تحقیق درباره ترویج کشاورزی

تحقیق درباره ترویج کشاورزی

↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓

فرمت فایل: word 

 (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحات:20

 

 

قسمتی از متن فایل دانلودی:

مقدمه:

امروزه با مطرح شدن مقوله پايداري در تمامي موضوعات مربوط به انسانها ، پايداري در بخش كشاورزي نيز مورد توجه بسياري از انديشمندان، سياستگزاران و كشاورزان قرار گرفته است. كشاورزي پايدار در واقع سيستمي است كه به سطح دانش بالا و مديريت تخصصي نياز دارد و رهيافتي است كه در بلند مدت به كشاورزان كمك مي كند تا توليد و سودمندي خود را حفظ و يا افزايش دهند. تا به امروز راهكارهاي مختلفي براي حصول به اهداف كشاورزي پايدار و مواجهه با چالشهاي پيش روي آن بيان شده است، اما آنچه كه امروزه بيشتر كشورها و بخصوص كشورهاي اروپايي مدنظر دارند مديريت تلفيقي مزرعه مي باشد كه نويد بخش غذاي سالمتر، با كيفيت و ارزش غذايي بالاتر و مراقبتهاي زيست محيطي بيشتر مي باشد.(Anonymous,2002) هم اكنون اين رهيافت در بسياري از كشورهاي اروپايي پذيرفته شده و به نظر بسياري از متخصصان، يك راه حل عملي براي مسائل و مشكلات كشاورزي در قرن 21 مي باشد از طرفي با توجه به مشكلات پيش روي كشاورزان ايران از جمله مصرف نادرست كودهاي شيميايي، از بين رفتن مقادير زيادي از محصولات در اثر آفات و بيماريها، كاهش منابع و نهاده هاي مورد نياز و عدم توجه به مسائل زيست محيطي و همچنين لزوم توجه اولويتهاي جهاني از جمله جهاني شدن بازار محصولات و توجه به خواسته هاي اين بازارها مبتني برارگانيك بودن محصولات و پايداري در توليد و قابل تامين بودن آنها، اهميت توجه به روشهاي پيشنهادي در اين رهيافت بيشتر نمايان مي شود. اين مقاله ضمن بيان مفهوم ، مزايا و اصول اين رهيافت به معرفي برخي شيوه هاي كاربردي آن مي پردازد.

كشاورزي پايدار

نورمن و همكاران به نقل از جامعه زراعي آمريكا در سال 1989 كشاورزي پايدار را چنين تعريف كردند: كشاورزي پايدار درتمام دوران باعث بهبود محيط زيست و استفاده بهينه از منابع موجود شده و در تامين نيازهاي غذايي انسان و ارتقاء كيفيت زندگي كشاورزان و جوامع بشري نقش مهمي دارد و باعث پويايي اقتصادي مي شود. ديبرتين و پاجوليز به نقل از شوراي علمي كانادا كشاورزي پايدار رااين چنين تعريف كرده اند: كشاورزي پايدار سيستمي است كه تامين نيازهاي جامعه را از لحاظ مواد غذايي مدنظر داشته و بر حفاظت منابع طبيعي و بهبود كيفيت محيط زيست براي نسلهاي آتي تاكيد دارد.

كشاورزي پايدار يك نظام سودمند، پايدار و متكي بر حفظ منابع طبيعي است و سودمندترين نحوه استفاده از انرژي خورشيد و تبديل آن به محصولات كشاورزي، بدون تخريب حاصلخيزي خاك و كيفيت محيط زيست را توصيه مي كند. كشاورزي پايدار ديدگاهي ماوراي اقتصاد توليد صرف را مدنظر داشته و در آن همبستگي بين اقتصاد توليد، ثبات اكولوژيكي و كيفيت محيط زيست به صورتي جامع نگريسته مي شود (محبوبي، 1373).يك برنامه كشاورزي پايدار موفق در برگيرنده هفت هدف زير مي باشد:

  1. فراهم كردن امنيت غذايي همراه با افزايش كمي و كيفي آن، ضمن در نظر گرفتن نيازهاي نسلهاي بعدي؛
  2. حفاظت از منابع آب، خاك و منابع طبيعي؛
  3. حفاظت از منابع انرژي در داخل و خارج مزرعه؛
  4. حفظ و بهبود سودآوري كشاورزان؛
  5. قابليت پذيرش از سوي جامعه؛
  6. حفظ نيروي حيات جامعه روستايي؛
  7. حفظ تنوع زيستي (Mahler et al, 1997)
  8. و...

دریافت فایل


تحقیق درباره ترویج کشاورزی

تحقیق درباره ترویج کشاورزی,ترویج کشاورزی,ترویج,کشاورزی

فنی و مهندسی

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید