پاورپوینت آماده; رشد جسمی و ویژگی های آن در دوران مختلف عمر

پاورپوینت آماده; رشد جسمی و ویژگی های آن در دوران مختلف عمر

مطالب اسلایدهای ابتدایی این پاورپوینت به شرح زیر است

 


تعداد اسلاید : 33 اسلاید

رشد جسمی و ویژگی های آن در دوران مختلف عمر مولود انسان به هنگام تولد ضعیف ترین و وابسته ترین نوزاد جهان هستی است و در این هنگام از او هیچ توقع و انتظاری در مسئولیت و خودکفایی نیست. به عبارت دیگر از آنجایی که نوزاد انسان به هنگام تولد از همه نوزادان جهان هستی ضعیف تر و ناتوان تر است. اگر هنگام تولد «ماما» نداشته باشد بقائی نمی تواند داشته باشد. او کاملاً وابسته و نیازمند است. مگر نه آنست که او در آغاز، نطفه ای بیش نبود «الم تک نطفه من منی یمنی ثم کان علفه فعلق فسوی فجعل الزوجین الذکر و الانثی الیس ذلک بقادر علی ان یحیی الموتی» (قیامت 40-37) رشد جسمانی در دوران کودکی مشخصه اولین سال زندگی کودک رشد سریع بدن و مغز است. (جانسون 1978).
از شش ماهگی به بعد رشد نوزادان خانواده ی مرفه به دلیل تغذریه بهتر و رعایت معیارهای بهداشتی سریعتر است. برای درک بعضی از تغییرات که در دو سال اول زندگی بروز می کند با مفهوم رسش آشنا می شویم. رسش عبارت است از توالی همگانی رخدادهای زیست شناختی در بدن و مغز که بروز یک کارکرد روانی را ممکن می سازد. یکی دیگر از مشخصه های سال اول زندگی ایجاد ارتباط های قوی تر بین بخش های مختلف مغز است. ظاهر شدن این پدیده ها مستلزم رسش ارتباط بین لوب های بینایی، آهیانه ای و قطعه پیشانی و مراکز حرکتی مخصوص در مغز است. در پایان سال اول قد یک بچه معمولی تقریباً 80 سانتیمتر است یعنی 50 درصد بیش از زمان تولد در 2 سالگی تقریبا 75 درصد بزرگتر است همچنین در 5 ماهگی، وزن هنگام تولد دو برابر می شود (تقریباً 6/5 کیلوگرم) در 1 سالگی سه برابر می شود (تقریباً 10 کیلوگرم) و در 2 سالگی به چهار برابر می رسد (تقریباً 13/5 کیلوگرم).
هنگام تولد، مغز از هر ساختار جسمانی دیگر به اندازه ای بزرگسالی خود نزدیک تر است و در طول نوباوگی، نوپایی با سرعت حیرت انگیزی به رشد ادامه می دهد.
1- سطح میکروسکوپی سلول های منفرد مغز (نورون ها)
2- سطح بزرگتر قشر مخ که مسئول هوش بسیار رشد یافته گونه ماست. هنگام تولد نیمکره ها تخصصی شدن را آغاز می کنند. اغلب نوزادان که به صداهای گفتار گوش می کنند. یا حالت برانگیختگی مثبت را نشان می دهند. فعالیت امواج مغزی ERP بیشتری در نیمکره چپ دارند. در مقابل، نیمکره راست به صداهای غیر گفتاری یا محرک هایی (مانند مایع ترش مزه) که واکنش منفی را برانگیخته می کنند واکنش قوی نشان می دهند (دیویدسون 1994- فاکس و دیویدسون 1986).
رشد سریع مغز به معنی آن است که ساختار خواب و بیداری بین تولد تا 2 سالگی به مقدار زیاد تغییر می کند و بی قراری و گریه نیز کاهش می یابند نوزاد چرت های شبانه روزی می زند که جمعاً بالغ بر 16 تا 18 ساعت می شوند. (دیویس، پارکر و موتنگومری، 2004). بین 6 تا 9 ساهگی خواب در طول روز معمولاً به دوبار چرت زدن کاهش می یابد. در 1/5 سالگی اغلب نوباوگان فقط یک بار چرت می زنند. (ایگلو وستین و همکاران، 2003).
در کشورهای غربی، بسیاری از والدین سعی می کنند در حدود چهار ماهگی با دادن غذاهای جامد قبل از وقت خواب، بچه های خود را در طول شب بخوابانند. روشی که ممکن است با رشد عصب شناختی نوباوگان در تضاد باشد. ترشح ملاتونین، هورمونی که موجب خواب آلودگی می شود از اواسط سال زندگی در طول شب خیلی بیشتر از روز است (ساده 1997).

دریافت فایل


پاورپوینت آماده; رشد جسمی و ویژگی های آن در دوران مختلف عمر

رشد جسمی و ویژگی های آن در دوران مختلف عمر

کتاب ، جزوه

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید