پاورپوینت تئاتر شهر

پاورپوینت تئاتر شهر

.

 

 

 

 

 

 

 

 

دانلود پاورپوینت با موضوع تئاتر شهر

در قالب ppt ودر15اسلاید، قابل ویرایش

برشی ازمتن تحقیق:

تاریخچه مکان :

       در محل امروزی تئاتر شهر ، در گذشته کافه شهرداری قرار داشت که یکی از مهم ترین تفرج گاه های مردم تهران به شمار می رفت . در این محل عصرهای پنج شنبه و جمعه سیرک بازان و معرکه گیران جمع می شدند و تهرانی ها اوقات فراغت خود را در این محل سپری می کردند. کافه شهرداری اواخر دهه سی تا اوایل دهه چهل یکی از مهم ترین پاتوق های روشنفکرانی چون فروغ فرخزاد و جلال آل احمد بود . در ابتدای دهه ۴۰ گروه کارگاه نمایشی به فکر افتاد تا برای تهران یک سالن آمفی تئاتر دست و پا کند ، بدین ترتیب کلنگ تئاتر شهر در سال ۱۳۴۶، در محل کافه شهرداری به زمین زده شد.

معماران بنا:

  • طراحی این ساختمان به عهده امیر علی سردار افخمی یکی از نام آورترین معماران آن دوره سپرده شد . سردار افخمی از شاگردان استاد «هوشنگ سیحون» بود. سیحون و افخمی، از بنیان گذاران جریان معماری پیشروی ایران بوده اند.
  • مجموعه تئاتر شهر از ۵ تالار تشکیل شده . تالار های این مجموعه عبارتند از : تالار اصلی‏، تالار کوچک، تالار قشقایی، تالار سایه و تالار چهارسو . سالن اصلی که در طبقه همکف این ساختمان قرار دارد، به عنوان اولین و مهم ترین سالن به منظور اجرای نمایش هایی با پرسوناژهای متعدد در دو طبقه طراحی شده و گنجایش آن ۵۷۹ نفر است.
  • ورودی سالن نمایش نیز دارای دو درب با پوشش آکوستیک است تا از ورود صدای سالن انتظار به سالن نمایش جلوگیری کند. علاوه بر تالارهای نمایش ذکر شده ، این مجموعه دارای سالن انتظار و قسمت های پذیرایی ، کافه تریا ، بوفه ، کتابخانه ، مرکز اسناد ، کتابفروشی و بخش های اداری است. علاوه بر فضاهای سرپوشیده، محوطه باز اطراف بنا در مجاورت خیابان انقلاب ، پارک دانشجو و خیابان ولیعصر نیز بخشی از مجموعه تئاتر شهر محسوب می شوند.
  • دور این ساختمان مدور ، ستون های قرینه به سبک ستون های تخت جمشید طراحی شده است که باعث می شود ساختمان شباهت زیادی با خیمه داشته باشد.
  • ستون های باریک و بلند تئاتر شهر که به شکل تزیینی آن توجه می کند ، به طناب های در برگیرنده بالنی شبیه است که بنا را به زمین دوخته . این ستون ها از سطح زمین شروع می شوند و به زیر بیرون زدگی پشت بام میرسند.بین هر سه ستون ، دو اتاق که تیزه آن در وسط پیش امدگی بام ختم می شود و طاق سومی که دو طاق زیرین را در بر می گیرد و تیزه آن به لبه انتهایی پیش امدگی می رسد و در تلطیف نمای ساختمان و القای سبکی حجم ان بسیار موثر است.
  • بالای ساختمان گنبد نیم مدوری طراحی شده است که یادآور «برج طغرل و معماری دوره ایلخانیان است.
  • استفاده از آجر، در نما و ترکیب آن با کاشی فیروزه ای و سبز و همچنین بکار گیری عناصر تزیینی آجری، باعث ایجاد حس نزدیکی و آشنایی با بنای تئاتر شهر شده است. در ساختمان آن، ترکیبی جالب از کاشی و آجر به کار رفته است. ترکیب کاشی به شکل انتزاعی و استفاده از آجر برجسته که در دوره های مختلف تاریخی به ویژه در دوره ایلخانیان وجود داشته، در این مجموعه بکار رفته است.

 

 

 


دریافت فایل


پاورپوینت تئاتر شهر

پاورپوینت تئاتر شهر

فنی و مهندسی

فایل های جدید

یکی از تب ها رو انتخاب بکنید