پاورپوینت درباره بهداشت درحوادث و سوانح

پاورپوینت درباره بهداشت درحوادث و سوانح

این محصول در قالب پاورپوینت (power point) و قابل ویرایش در 69 اسلاید تهیه شده است. در بخش زیر برای اطلاع بیشتر از محتویات این پاورپوینت و اطمینان از خرید، مطالب چند اسلاید آورده شده است. با مطالعه این بخش با اطمینان بیشتر خرید کنید.

لینک دانلود پایین صفحه

 

 

تغذيه و بهداشت در سوانح:

مقدمه  :

نياز انسان به آب وغذا همانند نياز او به هوا يک نياز بي وقفه و اساسي است و به همين لحاظ همواره ودر همه جا ونيز تحت هر شرايطي از جمله هنگام وقوع بلاياي طبيعي يا دست ساخته بشر نيز مساله تغذيه به عنوان يک ضرورت غير قابل چشم پوشي مطرح است از سوي ديگر و با وجود پيش بيني هاي پيشگيرانه وقوع بلايا همچون سيل  زلزله ،انفجارات ، جنگها و دشواريهاي جدي ديگر همواره محتمل است ، لذا ضرورت آگاهي وآمادگي براي رويارويي منطقي با آنها از جمله در مساله تغذيه و امداد هاي غذايي براي بلا ديدگان به خوبي احساس مي‌شود گاهي تاخير در تامين آب وغذاي سالم دست کم در حداقل ضرورت به خصوص نزد گروههاي آسيب پذيري که از اصل حادثه جان سالم به دربرده اند، ممکن است حيات وسلامت آنها به طور جدي به مخاطره افکند نکته قابل ذکر ديگر اينکه وجود دستگاههاي مسئول براي امداد و مقابله با پيامدهاي بلا زدگي اگر چه يک تکيه گاه اطمينان بخش براي جامعه است .

اما به هر حال توفيق آنها بدون جلب مشارکت عمومي و همکاري موثر همه نهادهاي اجتماعي ميسر نيست ، نمونه اي از اين مشارکت وهمکاريهاي هماهنگ و همسو را مي توان در جمع آوري ، ارسال و توزيع کمکهاي غذايي ديد. وجود آگاهي هاي لازم واعتماد به نفس در چنين شرايطي زمينه تصميم گيري هاي مناسب را با توجه به امکانات قابل دسترس  و به  شکل هماهنگ فراهم مي کند و  از پيدايش مشکلات جديدي مثل اپيدمي بيماريهاي ناشي از غذا food born  diseases  پيشگيري خواهد شد .

بين تغذيه وبهداشت مواد غذايي وسلامت انسان ارتباط مستقيمي وجود دارد به طوري که کمبود يا فقدان هر يک از مواد مغذي ويا عدم بهداشت مواد غذايي باعث بيماري و عوارض مختلفي در انسان با نام کلي ( سوء تغذيه ) مي گردد. يکي از مهمترين نياز هاي اوليه مردم بعد از وقوع بلا غذا مي باشد . تامين وتوزيع غذاي سالم کافي وبهداشتي يکي از بزرگترين چالشهايي است که همواره فرا روي مديران وضعيت اضطراري بوده است از آنجا که باز ماندگان بلايا جهت رفع گرسنگي ممکن است هر نوع ماده غذايي را که در دسترس دارند بدون در نظر گرفتن مسائل بهداشتي وصرفا به علت تامين نياز هاي غذايي مصرف کنند ، پس احتمال وقوع هر نوع عواقب ناگواري وجود دارد.

بررسي وضعيت تغذيه ومشکلات اساسي آن :

اگر چه گاهي به نظر نمي رسد که در شرايط بحراني ، به عنوان امداد تغذيه اي بتوان جز توزيع سريع مواد غذايي کم يا کافي در ميان جمعيت بلا زده کار ديگري انجام داد ليکن نبايد از نظر دور داشت که باز گرداندن وضعيت بحراني به حالت عادي ممکن است در زمان بسيار کوتاه ميسر نشود ودر اين ميان گروههاي آسيب پذير دچار مشکلاتي شوند که جبران آنها ميسر نباشد به طور خلاصه از شاخص هاي زير در بررسي هاي فوري مي توان بهره گرفت:

.1اندازه کيري دور بازو نزد کودکان 1 تا 5 ساله ( اندازه طبيعي ومطلوب 16 سانتي متر و کمتر از 14 نشان دهنده سوء تغذيه )
.2بررسي وزن به قد در سنين 15 تا 50 سالگي و مقايسه با جداول در دسترس
.3بررسي کامل روي نمونه هاي انتخاب شده به طريق نمونه برداري تصادفي
.4بررسي خانه به خانه ( چادر به چادر) با روش نمونه برداري تصادفي
.5بررسي ميزان سوء تغذيه در افراد مراجعه کننده به محل استقرار واحدهاي امداد
 

صورتهاي مختلف امداد غذايي:

به تناسب شرايط و امکانات به صورتهاي مختلف مي توان نسبت به توزيع کمکهاي غذايي نزد جمعيت آسيب ديده اقدام کرد و حتي از دو يا چند روش به طور همزمان با برنامه ريزي ويژه استفاده نمود.

روشهاي مورد اشاره عبارتند از :

.1توزيع مواد غذايي به صورت مواد اوليه مثل برنج ، حبوبات ، روغن و000
.2توزيع غذاي پخته از آشپزخانه هاي مستقر در منطقه امدادي
.3توزيع غذاي آماده قابل مصرف مثل کنسرو ، نان ، بيسکويت نان ويژه
.4تغذيه مکمل
.5غذاهاي تکميلي مقوي براي درمان موارد سوء تغذيه کودکان با حمايت ويژه از گروههاي آسيب پذير
.6اگر توزيع به صورت خانواري يا گروهي است مي توان جيره را در 3 گروه تا 5 نفر ، 5 تا 8 نفر و 9 نفر به بالا محاسبه ومواد غذايي را به سرپرست خانوار تحويل داد .

سازمان جهاني بهداشت توصيه مي کند که در اين موارد 20 تا 40 در صد انرژي از مواد چربي ، 50 تا 70 در صد از مواد گلوسيدي و 10 درصد از مواد پروتئيني تهيه شود .


دریافت فایل


پاورپوینت درباره بهداشت درحوادث و سوانح

پاورپوینت,بهداشت درحوادث و سوانح,تغذیه آوارگان

علوم پزشکی

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید