تحقیق درباره پایش و اقسام آن

تحقیق درباره پایش و اقسام آن

↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓

فرمت فایل: word 

 (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحات:18

 

 

قسمتی از متن فایل دانلودی:

پایش (Moritoring)

جمع آوری اطلاعات بوسیله فعالیتهایی از قبیل ثبت مشاهدات، انجام اندازه گیری‌ها و آنالیز آزمایشگاهی نمونه‌های جمع آوری شده در یک مکان خاص یا محل مورد علاقه پایش نام دارد. پایش معمولا مستلزم دیدار محل موردنظر برای جمع آوری اطلاعات مطالق با یک برنامه زمانی خاص یا در طول زمان از پیش تعیین شده است.

اغلب دستگاههای پیچیده برای اندازه گیری‌های میدانی در محل موردنظر استفاده می‌شوند و نمونه‌های هوا، آب، گیاهان یا جانوران جمع آوری می‌شوند و بعدا در آزمایشگاه آنالیز می‌شوند.

انواع پایش

  1. Emission Monitoring پایش انتشار

عبارتست از پایش انتشارات صنعتی در منبع. یعنی پایش آلاینده‌های رها شده از واحد صنعتی به محیط زیست.

  1. process Monitoring پایش فرایند

عبارتست از پایش پارامترهای فیزیکی و شیمیایی فرایند تا با استفاده از کنترل فرایند و فنون بهینه سازی تایید شود که عملکرد واحد صنعتی در داخل دامنه‌ای است که برای عملکرد صحیح آن مناسب در نظر گرفته می‌شود.

Is monitoring of physical & chemical parameters of the process in order to contirm, using process control & optimization techniqnes, that the plant performance is within the range considered appropriate for its correct operation.

  1. Impact Monitoring پایش اثر

عبارتست‌از پایش مقادیر آلاینده‌ها (ترازهای آلاینده‌ها) داخل محیط‌های واحد صنعتی و ناحیه تاثیر آن و اثرات آن بر روی اکوسیستم‌ها.

is monitoring of pollutants’ levels within the enviyons of the plant and its area of influence, and the effects on ecosysems.

طرح فرایند نمونه برداری (Sampling Process Design)

انتخاب یک مکان پایش خاص شامل 4 فعالیت است:

  1. توسعه و درک هدف پایش و اهداف متناسب کیفی داده‌ها.
  2. شناسایی مناسبترین مقیاس فضایی برای هدف پایش مکان.
  3. شناسایی مکانهای عمومی که محل پایش باید در آن واقع شود.
  4. شناسایی مکانهای پایش خاص.

اقسام پایش

  1. Compliance Monitoring (پایش تطبیقی)

اطلاعات مورد نیاز را برای انتخاب تعداد نمونه بردارها و مکانهای نمونه بردار شامل Isopleth maps، نقشه‌های تراکم جمعیت و Source location است.

دستورالعمل‌های پیشنهادی در زیر وجود دارند:

  1. ناحیه اولویت دار منطقه‌ای است که بالاترین غلظت آلودگی داخل منطقه وجود دارد. یک ایستگاه یا بیشتر از آن در این ناحیه باید قرار گیرد.
  2. dose attention (توجه دقیق) باید در نواحی دارای جمعیت متراکم داخل منطقه به ویژه هنگامی که آنها در مجاورت آلودگی سنگین هستند اعمال شودو
  3. کیفیت هوایی که وارد منطقه‌ای که قرار است بوسیله ایستگاههایی که در محیط منطقه واقع است می‌شود، عوامل هواشناسی (مثل فرکانسهای جهات باد) اهمیت اساسی در مکان‌یابی این ایستگاه دارند.
  4. نمونه برداری باید در نواحی که دارای رشد برجسته هستند انجام شود تا اثرات توسعه آتی بر روی محیط زیست، تعیین شود.
  5. هدف اصلی از مراقبت، ارزیابی پیشرفت در نیل به کیفیت مطلوب هوا است، بدین منظور ایستگاههای نمونه برداری باید به طور استراتژیک واقع نشود تا ارزیابی تاکتیکهای کنترل انجام شده تسهیل شود.
  6. مقداری اطلاعات در‌مورد کیفیت‌ها باید برای‌بیان تمام قسمتهای مناطق در دسترس باشند. بعضی ایستگاهها قادر خواهند بود که بیش از یک کارکرد فوق الذکر را کاملا انجام دهند. مثلا، ایستگاهی که در یک ناحیه بر آلودگی متراکم واقع است می‌تواند هم مواجهه‌با آلودگی‌را بیان‌کند و‌نیز تغییرات‌در غلظت‌های آلاینده ناشی از استراتژی‌های کاهش که در ناحیه استفاده شده‌اند را مستند می‌کند.

پایش رویداد اضطراری (Emergency Episode Monitoring)

برای مقاصد جلوگیری از بروز فجایع، نیاز است که به داده‌ها به سرعت در زمان کمتر از چند ساعت بعد از تماس آلاینده با حسگر (سنسور) درست یافت.

درحالی که دسترسی سریع به داده‌ها بوسیله کاهش دستی داده‌ها در محل و گزارش گیری از طریق تلفن میسر است، تمایل به سوی استفاده از شبکه‌های خودکار پایش وجود دارد.

شدت مشکل، اندازه ناحیه پذیرنده و قابلیت دسترسی منابع همگی بر ‌scope (میدان عمل) و پیچیدگی سیستم پایش اثر می‌گذارد. ضروری است که از نمونه بردارهای پیوسته هوا استفاده شود به خاطر کوتاهی مدت زمان فجایع و اقدامات کنترلی که باید بر اساس اندازه گیری‌های آنی صورت گیرند که با معیارهای تصمیم گیری مرتبط می‌شوند.

و.....


دریافت فایل


تحقیق درباره پایش و اقسام آن

تحقیق درباره پایش و اقسام آن,پایش و اقسام آن,پایش,و,اقسام,آن

فنی و مهندسی

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید