجوم دوباره‌ آن در امان باشند.

 

شجره نامه ( pedigree )

خلاصه :

فرم اتوزومال مغلوب بيماري پلي كيستيك كليه مشخص مي شود با كيست هاي كليوي مشتق شده از مجاري جمع كننده ادرار ، فيبروز كونژنيتال كبدي ( ديس ژنزي صفراوي ) و توارث اتوزومال مغلوب.

اين بيماري در اثر جهش در جايگاه ژني موجود در بازوي كوتاه كروموزوم 6 ( 6P21) ايجاد شده ، عليرغم نقش يك ژن منفرد در بروز بيماري ، تظاهر فنوتيپيك بيماري بسيار متغير و حتي در افراد يك خانواده مي تواند متفاوت باشد. 10% موارد بيماري در اثر جهش هاي خودبخود ژني است .

بيماري معمولا در دوران شيرخوارگي تظاهر نموده و با مرگ و مير بالا در سال اول زندگي همراه است .

درگيري كليه به صورت درجات متغيري از اكتازي غير انسدادي مجاري جمع كننده ادرار به صورت دو طرفه و قرينه كه ميتواند 90-10% از توبول ها را گرفتار كرده باشد همراه با فيبروز در نسج بينابيني كليه در تمام بيماران وجود داشته كه متناسب با شدت ابتلاء كليه ، مي تواند منجر به درجات متغيري از نارسائي كليه ، نفرومگالي ، اختلال در تغليظ ادرار و هيپرتانسيون سيستميك شود.

درگيري كبدبه صورت فيبروز كونژنيتال كبد (فيبروز پري پورتال همراه با ناهنجاري و اتساع در مجاري صفراوي داخل كبدي ) تقريبا همواره وجود داشته كه مي تواند منجر به هيپرتانسيون پورتال و نهايتا خونريزي از واريس مري و شواهد هيپراسپلنيسم شود .

همواره يك ارتباط معكوس بين شدت ابتلا كبدي و كليوي وجود دارد . بنحوي كه بيماران با ابتلاء شديد كليوي معمولا درگيري خفيف كبدي داشته و بالعكس .

ميزان وقوع بيماري در ايالات متحده 1 در 6000 تا 1 در 55000 تولد زنده و در كشور فنلاند 1 در 1000 تولد زنده است .

احتمال بقا تا 15 سالگي در بيماراني كه دوره نوزادي را پشت سر گذرانده اند 80-50% است كه از اين ميان 67-56% در سير بيماري نياز به روش هاي درماني جايگزيني كليه ( دياليز و پيوند ) پيدا مي كنند.

معرفي بيمار : بيمار مورد نظر از آن جهت قابل گزارش است كه بطور همزمان درگيري شديد كليوي به صورت نارسائي پيشرفته كليهESRD*)) و درگيري شديد كبدي ( به صورت هيپرتانسيون پورتال و خونريزي از واريس مري و هيپراسپلنيسم ) را دارد كه در مطالعات قبلي ندرتا گزارش شده است .

و....


دریافت فایل


تحقیق درباره بيماري پلي كيستيك كليه

بيماري پلي کيستيک کليه,فرم اتوزومال مغلوب,درگيري کليه,درگيري کبد,تحقیق درباره بيماري پلي کيستيک کليه

علوم پزشکی

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید