آزمون خلاقیت شغلی (جزنی)

آزمون خلاقیت شغلی (جزنی)

روایی سازه این پرسشنامه بر اساس تلفیق چند نظریه صورت گرفته است و مبانی نظری آن به عنوان شهودگرایی و تاکید بر احساس درونی، کنترل هیجان ها و شیوه کنترل شناختی، بهره گیری از نظام های فناوری تفکر، شخصیت خلاق و مبتکر، نوآوری و سیالی، تنوع طلبی، استقلال رای و مقاوم در برابر نفوذ دیگران، همرنگی با دیگران و انعطاف پذیری، تعریف شده است. این پرسشنامه دارای روایی سازه بوده و از طریق تحلیل عامل، با روش عناصر اصلی و شیوه چرخش واریماکس، مشخص گردیده است . پرسشنامه حاضر فقط یک عامل را اندازه گیری می کند و به راحتی می توان عناصر سازنده خلاقیت را به عنوان عوامل در نظر گرفت، زیرا همبستگی بالایی بین معرفه های پرسشنامه وجود دارد (کامکاری و مشکانی، 1382، به نقل از ساعت چی و همکاران، 1389).

در راستای اندازه گیری روایی بیرونی، 30 نفر از کارکنان وزارت آموزش و پرورش انتخاب گردیدند و پرسشنامه خلاقیت تورنس و خلاقیت عابدی، به عنوان ملاک های بیرونی، همراه با پرسشنامه سنجش خلاقیت شغلی، برای آنان اجرا گردید. از طریق تحلیل های آماری مشخص گردید که پرسشنامه سنجش خلاقیت شغلی،  بالاترین میزان همبستگی را با نمرات پرسشنامه خلاقیت عابدی نشان می دهد و پرسشنامه خلاقیت تورنس نیز حاکی از آن است که این محاسبات، معرف روایی بیرونی ابزار است (هر دو رقم همبستگی بالاتر از 50/0 بود. بنابراین پرسشنامه سنجش خلاقیت جزنی و همکاران (1382) به عنوان ابزاری مناسب در سنجش خلاقیت کاربرد دارد و دارای روایی درونی و بیرونی است.

ضریب اعتبار این پرسشنامه، در مرحله اجرای مقدماتی و اجرای نهایی، با استفاده از شیوه آلفای کرونباخ، به ترتیب، 74/0 و 78/0 بوده است که این ارقام معرف تجانس درونی گویه های پرسشنامه است (ساعت چی و همکاران، 1389).

 

نوع فایل:

قابل ویرایش

فرمت فایل:

doc

تعداد صفحات :

3 صفحه

 

 


دریافت فایل


آزمون خلاقیت شغلی (جزنی)

آزمون,خلاقیت شغلی,اتلاف وقت ,مشکلات ,حل مسائل ,جلب رضایت دیگران ,هیجان های درونی ,مقابله با مشکلات ,افکار ,اندیشه ,تصمیم گیری ,طبقه اجتماعی ,بحث

علوم انسانی

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید