پاورپوینت درباره اصلاح نخود در برابر بیماری برق زدگی

پاورپوینت درباره اصلاح نخود در برابر بیماری برق زدگی

نوع فایل : پاورپوینت ( Power Point ) قابل ویرایش

 

تعداد اسلاید ها :32 اسلاید

 

بخشی از اسلاید ها :

lکاشت نخود:به 2 صورت کشت داریم

 

l1-در کشت بصورت سنتی بذر و کود را بصورت دست پاش پاشیده و هرس و ما له یا دیسک می زنیم در کشت نیمه مکانیزه با استفاده از تراکتور که به آن فاروئر بسته شده جوی و پشته ها را ایجاد می کنیم . فاصله خطوط ۴۵ - ۲۳ می باشد بعد روی پشته ها را با دست شیاری به عمق ۱۰ سانتیمتر باز کرده و بذور را با فاصله ۵ تا ۱۰ سانتیمتر درون شیارمی کاریم .

برداشت :برداشت به موقع در عملکرد اهمیت به سزایی دارد زیرا تاخیر در برداشت باعث ریزش می شود . برای خرمنکوبی طوبت باید ۱۲ -۱۰ ٪ باشد.متوسط عملکرد نخود ۴۵۰ کیلوگرم در هکتار است که در کشت بهاره ۵۸۵ و در کشت انتظاری ۹۰۵ کیلوگرم در هکتار است . نخود. درارای ۲۸ -۱۸ ٪ پروتئین می باشد

lنخود(Cicer arietinum)  گياهي ديپلوييد با 16 كروموزموم (2n=16) مي باشد.اين گياه خود بارور بوده و دگر دگرده افشاني در آن بين صفر تا 1% است.اولين نوشته ها درباره اين گياه به 5450 سال قبل از ميلادي بر مي گردد.تحقيقات در ارتباط با مبدآ نخود هنوز ادامه دارد. دانشمندي بنام دي كندل متعقد است كه مركز پيدايش نخود نقطه ي بين يونان وهيماليا و بين كريم و ايتوپي مي باشد.
lبيماري برق زدگي(acochyta rabiei): برق زدگي نخود براي اولين بار در سال 1911 در شمال غربي ايالت سر حد هندوستان ؛كه اكنون جزئي از پاكستان است بررسي شد.
lاز آنجا كه نخود يك گياه قديمي در شبه قاره هندوستان است،اين بيماري مي بايست از مدتها قبل وجود داشته ياشد از سال 1911 اين بيماري در 29 كشورگزارش شده است .ماهيت پراكنش وسيع و قدرت تخريبي آن باعث شده است ه بيماري برق زدگي به عنوان يك فاكتوراصلی کاهش توليد نخود به حساب آيد.
lدر سال هاي اخير(1982-1981) ،اين بيماري در پاكستان و هندوستان بسيار كسترده بود.خسارت وارده در پاكستان در سال 1983-1982  منجر به كاهش شديد حبوبات و واردات آن به ارزش 43/7 ميليون دلار آمريكا شده است . درنواحي مديترانه اي ،تغيير تاريخ كاشت نخود از بهار به زمستان منجر به اپيدرمي شدن بيماري برق زدگي شده است.

 

lاهداف كوتاه مدت:
l1-تلفيقي از مقاومت به :بيماريها (برق زدگي ، پژمردگي و پوسيدگي ريشه)،آفات(غلاف خوارو مينز برگ)و نمات ها (نمات كيست،گال ريشه و زخم ريشه)،به منظور ثابت ماندن توليد.
l2-معرفي نخود به مناطق جديدبا ايجاد ارقام مناسب براي كشت زمستانه در نواحي مديتراته اي(مناطق پست و متوسط ) براي كشت دوم در نواحي فارياب شبع قاره هند.
lتلفيقي از تحمل به تنش هاي محيطي مانند سرما ، گرما ،خشكي و شوري؛ به طوري كه بتوان آن را در اراضي حاشيه اي كشت كرد
l
l3-ايجاد ارقام با بيوماس بالا به طو ر مثال:ارقام پا بلند ،عمودي و فشرده با شاخص برداشت زياد
l4-انجام تلاقي هايي بيت ارقام دس و كابلي به منظور اتنتقال ژن هاي مطلوب از تيپ دسي به تيپ كابلي ؛ مانند:افزايش تعداد غلاف در گياه ؛ تحمل به گرما ،خشي ، پژمردگي و پوسيدگي ريشه و همين طور انتقال ژن هاي مطلوب تيپ كابلي به تيپ دسي مانند درشتي دانه ، پا بلندي ، عملكرد بيولوژيكي بالا و مقاومت به برق زدگي

 


دریافت فایل


پاورپوینت درباره اصلاح نخود در برابر بیماری برق زدگی

پاورپوینت درباره اصلاح نخود در برابر بیماری برق زدگی,پاورپوینت اصلاح نخود در برابر بیماری برق زدگی

فنی و مهندسی

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید