پاورپوینت قندها و پیشگیری از پوسیدگی دندان ها

پاورپوینت قندها و پیشگیری از پوسیدگی دندان ها

فرمت فایل: پاورپوینت قابل ویرایش     تعداد اسلاید: 38

 

قسمتی از پاورپوینت :

 

پوسیدگی
پوسیدگی دندانی تنها ومهم ترین بیماری دهانی است که به طور روزمره توسط دندانپزشکان درمان میشود
فرایند فعال
دوره های متناوب دمینرالیزاسیون و رمینرالیزاسیون توسط اسید قندها
پیشرفت ضایعه از مینا به عاج :سرعت آهسته(3سال)

پائین:سطح اکلوزال     DMF/dmf

                    بالا:سطوح صاف +سطح اکل

 

الگوی مصرف NMESدر جمعیت
 بعد ازاتمام جیره بندی  جنگ جهانی دوم:افزایش مصرف قند 
امروزه:کاهش در مصرف شکر وافزایش مصرف NMESدر غذا های آماده  و فرآوری شده 

 

قندها ،بخصوص ساکاروز مهم ترین علت اتیولوژیک تغذیه ای پوسیدگی هستند
هم دفعات مصرف وهم کل قند مصرف شده در اتیولوژی پوسیدگی مهم است
قندهاي مختلف از نظر قدرت پوسيدگي زايي با هم تفاوت دارند. مثلا ساکاروز قويترين قند از نظر پوسيدگي زايي و زايليتول بي ضررترين قند محسوب مي شود.
 
 
 
lاعمال قند در ایجاد پوسیدگی

سبب چسبيدن پلاک ميکروبي به دندان مي شوند.
- در داخل پلاک ذخيره مي شوند و ميکروبها از آنها تغذيه مي کنند.
- زمينه اي ژلاتيني ايجاد مي کنند و در نتيجه فعاليت آنزيمهاي داخلي پلاک بهتر صورت مي گيرد.
- تبديل به اسيد مي شوند و ميناي
 دندان را حل کرده و از  بين مي برند. 

 
 
 
 
دیدگاه مورد توافق در مورد رژیم غذائی وپوسیدگی
 
تأثیر رژیم غذائی بعد از رویش دندان مهم تر است
NMESبسیار پوسیدگی زاست
دفعات خوردن/نوشیدنNMES در پیشرفت پوسیدگی مهم است اما دفعات مصرف و میزان مصرف کاملا به هم  وابسته اند
قندهای داخلی پوسیدگی زائی پائین دارند قندهای خارجی شیری غیر پوسیدگی زا هستند
شیرین کننده های جایگزین غیر قندی پوسیدگی زا نیستند

 

 توصیه ها در مورد رژیم غذائی و پوسیدگی
تکرارومقدار مصرف NMESباید کم شوددر صورت امکان مصرف  NMESباید محدود به وعده های غذائی اصلی شود
NMESنباید بیش از 10%کل انرژی در رژِیم غذائی را فراهم کند
مصرف قندهای داخلی و غذا های نشاسته ای باید افزایش یابد
مسواک زدن به تنهائی از پوسیدگی پیشگیری نمیکند
استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید
 

راهنمای تغذیه ای مبتنی بر شواهد

مداخلات باید بر اساس تئوری های رفتاری تکمیل شده  واهداف آن کاملا مشخص باشد .دادن اطلاعات به تنهائی کافی نیست 

تماس شخصی در تشویق و نمایش تغییرات مهم است یک تاریخچه دقیق برای مشخص کردن همه اطلاعات زمینه ای لازم است

مداخلات باید منطبق باشرایط فردی وتوانائی افراد برای تغییر باشد 

ارائه باز خورد در موردتغییرات رژیم غذائی مهم است

تماس های متعدد در یک دوره زمانی بیشتر احتمال دستیابی به هدف مطلوب را فراهم میکند

تشویق از طرف خانواده ودوستان برای انگیزش وحفظ تغییرضروری است


دریافت فایل


پاورپوینت قندها و پیشگیری از پوسیدگی دندان ها

پاورپوینت قندها و پیشگیری از پوسیدگی دندان ها, پاورپوینت, قند, پیشگیری , پوسیدگی, دندان

عمومی و آزاد

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید